shadow

De ideale reactie na een sollicitatie!

Beste Financial,

Wat heb ik lang op je gewacht. Waar was je al die tijd? Na jaren bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt en zo af en toe eens op een vacaturesite te hebben gekeken heb je eindelijk besloten om het eens actiever aan te pakken. Je zit op de sites, je vraagt eens rond, en je belt eens een bureau. Allemaal hartstikke goed.

Je zult merken dat er vraag naar je is. Meer en meer bedrijven zien iets gebeuren maar weten nog niet precies wat. Wat ze wel weten, is dat ze talent nodig hebben. Talent dat bedrijven kan helpen om strategische beslissingen te nemen, om een mogelijk faillissement af te wenden, om business units af te stoten. Of om juist die ene investering wel te doen, een bepaald bedrijf wel te kopen of om simpelweg de administratie eens door te lichten. Want die is (mogelijk) onder het stof geraakt de afgelopen jaren.

Logisch gevolg van deze vraag uit het bedrijfsleven is dan ook wat jij als mogelijk nieuwe collega komt brengen. Met andere woorden; wat kan jij dat een ander niet kan. Dat is belangrijk om voor jezelf in kaart te brengen. Dat, maar ook wat je wilt. Een combinatie van die twee is een gouden duo dat het altijd wint van de niet wetende sollicitant. Een duidelijk richting is belangrijk voor elke betrokkene. Heb je nog een openstaand examen wat je maar niet inplant? Doe dat nu. Wil je alsnog met je (of een) MBA starten? Doe dat nu. Want de vraag naar hoog opgeleide financials stijgt nog steeds. We kennen allemaal het begrip war for talent waar vergrijzing, automatisering en concurrentie aan ten grondslag liggen. Dus wees hierop voorbereid en zorg dat als je dan eenmaal de keus hebt gemaakt om te solliciteren, je dit met verve kan doen.

Maar ja. Hoe doe je dat dan? Eerder werd al een aantal opties gegeven (netwerk, bemiddelingsbureau) maar het begint bij het maken van je meest persoonlijke document namelijk je CV. Er bestaan wel duizend en één opties om dit te doen en iedereen heeft er een andere kijk op. Maak er dan ook één waaruit blijkt dat jij die ene kandidaat bent die net wat meer kan of heeft gedaan dan de ander. Als Recruitment Consultant zie ik veel CV’s op een dag. De een nog mooier dan de ander. Maar als ik dan de inhoud beoordeel vallen er grote verschillen op. Wat moet er dan wél instaan? Begin in ieder geval met een volledig (!) beeld van de NAW gegevens en weidt daarna uit over (afgeronde) opleidingen en werkervaring.

Bij werkervaring is het dan ook van belang om te benoemen wat je doet of hebt gedaan. Maar nog belangrijker is het benoemen wat je naast je functie hebt gedaan. Is dat een implementatie project van een nieuw ERP pakket, is dat het overhevelen van de administratie naar het buitenland? Of ben je misschien een super user van Excel? Dat zijn die extra’s die binnen een (zwaardere) Finance rol zeer logisch lijken maar het niet zijn. Vaak ontbreekt dergelijke (cruciale) informatie en is het per definitie een gemiste kans.

Dus weidt uit over je successen, benoem behaalde resultaten, wees trots op jezelf en hetgeen je kan. Dat je het verschil weet tussen debet en credit lijkt me een gegeven. Maar het echte verschil, dat ben je zelf.

En precies om die reden, dank ik je bij voorbaat voor je sollicitatie en zie ik een vruchtbare samenwerking tegemoet.

Tobias van Vlijmen is Recruitment Consultant bij Unique Finance, een specialistische tak binnen het USG People concern (NYSE Euronext Amsterdam). Hij richt zich op de bemiddeling van financieel personeel in elke vaste en tijdelijke vorm. Inmiddels is hij meerdere jaren werkzaam binnen de recruitment en heeft zich als specialist ontwikkeld om de vertaalslag te maken tussen vraag en aanbod en zich als partner op te stellen richting het zakelijke netwerk zijnde klant en kandidaat. 
Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.