shadow

Flexibele creatieveling
(Postmoderne hedonist)

Beleving, experimenteren, individualistisch, minder carrièreambitie, onafhankelijk, comfortabele levensstijl, hoog opleidingsniveau
Flexibele creatievelingMedewerkers in dit milieu zijn zeer individualistisch, positief, onafhankelijk en leven vrij impulsief in het hier en nu. Ze maken altijd hun eigen keuzes, ook als deze indruisen tegen de maatschappelijke norm. De belangrijkste drijfveer voor deze groep medewerkers is het opdoen van nieuwe ervaringen. Het leven mag niet saai zijn.

Ze werken het liefst in een baan met wisselende werkzaamheden en op projectmatige basis. Opvallend vaak oefenen ze een zelfstandig beroep uit. Carrière maken is geen doel op zich. Wel vinden ze het belangrijk dat ze creatief kunnen zijn in hun werk en de ruimte krijgen voor eigen inzicht en aanpak. Ze nemen in teamverband graag de leiding en verantwoordelijkheid, maar beschouwen hun werk niet als zaligmakend.

Deze groep medewerkers wil vooral een comfortabel leven zonder al te veel verplichtingen. Materiële zaken zijn niet het allerbelangrijkst, men stelt zichzelf wat dat betreft geen hoge doelen. Luxe is welkom, maar niet noodzakelijk.

Sociodemografische kenmerken

Dit milieu omvat 1,3 miljoen Nederlanders (evenveel mannen als vrouwen) met een relatief hoog opleidingsniveau. De inkomens binnen dit milieu zijn gespreid, met zowel een piek bij de zeer hoge als bij de zeer lage inkomens.
Veelal werkzaam in zakelijke dienstverlening (als consultant), in een vrij beroep of in de automatisering.
Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.