shadow

Unique gaat samenwerking aan met Onbeperkt aan de Slag voor effectieve aanpak Participatiewet

Almere, 4 juni 2015 – HR-dienstverlener Unique slaat de handen ineen met het participatieplatform Onbeperkt aan de Slag. Dit platform brengt vraag en aanbod van werkzoekenden met een arbeidsbeperking samen. Door de samenwerking is Unique in staat om haar klanten volledig te ondersteunen bij alle vraagstukken rondom de Participatiewet. Deze ondersteuning komt tot stand doordat Unique toegang heeft tot de database van kandidaten, de vacatures van Onbeperkt aan de Slag en de eigen kennis over wet- en regelgeving op HR-gebied.

De Participatiewet, die per 1 januari 2015 in werking is getreden, geeft een stimulans aan de inzet van mensen met een arbeidsbeperking, maar bestaat ook uit complexe onderdelen en regelingen. Zo krijgen werkgevers met 25 en meer werknemers een formele verplichting arbeidsplaatsen aan te bieden aan mensen met een beperking. Unique helpt bedrijven, mede dankzij de samenwerking met Onbeperkt aan de Slag,  om aan deze verplichting te voldoen. Unique adviseert organisaties onder andere over de precieze invulling, neemt alle procedures  uit handen en draagt zorg voor de jobcoaching. Daarnaast verzorgt Unique ook het volledige werving- en selectieproces.

Saskia Huffels, projectmanager participatie bij Unique: “Wij vinden het belangrijk om iedereen een kans te geven op de arbeidsmarkt. Daarom zetten wij ons ook in voor kwetsbare en minder kansrijke groepen. Ik ben erg blij dat wij partner zijn geworden van Onbeperkt aan de Slag. Samen met hen kunnen we ons hard maken voor deze groep.”

“We zijn erg blij dat Unique is aangehaakt als partner,” stellen Saskia Rosmalen, programmamanager en Raymond van Hattem, voorzitter van de stichting Onbeperkt aan de Slag. “Net als Onbeperkt aan de Slag is Unique expert in het op elkaar aan laten sluiten van het arbeidsaanbod en de arbeidsvraag. We kijken daarom uit naar een vruchtbare samenwerking.”
Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.