Gelijke kansen voor iedereen    

De week van het anonieme cv 2019

Een sollicitant niet uitnodigen op basis van leeftijd, geslacht, woonplaats of afkomst? Meer dan de helft van de HR-verantwoordelijkheden (56%) geeft aan dat persoonsgegevens altijd een bepaalde rol spelen in het sollicitatieproces, of je dit nu wilt of niet. 

Wij vinden dat dit anders moet en dat iedereen gelijke kansen moet hebben op de arbeidsmarkt. Daarom gaat Unique elk jaar een week lang op pad met anonieme cv's. Door te focussen op de werkervaring, het talent en de drijfveren van de sollicitanten houden wij mensen een spiegel voor. Het gaat niet om geslacht, woonplaats of afkomst. Maar de talenten en ambities van de sollicitant, die de aandacht verdienen.

Benieuwd naar het onderzoek van 2020?

Wat zeggen HR-verantwoordelijken?

We hebben onder 620 HR-verantwoordelijken een onderzoek gedaan, om er achter te komen hoeveel invloed verschillende cv onderdelen hebben op het selectieproces van organisaties. Hier zijn interessante resultaten uit naar voren gekomen. Zo heeft 12% van de ondervraagden weleens iemand niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek wegens een buitenlands klinkende naam. En is 35% van de ondervraagden positief over de aandacht voor het werken met anonieme cv's. Benieuwd naar het volledige onderzoek? Download de infographic met alle onderzoeksresultaten.

Tijdens de Week van het Anonieme cv vragen wij extra aandacht voor discriminatie op basis van bijvoorbeeld leeftijd, geslacht of afkomst. Wil je hier meer over weten? Of gericht advies krijgen over omgaan met solliciteren en diversiteit? Neem dan contact op met een van de diversiteitsambassadeur van Unique.