Samen voor duurzame inzetbaarheid van flexmedewerkers.

Unique en Doorzaam slaan de handen ineen ten behoeve van de duurzame inzetbaarheid van onze flexmedewerkers. In samenwerking met Doorzaam kunnen wij onze flexmedewerkers een opleidingsvoucher aanbieden met een waarde van  €500,-. Deze €500,- kunnen zij investeren in een opleiding naar keuze ter bevordering van hun eigen ontwikkeling. Op deze manier houden wij onze flexmedewerkers fit for the job. 

Danny Kenton gaat samen met Unique en Doorzaam voor duurzame inzetbaarheid

Dankzij Unique en Doorzaam kan Danny zich omscholen.

Danny Kenton, flexmedewerker van vestiging Zaandam, werkt via Unique bij Bam Techniek. Dankzij Doorzaam heeft Danny een opleidingsvoucher van €500,- ontvangen om een opleiding naar keuze te volgen. Danny heeft Unique om een minder leuke reden gevonden, maar is blij dat hij via Unique werkt. Lees hier zijn verhaal.

"Na er niet meer over te hebben nagedacht, won ik tot mijn verbazing de scholingsvoucher!"

In 2017 zat het Danny niet mee. Danny werd onverwachts -samen met 45 collega's- werkloos. Iets wat iemand niet in de koude kleren gaat zitten. Na een week na bericht dat Danny werk moest zoeken heeft hij besloten om contact te zoeken met Unique. Hij heeft zich ingeschreven en kon al binnen drie dagen aan de bak. Hij kon voor twee weken aan de slag voor de Koninklijke BAM, wel voor maar vier uur per week. Inmiddels is dit een jaar geleden. Wegens het succesvol uitvoeren van zijn taken kreeg Danny een jaarcontract aangeboden. De ambities van Danny lagen niet in de bouwsector, maar in de ICT. De scholingsvoucher van Doorzaam heeft het mogelijk gemaakt om een omscholingstraject aan te gaan in de ICT branche. 

Danny aan het woord:

"Ongeveer anderhalf jaar geleden werkte ik bij Munro Tailoring, een bedrijf dat maatkleding maakt. Een paar dagen nadat ik een positief functioneringsgesprek had gehad, kreeg ik een bericht dat ik op kantoor moest verschijnen."

"Eerlijk gezegd hoopte ik op een loonsverhoging, tijdens mijn gesprek werd mij verteld dat ze erg tevreden over mij waren. Tot mijn verbazing werd gezegd dat ik de organisatie moest gaan verlaten! Het bedrijf wilde een stap hogerop en wilde alleen met hbo-ers en universitaire mensen werken."

"Enige troost was dat ik niet de enige was die moest vertrekken. In totaal 45 mensen moesten op zoek naar een andere baan. Ik kon na de mededeling gelijk mijn spullen afgeven en direct het pand verlaten. Zo gaat dat tegenwoordig."

"Ik kreeg nog een 'hug' voor bewezen diensten. Eenmaal buiten het pand was ik duizelig van het nieuws, morgen hoefde ik niet meer te werken. Ik werkte daar met veel plezier. De financiële afhandeling achteraf was goed, het verzachtte het leed enigszins. Ik bleef een week thuis om van de klap bij te komen. Wat ik had geleerd had, was dat een contract voor onbepaalde tijd niet altijd zekerheid biedt. Voor mij was het tijd om weer aan de slag te komen."

"Ik besloot me in te schrijven bij het uitzendbureau. Unique in Zaandam was de eerste die ik belde. Ik mocht gelijk langskomen voor een kennismakingsgesprek. Een beetje zenuwachtig was ik wel, ik was immers al twee jaar werkzaam geweest. Solliciteren blijft spannend!"

"Na inschrijving werden er direct acties uitgezet. Ik zou drie dagen hierna gelijk aan het werk kunnen. Weliswaar voor twee weken, in de bouw, bij de Koninklijke Bam. Het betrof een administratieve functie."

"Mijn uitvoerende taken waren mensen die komen werken voorzien van een pas, papierwerk controleren en schoonmaken. Vier uur per dag, nou dat leek me wel wat. Zoals de bouw betaamt, moest ik wel om 06:00 uur beginnen. Dat was even aanpassen, ik was kantoortijden gewend."

"Toen ik ingewerkt werd, had ik het gevoel dat ik dit werk wel aankon. Ik weet niet of het door het tijdstip kwam, maar de uren vlogen voorbij. Er werd me verteld dat ik mijn werk goed uitvoerde, daar was ik blij mee. Verder moest ik wel wennen aan de houding van bouwvakkers. Totaal anders dan de blazers en mantelpakjes die ik gewend was."

"De twee weken vlogen om, het leek of ik er langer werkte. Mij werd gevraagd om nog een week te blijven, de bouwvakvakantie kwam eraan. Zo gezegd, zo gedaan. Na deze leuke drie weken, werd ik gebeld door de dame die mij had ingewerkt."

"Ze was zo tevreden, dat ze mij een baan bij een andere Bam kon aanbieden voor een jaar. Zo uit het niets! Bijkomend voordeel, de locatie was 10 minuten lopen van mijn huis. Ik had nog nooit zo dichtbij mijn huis gewerkt. De aanbieding kon ik niet laten lopen en kon voor Unique blijven werken, ditmaal fulltime."

"Ik werk inmiddels al een jaar hier in een soortgelijke functie. Nog nooit zou ik eraan denken om in de bouw te werken. Gezien mijn leeftijd, 50 jaar, was mijn ambitie om een It-functie te bekleden."

"Unique heeft mij om de drie maanden bezocht, kijken of ik het werk nog leuk vond en of er bijzonderheden waren. Deze betrokkenheid vind ik erg prettig. We hebben hier meer mensen van het uitzendbureau, niet eentje die hun mensen komt bezoeken. Tevens heb ik nieuwe werkschoenen gehad, Unique wilt dat ik goed mijn werkzaamheden kan uitvoeren."

"Een aantal weken geleden hoorde ik dat er scholingsvouchers werden verloot. De winnaar mocht een studie ter waarde van €500,- uitkiezen. Ik heb me hiervoor opgegeven."

"Na er niet meer over te hebben nagedacht, won ik tot mijn verbazing de scholingsvoucher! Ik kon het niet geloven. Unique heeft mij persoonlijk de voucher overhandigd, met foto's en al."

"Momenteel doe ik nu de studie Medewerker ICT en hoop na dit project in de bouw, ict werk te gaan verrichten. Ik ben Unique hier erg dankbaar voor. Tevens is het prettig werken met ze, nooit problemen, salaris op tijd en altijd bereid om snel informatie te verschaffen en leuke medewerkers."

Het moraal van Danny: "Moraal van dit verhaal, ontslagen betekent nog niet verloren naar mijn mening. Mijn ongeluk is omgeslagen naar geluk en plezier in het werk."

Meteen solliciteren?

Er staan meer dan 1.500 vacatures op onze website.

Vind jouw nieuwe droombaan. Of doe een open sollicitatie zodat wij je meehelpen zoeken naar die baan waar je weer blij van wordt.