shadow

Ik ben géén robot!

Waar gaat het toch heen met die financiële arbeidsmarkt? Dat is de vraag die Robert Vreven zichzelf stelt. Hij is finance specialist bij Unique.


In een wereld waarin technologie elke dag belangrijker wordt, zijn we van alle gemakken voorzien. Alles wat een mens kan op gebied van boekhouden, is op de één of andere manier wel over te nemen door een computer, machine of robot. Wie weet zijn we over een eeuw wel helemaal niet meer nodig. Elke factuur gaat dan van computer naar computer en wordt beoordeeld én betaald door een computer. Of is het niet zo eenvoudig?

Gelukkig niet. Hoewel een groot deel van de financieel opgeleide beroepsbevolking de werkgelegenheid enorm ziet dalen, zijn er ook kansen. Bijna alle uitvoerende werkzaamheden zijn tegen 2030 helemaal geautomatiseerd. Big data en kunstmatige intelligentie zijn leidend bij het geven van financieel advies. Juist dan zijn menselijke ‘soft-skills’ als empathie en overtuigingskracht onderscheidend. Menselijke emoties en gevoelens kun je niet automatiseren. Juist als financieel professional maakt jij het onderscheid. Zeker in een branche waarin vertrouwen en gevoel belangrijk zijn!

Unique Finance maakt het verschil. Wij meten de soft-skills en drijfveren van kandidaten. Voeren stimulerende gesprekken en vertalen onze kennis van een kandidaat naar een passend traject. Daarbij houden we rekening met vertrouwen, en met gevoel. Je bent immers pas echt succesvol als je je prettig voelt bij de missie, cultuur en collega’s binnen een organisatie.

 
Wil je meer weten? Check www.unique.nl/finance

 

Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.