Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Welkom bij Unique en GGDrU. En gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging bij de GGD regio Utrecht! Je hebt waarschijnlijk nog een aantal vragen en hopelijk kunnen wij die allemaal beantwoorden op deze pagina. Op deze pagina lees je alle actuele informatie omtrent jouw nieuwe baan bij de GGDrU en hoe het is om te werken via Unique.

GGDrU

Contactgegevens Unique

ggdru@unique.nl | 030 293 9070

Over de functies

Bron- en contactonderzoek

Bemonstering

Dit ga je doen

Als bemonsteraar ga jij mensen testen op het COVID-19 in één van de teststraten. Het gaat bijvoorbeeld om burgers of zorgverleners die op basis van ziekteverschijnselen getest dienen te worden op corona. Belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat vanwege de uiteenlopende casussen. Jij weet burgers op hun gemak te stellen en je bent duidelijk in je communicatie om ze stap voor stap mee te nemen in de test, natuurlijk ga je ook secuur te werk. 

Na het inwerktraject

 • Kun je in een van de straten burgers ontvangen;
 • Kun je de leefregels voor huisgenoten, nauwe contacten en overige (niet nauwe) contacten grofweg benoemen en weet je de exacte leefregels te vinden op de RIVM website;
 • Kun je benoemen wat het inhoudt om positief te zijn voor het virus;
 • Kun je de consequenties van het negeren van leefregels op het niveau van de omgeving van de patiënt en de populatie benoemen;
 • Beschik je over de juiste empathische skills om de burgers gerust te stellen ;
 • Ben je alert op situaties waarin kwetsbare personen betrokken zijn, complexiteit of twijfel een rol speelt;
 • Ken je jouw eigen rol en grenzen binnen het testen;
 • Houd je de administratie nauwkeurig op orde. 

Als medewerker vaccinatie lever je een bijdrage bij het vaccineren van de bevolking in de regio Utrecht. Buiten het vaccineren ben je ook verantwoordelijk voor het optrekken van het vaccin, ontvangen van medewerkers, administratieve werkzaamheden, het opgeruimd en schoonhouden van de vaccinatieplek, en werk je dagelijks samen met de locatiemanager, coördinator vaccinatieproces en diverse andere vaccinatie medewerkers. Je gaat als Allround vaccinatie medewerker COVID-19 voor de GGD mensen op grote schaal vaccineren met het COVID-vaccin of het onderhouden van de locatie.

Taken zijn o.a.:

 • Het voorbereiden van vaccinatiesessies, zoals het mengen en opzuigen van vaccinvloeistof;
 • Je draagt zorg voor materialen en catering tijdens de vaccinatiesessies;
 • Registreren en beheren van de voorraden van vaccins en andere materialen voor het vaccin;
 • Je beheert de opslagruimte en houdt deze opgeruimd;
 • Controleren op juistheid van de vaccins;
 • Geruststellen van diegene die geprikt moeten worden;
 • Fixeren van de arm, waarna je op de juiste wijze het vaccin toedient (intramusculair in bovenarmspier);
 • Multi-inzetbaar, de ene keer prik je, de andere keer trek je op en de volgende keer ben je logistiek verantwoordelijk, je vormt samen met de administratief medewerker een volledig zelfstandige priklijn.

Dit ga je doen

Indien iemand positief getest is, en dus besmet is met corona, neem jij contact op met deze persoon. Dan wordt het bron- en contactonderzoek gestart. In de video wordt beschreven hoe dit werkt. Hierin is het belangrijk dat je diegene kan geruststellen, maar wel duidelijk kan informeren over de vervolgmaatregelen. Veel mensen zullen waarschijnlijk overvallen worden met jouw belletje, dus hier moet je rekening mee houden tijdens de gesprekken.

Na het inwerktraject 

 • Kun je contacten op een juiste manier indelen in bestaande categorieën;
 • Kun je de leefregels voor huisgenoten, nauwe contacten en overige (niet nauwe) contacten grofweg benoemen en weet je de exacte leefregels te vinden op de RIVM website;
 • Kun je samen met de patiënt een plan van aanpak maken voor het opvolgen van de leefregels;
 • Kun je de consequenties van het negeren van leefregels op het niveau van de omgeving van de patiënt en de populatie benoemen;
 • Ben je alert op signalen van een weigerende houding ten aanzien van het opvolgen van leefregels;
 • Ben je alert op situaties waarin kwetsbare personen betrokken zijn, complexiteit of twijfel een rol speelt;
 • Ken je jouw eigen rol en grenzen binnen bron- en contactonderzoek;
 • Ken je het werkproces van de terugkoppeling met de coach of verpleegkundige. 

Dit ga je doen

In eerste instantie word je ingezet om afspraken in te plannen voor de teststraten. Daarnaast zal je in een later stadium ingezet worden als eerste aanspreekpunt voor alle mensen die contact zoeken over Corona. Het gaat bijvoorbeeld om burgers die willen weten of zij met ziekteverschijnselen nog wel mogen werken of om huisartsen die willen dat de GGDrU een coronatest uitvoert bij een van hun patiënten. Een deel van de gesprekken kun je volledig zelf afhandelen en een ander deel zul je (eventueel via de mail) moeten doorzetten naar de artsen en verpleegkundigen die op het KCC aanwezig zijn ter ondersteuning.   

 

Dit ga je doen

In deze functie bel je positief besmette mensen na hoe het met ze gaat en hoe het in quarantaine leven hen afgaat. Je bent het overgrote deel aan het bellen met patiënten en hun omgeving. Dit zorgt voor veel afwisselende en interessante gesprekken. Ook zorg je dat iedereen de maatregelen in acht neemt en deze ook naleeft. Aan jou de taak om deze uitdagende gesprekken zo goed mogelijk te laten verlopen.

Dit ga je doen

Het aanmaken van een medisch dossier n.a.v. een positieve testuitslag. Nadat het bron- en contactonderzoek is afgerond verwerkt je de gegevens uit dit onderzoek ten behoeve van het RIVM. Het RIVM gebruikt jouw input daar om nieuwe adviezen uit te brengen.

Rutger van der Meer

Rutger, bemonsteraar, over zijn baan bij de GGdrU: 

Voor de coronacrisis heeft hij een eigen bedrijfje en is hij freelance bedrijfsleider bij Tivoli/Vredenburg, maar door de crisis kon Rutger niet meer zijn eigen werk uitvoeren. Hij kwam via Unique bij de GGDrU als bemonsteraar terecht, iets heel anders dan wat hij gewend was. "Ik dacht het hier meer lopende band werk zou zijn, maar dat is juist helemaal niet het geval. Het is interessant werk, dat er echt toe doet. Heel anders dan mijn andere werk.”

Door de lockdown kwamen zijn werkzaamheden stil te liggen en vervolgens kregen Rutger en zijn vriendin corona. ,,Half maart zijn we ziek geworden. In die tijd werd er nog niet zoveel getest, maar omdat mijn vriendin huisarts is, werd er wel een test gedaan. We zijn zeker drie, vier weken ziek geweest met rare en vage klachten, hoofdpijn, reuk- en smaakverlies. We hebben ons voor een paar weken opgesloten.”

Mensen zijn vaak zenuwachtig. Van der Meer: ,,Soms hebben ze horrorverhalen gehoord. Dat het stokje door de hersenen gaat, onzin natuurlijk. Een meneer omschreef het gevoel deze week wel treffend: het wasabi-gevoel. Een pittig Japans kruid bij de sushi. Mensen moeten zich welkom, maar vooral ook veilig voelen. Een vrouw begon na de test te huilen. Het deed geen pijn, zei ze. ‘Ik vind het zo mooi dat het allemaal goed geregeld is in Nederland. Dat geeft me een trots gevoel’. Heel mooi om te horen.”

 Lees het volledige AlgemeenDagblad artikel hier.