shadow

De Recruitment Game test kandidaten op geschiktheid

Unique Customer Care, specialist in werving van callcenter personeel, zet in samenwerking met Lucidious, aanbieder van business games, de RecruitmentGame in bij het selecteren van callcenter agents. Kandidaten spelen in de game een agent binnen een fictieve, maar realistische luchtvaartmaatschappij, waarna ze achttien verschillende rollenspellen doorlopen. Doordat kandidaten worden getest in een realistische werkomgeving, zorgt de game voor een hogere voorspellende waarde van het succes van een kandidaat in de functie.

De game test kandidaten op acht verschillende kerncompetenties, namelijk accuratesse, actief luisteren, commercialiteit, doorvragen, gesprekstechnieken, motivatie, probleemoplossend vermogen en professionele empathie. Daarnaast maakt Unique een inschatting van de computervaardigheden, snelheid en de beheersing van de Nederlandse taal. Een ander belangrijk voordeel is dat de RecruitmentGame goed aansluit bij de belevingswereld van de huidige generaties en daarmee eveneens de wervingskracht vergroot.

“Door alle vernieuwingen binnen de callcenter-branche, zoals social media, Whatsapp en self-help mogelijkheden, verandert de inhoud van de functie van callcenter agent”, signaleert Marcel Nienhuis, Branchemanager Customer Care bij Unique. “Mensen bellen nu alleen nog met moeilijke vragen, waardoor het niveau van de calls hoger is. Er worden dus steeds hogere eisen gesteld aan callcenter agents. Wij zagen de gamification-trend als een uitgelezen kans om deze uitdaging in de markt te adresseren en personeel uitgebreider te kunnen screenen. De RecruitmentGame is een waardevolle aanvulling in ons selectietraject en blijkt een betrouwbare voorspeller van succes.”
Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.