ING

Customer Services Daily Banking

Bij Client Services Daily Banking in Leeuwarden werken ruim 1.200 medewerkers, de ‘members’. Ze maken deel uit van Customer Loyalty Teams (CLT’s), zelfsturende teams die van a tot z verantwoordelijk zijn voor een optimale afhandeling van klantcontacten en klantverzoeken.

ING-klanten met vragen over hun betaal- of spaarrekening kunnen terecht bij de medewerkers van Client Services Daily Banking. Maar ook voor vragen over bijvoorbeeld de afwikkeling van bankzaken na het overlijden van een dierbare, het aanvragen van een lening of met vragen over een faillissement zijn de members het aanspreekpunt.

Een Customer Loyalty Team (CLT) bestaat uit ca. 10 members. Zij regelen en bepalen samen hoe zij de doelstellingen van het team behalen.Vijf à zes CLT’s vormen samen een Circle en de Circles zijn weer samengebracht in vier Super Circles die zich richten op:

  • Zakelijke klanten
  • Particuliere klanten
  • Social: webcare, chat, de Alarmlijn
  • Events: ingrijpende gebeurtenissen als overlijden, beslaglegging, failissement, bewindvoering en het aanvragen van leningen.
Klantverzoeken - bijvoorbeeld over de administratieve afhandeling van leningaanvragen -  komen vooral binnen per mail, via de ING-kantoren en ING Servicepunten maar ook nog steeds fysiek per post. Op jaarbasis spreken we 5,5 miljoen klanten, verwerken we 2 miljoen klantverzoeken, en zijn er 650.000 contacten via chat, webcare en WhatsApp.
Dat vraagt om gedreven, gemotiveerde medewerkers! En om een organisatie waarbinnen zij elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen. Met als gezamenlijk doel: onze klanten de ‘WOW-factor’ laten ervaren; ze een excellente klantbeleving bieden. Door altijd net een stapje meer te doen dan ze verwachten.

Ben jij:

  • een kei in klantcontact en handel je telefoontjes, klantverzoeken en chats soepel en razend effectief af?
  • heb je commerciële aanleg en voel je snel aan waarmee je de klant nog een stap verder kunt helpen?
  • of bijt je je het liefst vast in gecompliceerde vragen, tot je de passende oplossing hebt voor de klant?

En zie je jezelf werken in een van deze rollen?

  • Klantverzoeken - de administratieve verwerking van inkomende klantverzoeken;
  • Klantcontacten - de afhandeling van inkomende service calls met focus op efficiency en het ‘digitaal’ maken van onze klanten;
  • Experience - klantverzoeken en -contacten waarbij er meer focus op commercie ligt?

Waar jouw talent ook ligt, gedreven mensen hebben wij graag als members in de CLT’s. Als je ook nog actief meedenkt over hoe klantprocessen beter kunnen, en als je jezelf én je team wilt blijven ontwikkelen, is Client Services Daily Banking echt een plek voor jou.

In welke rol je ook werkt, ING biedt je de kans om interne opleidingen
te volgen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen én steeds beter te worden in je
rol. Een stap maken naar een ander CLT, of wellicht naar een andere functie, is dan een mogelijkheid. Binnen Client Services Daily Banking, of bij andere Client Services afdelingen zoals Hypotheken, Know Your Customer, Fraude of Beleggen.

Het team van ING

Agile werken bij ING

Ervaringen van jouw nieuwe collega's

Recencie werken bij ING

Maja Jansen - Hiariej

Agile Coach
"Oplossingen worden niet vanuit het hogere management verzonnen en bepaald, maar juist jouw bijdrage wordt als waardevol gezien èn benut."
Ervaringen werken bij ING Bank

Brenda Alves

Customer loyalty team member
"ING heeft een geweldige, warme cultuur: je wordt aangemoedigd om je 100% in te zetten; voor jezelf en je collega's."
Ervaringen werken bij ING

Anna Karin de Jong

Agile coach
"Werken bij ING betekent dat je vanuit vertrouwen samenwerkt aan een wow-ervaring voor al onze klanten. Je zet de klant echt centraal."

Jouw sollicitatieproces bij ING

Sollicitatieproces ING