De persoonlijke ervaring van Silvia

In mijn rol als trainer bij USG People heb ik normaliter meerdere dagen in de week een lokaal vol in Almere met enthousiaste deelnemers die met elkaar werken aan kennis, vaardigheden, praktijkcasussen maar vooral ook met elkaar sparren en natuurlijk is er ook ruimte voor lol. 

Nu is dit volledig anders………………………… de eerste dagen was nog fijn, vanuit huis focus op achterliggend werk. Einde van de week ontstond er lichte vorm van stress, paniek & freeze moment…………….hoe gaan we nu trainen, aandacht geven aan ontwikkeling en aan de mens, wat hebben collega’s nu nodig om hun werk goed uit te voeren, waar is behoefte aan en wat is onze toegevoegde waarde.

"Aan het einde van de week ontstond er een lichte vorm van stress, paniek & freeze moment…"

Vanaf week 2 ging ons Team HR Development full speed aan de slag met o.a. het aanbieden van een online onboarding programma, 10voor10 Skype leermomenten met diverse onderwerpen van recruitment tot sturen op afstand, online 1op1 coaching, inspiratiesessies, een online proeve van bekwaamheid en bestaande trainingen uit ons trainingsaanbod omzetten die vanaf 28 april via Teams gevolgd kunnen worden. We kwamen er met elkaar achter dat we vol ideeën zitten, enorm flexibel zijn en ook via Teams enorm kunnen lachen!

We ontdekken nieuwe vaardigheden, talenten/superpowers, belemmeringen en irritaties, niets is zo fijn om hierover met elkaar in gesprek te gaan en hier van en met elkaar te leren. Dit geldt niet alleen bij onszelf maar ook bij onze collega’s in het land. We merkten vanuit onze afdeling zelfs dichterbij onze collega’s in het land te staan dan voorheen, we maken als het maar even kan direct tijd en plannen een vervolg in voor diverse online sessies.

Collega van het TalentCenter: "Super fijn om er even bij stil te staan wat deze crisis ons, maar vooral mij persoonlijk positief heeft opgeleverd. Zo waardeer je nu meer je eigen werkomgeving; je leuke baan en collega's, maar ook hoeveel meer vrije tijd je nu hebt. Je realiseert je dat eigenlijk wel even nodig had."

Zo ontstond tijdens een coachgesprek het idee voor een inspiratiesessie bij Talent Center Unique XL. Tijdens deze sessie hebben we stil gestaan bij de vraag: “wat heeft deze coronatijd jou gebracht?, wat heb je over jezelf zakelijk/privé geleerd?, welk nieuw talent heb je bij jezelf ontdekt?” Deze vragen dragen bij aan een open gesprek en spoort aan tot reflectie. Reflectie en zelfinzicht zijn belangrijke onderwerpen in het jaarplan Mijn Ontwikkeling binnen USG People.

Maar ook de vraag: “stel dat de wereld morgen, volgende week, volgende maand weer een stukje open gaat…………are you ready?” Bespreek in je team wat dat betekent, wissel ideeën uit, kansen, staan we dan klaar, bedenk focuspunten en koppel daar acties aan. Toon initiatief, verantwoordelijkheid en eigenaarschap op jouw toegevoegde waarde aan het gemeenschappelijk belang.

Het team Talent Center Unique XL heeft superpower buddies gevormd en pakken samen vanuit hun superpower/talent een actie met elkaar op of vormen een buddy duo om van elkaar te leren. De eerste ideeën zijn tijdens de sessie al direct ingezet en naderhand volgden er dezelfde middag diverse initiatieven. En natuurlijk is dan het vervolg belangrijk, wat doe je er vervolgens mee? Tja dat heeft alles te maken met initiatief, intrinsieke motivatie, verantwoordelijkheid en eigenaarschap. 

tipstogetinspired
silvia

Silvia van Dijk

Opleidingsadviseur bij USG People

Heb jij leuke tips, ervaringen die je wilt delen of een vraag die je graag aan mij zou willen stellen? Laat het mij gerust hieronder weten.

In ons privacy statement kunt u nalezen hoe uw gegevens worden verwerkt.