Uitkeringsdeskundige WW Rotterdam

Municipality
Rotterdam
Education
MBO
Hours per week
38 hours
Contract type
Tijdelijk
Salary indication
€2200
Vacancy number
#1AV0017392

About the job

About the job

Solliciteer dan direct als je op zoek naar een financiele administratieve functie binnen de (semi) overheid voor een langere periode en wordt uitkeringsdeskundige!

Wat ga je doen? Je beslist voor de klant of deze recht heeft op een WW uitkering, hoe hoog deze is en hoe lang deze duurt. Je voert alle complexe wijzigingen van toegekende uitkeringsaanvragen door welke van invloed zijn op de hoogte en duur van de uitkering. Dit alles doe je binnen de voorgeschreven termijn en neem je rechtmatige beslissingen volgens de uitvoering van de sociale verzekeringswet/ regelgeving, betreffende de wetgeving WW.
Je draagt zorg voor een juiste administratieve afhandeling en registratie van de uitkeringen en de tijdige betaling ervan. Je stelt in je werkzaamheden de klant centraal. Je werk voer je zelfstandig en in teamverband uit.

Daarnaast:

  • Vorm je een beeld van het vraagstuk gericht op het optimaal verlopen van het beslisproces.
  • Beslis je op basis van wet- en regelgeving en interne kaders over het vraagstuk.
  • Draag zorg voor de administratieve/ financiele verwerking van het vraagstuk.
  • Draagt zorg voor communicatie verband houdend met het vraagstuk.
  • Onderkent bij de behandeling van het vraagstuk zaken die consequenties hebben voor andere, in en/of externe behandelaars en informeert hen
  • Informeert interne factoren in zijn werkveld inzake algemene, niet vraagstuk gebonden aangelegenheden.

What we offer

Het gaat hier om fulltime functie met startdatum van 6 mei 2020. De functie voor Uitkeringsdeskundige WW wordt aangegaan voor de duur van een half jaar met de intentie het dienstverband te verlengen.

Je salaris bedraagt afhankelijk van diploma's en werkervaring tussen € 2.172 en € 2.851 bruto per maand bij 38 uur. Dit is conform de CAO van het UWV.

Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
De selectiedag bij het UWV is op 15 april en de uitslag volgt snel, zodat je op 6 mei kan starten.

Job requirements

Wij willen je graag leren kennen als je aan de volgenden verwachtingen voldoet:

  • Je beschikt minimaal over een MBO-diploma niveau 4 (bij voorkeur een Financieel administratieve opleiding) en hebt ten minste twee jaar werkervaring waarin je op grond van gegevens klantbesluiten hebt moeten nemen;
  • Of je beschikt over een HBO-diploma (bij voorkeur MER of BE) en je begint net op de arbeidsmarkt
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal, je hebt affiniteit met cijfers en je hebt bij voorkeur kennis van de wet- en regelgeving SV (sociale verzekeringswetten)
  • Je herkent jezelf in de competenties samenwerken, klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, oordeelsvorming, besluitvaardigheid en discipline

About the company

Heb je belangstelling om te werken binnen de divisie Uitkeren van het UWV in Rotterdam?
Ben jij altijd gefocust om de klant van dienst te zijn, in staat een (complexe) wetsuitvoering te beoordelen en indien nodig dit telefonisch uit te leggen aan de klant? Ben je bovendien klantgericht, kan je op basis van veel gegevens een goed oordeel vormen, kan je een besluit nemen en ben je op het resultaat gericht? Ben je ook rekenvaardig en kan je in een team samenwerken?
Dan is het UWV misschien een bedrijf waar jij past!

Het UWV heeft een visie die als volgt luidt; Mensen zijn op hun best als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. De maatschappij functioneert het best als zoveel mogelijk mensen er met werk aan deelnemen. Aan deze visie geven we inhoud door deze missie te stellen: wij willen samen met onze partners in de keten werken voor mensen bevorderen. We zorgen snel voor inkomen als werken onmogelijk is.

Over de divisie Uitkeren binnen UWV;
De divisie Uitkeren zorgt voor inkomen als werken voor mensen niet direct of niet meer mogelijk is. Dat inkomen kan een uitkering zijn volgens o.a.: de Werkloosheidswet, de Ziektewet of de Arbeidsgeschiktheidswet. De klant die op deze uitkering een beroep doet, dient een uitkerings-aanvraag in. Uitkeren is vervolgens verantwoordelijk voor een correcte en snelle verwerking van deze aanvraag. Als motto in de werkuitvoering hanteert het uitkerings team snel, eenvoudig en betrouwbaar als leidende begrippen.

De medewerkers handelen vanuit de waarden: respect, openheid, eigen verantwoordelijkheid, professionaliteit en integriteit.

Apply direct

Job information

Unique Uitzendbureau UWV

Piet Heinkade 221
1019 HM Amsterdam

Question about this vacancy