shadow

Ambitieuze carrièreplanner
(Opwaarts mobiel)

Carrièregericht, statusgevoelig, 'work hard play hard', risico, spanning, materialistisch, maatschappelijke erkenning, gevarieerd opleidingsniveau
Ambitieuze carriereplannerHet leven van deze groep mensen draait om carrière en presteren. Ze werken hard om de top te bereiken en voor een echt privéleven blijft dan ook weinig ruimte over. Hun succes laten ze graag zien, bijvoorbeeld met een auto van de zaak.

Werk is met name belangrijk om maatschappelijk hogerop te komen en goed te verdienen. Ze werken het liefst bij een bekend bedrijf met een wat formele werksfeer, waar ze de mogelijkheid krijgen om snel carrière te maken. Ze houden erg van spanning en uitdaging in hun werk en voelen zich het best in ‘snelle' baan met wisselende werktijden, waarbij ze vaak de deur uit moeten. Ze werken bij voorkeur alleen (‘eigen baas') maar onderhouden wel een uitgebreid sociaal netwerk. Hoewel ze meer naar de korte dan naar de lange termijn kijken, vinden ze de toekomst belangrijker dan het hier en nu. Beslissingen nemen ze vaak op gevoel, terwijl ze anderzijds houden van een strakke planning en vaste gewoontes.

Sociodemografische kenmerken

Dit milieu omvat 1,7 miljoen Nederlanders (meer mannen dan vrouwen) met een redelijk gevarieerd opleidingsniveau. Opwaarts mobielen zijn veelal jong (met name de groep tot 25 jaar is sterk vertegenwoordigd) en hebben een gemiddeld inkomen. Veelal werkzaam in office-functies, handel en transport, maar relatief vaak ook in de agrarische sector (boer of tuinder).
Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.