Samen voor duurzame inzetbaarheid van flexmedewerkers.

Unique en Doorzaam slaan de handen ineen ten behoeve van de duurzame inzetbaarheid van onze flexmedewerkers. In samenwerking met Doorzaam kunnen wij onze flexmedewerkers een opleidingsvoucher aanbieden met een waarde van  €500,-. Deze €500,- kunnen zij investeren in een opleiding naar keuze ter bevordering van hun eigen ontwikkeling. Op deze manier houden wij onze flexmedewerkers fit for the job. 

Ontmoet flexmedewerker Michel van de Berghe. 

Michel is bij Unique gekomen nadat de vestiging in Regio West-Brabant een aanbesteding vanuit een gemeentelijke samenwerking had gewonnen. Door het winnen van de aanbesteding kwamen er een aantal flexmedewerkers vanuit een ander uitzendbureau naar Unique.

Een van deze flexmedewerkers was Michel, hij zat in de eerste groep die over ging. Michel werd kort daarna ingeloot voor een scholingsvoucher van €500. Kort daarna zijn de consultants van Unique samen met Michel gaan sparren om te kijken wat de beste opleidingen voor hem waren. Michels droom was om eigen websites te ontwerpen en maken, de vraag was alleen of dit voor zijn ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden bij de overheid een goede keus was.

Senior consultant Jasper Evers aan het woord: "Na overleg en erg goed voorbereidend onderzoek van Michel hebben we de keus gemaakt voor de opleiding directie-assistent bij de NHA. Echter was die opleiding €400 waardoor er nog €100  overbleef van het budget. Michel kwam met de vraag of hij die €100 + eigen inleg niet mocht gebruiken voor een opleiding in wordpress. Hier hebben we uiteindelijk toestemming voor gekregen waardoor Michel nu met een eigen bijdrage van €200 de opleiding directie-assistent én Wordpress gaat doen, hier kreeg hij nog een gratis tablet bij ook! Nu heeft Michel een direct toepasbare opleiding en een opleiding om zijn eigen droom na te jagen."

Daar worden wij blij van. En nog belangrijker, daar werd Michel blij van! Nu, ongeveer een jaar later, stelde wij Michel een aantal vragen.

Hoe ben je in contact gekomen met Unique?

"Mijn detachering als proceduremedewerker bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant verliep van juli 2018 eerst via een ander uitzendbureau. Per 1 januari 2019 is dit overgegaan naar Unique, zodoende ben ik in contact gekomen. Het is een overeenkomst van Flex West-Brabant (Regio West-Brabant). Ooit ben ik op uitzendbasis gestart via Unique in Breda, dat is rond 1987/1988 geweest, dat was mijn 2e baantje, dus eigenlijk weer terug op het oude nest ;-)

Waar heeft Unique jou mee geholpen?

"Unique heeft mij geholpen met begeleidingsgesprekken, voorbereiding voor kennismaking/sollicitatiegesprekken. En uiteraard met de keuze voor de opleiding na het verkrijgen van de scholingsvoucher."

Michel op zijn huidige werkplek

Wat heb je met de scholingsvoucher gedaan?

"Ik heb mij ingeschreven voor twee verschillende opleidingen. De opleidingen waren iets meer dan het bedrag van de scholingsvoucher, maar met een kleine eigen bijdrage heb ik ik alsnog in kunnen schrijven voor beide opleidingen. De meest belangrijke opleiding is die van Directie-assistent van NHA. Ik heb hiervoor gekozen omdat die aansluit op werkervaring en ervaringen bij vrijwilligerswerk. De andere opleiding, Wordpress van LOI, heb ik eigen voor mezelf gekozen. Ik ben namelijk al lang van plan om een website op te zetten met informatie van goed aangepaste hotels met duidelijke informatie en foto’s. Mijn vrouw en ik zijn namelijk beide rolstoel gebonden, en dergelijke informatie is moeilijk te vinden, en als het te vinden is, eigenlijk niet goed bruikbaar voor onze situatie. Voorbeelden kan ik tijdens het interview aangeven."

Hoe kan de opleiding die je hebt gekozen bijdragen aan jouw carrière?

"Met deze opleiding directie-assistent verwacht ik mijn kansen op de arbeidsmarkt te kunnen vergroten omdat directie-assistent, management-assistent en secretariële functies regelmatig voorbij komen in de vacaturemailing. Mijn oorspronkelijke vakgebied documentaire Informatievoorziening wordt steeds minder gevraagd, dit vakgebied verdwijnt op het werkniveau wat ik voorheen gedaan heb en wat binnen mijn mogelijkheden ligt."

Meteen solliciteren?

Er staan meer dan 1.500 vacatures op onze website.

Vind jouw nieuwe droombaan. Of doe een open sollicitatie zodat wij je meehelpen zoeken naar die baan waar je weer blij van wordt.