shadow

Mondiale ondernemer
(Kosmopoliet)

Kritisch, wereldburger, cultureel, ontplooiing, ambitieus, sociale betrokkenheid, veelzijdig, flexibel, hoog opgeleid
Mondiale ondernemerAmbitieuze, hardwerkende mensen. Ze vinden werk belangrijk, voor hun persoonlijke groei maar ook met het oog op maatschappelijke erkenning. Bij voorkeur kiezen ze voor werk dat een zinvol (maatschappelijk) doel dient en waarin ze hun sociale betrokkenheid kwijt kunnen. Creatief en inspirerend werk, met regelmatig een flinke uitdaging en af en toe wat stress gaan ze zeker niet uit de weg.

Ze hebben hart voor de organisatie waar ze werken en zijn gevoelig voor complimenten en waardering. Ze werken het liefst in teamverband en zien collega's als een verlengde van hun sociale netwerk. Ze dragen graag verantwoordelijkheid, nemen vaak spontaan de leiding en zijn in hun werk het liefst ‘eigen baas'. Bij beslissingen staan Kosmopolieten open voor andere meningen en vertrouwen ze vaak op hun intuïtie.

Werk waarin ze onderweg zijn, op reis moeten of in elk geval niet vast zitten aan één plek heeft hun voorkeur. Nieuwe ervaringen zien Kosmopolieten als een kans om zichzelf te ontplooien en hogerop te komen.

Sociodemografische kenmerken

Dit milieu omvat 1,3 miljoen Nederlanders (ongeveer evenveel mannen als vrouwen) met een relatief hoog opleidingsniveau en relatief veel jongeren (tot 35 jaar). Het inkomensniveau is, met uitzondering van het relatief grote aantal studenten in deze groep, hoog. Ook is men in vergelijking met andere milieus minder vaak gehuwd of samenwonend.
Veelal werkzaam in office-functies, hogere managementfuncties en vrije beroepen op terreinen als onderwijs, wetenschap, marketing en PR.
Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.