shadow

Je wilt je ziekmelden

Ben je ziek en kun je niet naar je werk? Hieronder vind je meer informatie over de procedure bij ziekmelden. Heb je vragen over je uitbetaling bij ziekte, kijk dan in de CAO voor uitzendkrachten.

Procedure ziekmelden

Hieronder vind je uitgebreid uitleg over de procedures van het ziek- en beter melden.

Procedures ziek- en beter melden

 • Bel altijd voor 09.00 uur het bedrijf waar je werkt én je contactpersoon bij Unique om je ziek te melden. Unique is je officiële werkgever en wij zijn verantwoordelijk voor de ziekmelding bij het UWV, ZW Services of onze arbodienst. Unique is verplicht om ziekmeldingen voor 09:00 door te geven, anders worden deze niet meer dezelfde dag verwerkt bij het UWV of ZW Services.
 • Ik werk op uitzendbasis

  Ben je uitzendmedewerker, meld je dan voor 09.00 uur beter bij Unique én bij ZW Services via 075-6818354. Houd je BSN (sofinummer) bij de hand. 

  Ik werk met een detacheringscontract

  Werk je gedetacheerd, meld je dan voor 09:00 uur beter bij Unique.
 • Wanneer je ziek wordt tijdens het werk, bel ons dan zodra je naar huis gaat. Als de ziekmelding na 09:00 binnenkomt dan mogen wij dit pas de volgende dag doorgeven aan het UWV of ZW Services. Dit betekent dat je een extra wachtdag hebt en dus een dag later de uitbetaling van het ziektegeld krijgt. Je leest hier meer over onder het kopje ‘Loon bij ziekte’.
 • Ik werk op uitzendbasis

  Als medewerker op uitzendbasis ontvang je na twee wachtdagen een ziektewetuitkering van Unique: 70% van je gemiddeld verdiende salaris over de afgelopen 52 weken. Unique vult deze uitkering in het eerste ziektejaar aan tot 91% van het salaris. In het tweede ziektejaar ontvang je een aanvulling tot 80% van je salaris. 

  Ik werk met een detacheringscontract

  Werk je gedetacheerd, dan krijg je bij ziekte je salaris uitbetaald door Unique. Je wordt begeleid door onze verzuimbegeleiders om een goede re-integratie te ondersteunen.
 • Unique is verplicht om ziekmeldingen voor 09:00 door te geven, anders worden deze niet meer dezelfde dag verwerkt bij het UWV of ZW Services. Meld je jezelf later dan 09.00 uur ziek, dan mogen wij dit pas de volgende dag doorgeven aan het UWV of ZW Services. Dit betekent dat je een extra wachtdag hebt en dus een dag later de uitbetaling van het ziektegeld krijgt. Je leest hier meer over onder het kopje ‘Loon bij ziekte’.
Meer
Minder
Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.