Benieuwd wat het Talent Center nou allemaal doet? Waar je ons voor kan inzetten en wat onze succesverhalen zijn? Via deze weg zullen wij jullie een maandelijkse update geven.

Wist je dat...

Het Talent Center pakt jouw wervingsuitdaging van A tot Z op! Dat betekent dat wij naast toffe campagnes ook de online sollicitaties uit DaVinci voor jou nabellen. We gaan zelfs zo ver dat wij de intakes inplannen bij jou in je agenda.

Hoe ziet ons proces eruit? We beginnen met het onderzoeken van de doelgroep, hiermee brengen we jouw persona in kaart, daarna wordt er gekeken naar de beste manier om deze uitdaging aan te gaan - is het een campagne? of toch een gratis mailing? Zodra de volgende stap is bedacht gaan we hiermee aan de slag. Een landingspagina, vacaturetekst, advertenties en het leadsheet! Hierin maken wij gezamenlijk werkafspraken met jou over de opvolging, jij levert ons een checklist aan, intake-momenten en daarna wij regelen de rest. 

Naast de wervingsactiviteiten zoals campagnes en vacatures herschrijven pakken we ook de werken-bij pagina's op (is jouw klant al een topwerkgever?) en sturen we mailingen uit naar onze database, kijken we naar nieuwe manieren om jouw uitdaging aan te pakken.

Heb je een wervingsuitdaging waar je wel wat hulp bij kan gebruiken? Hieronder vind je ons aanvraagformulier. 

Tip van de maand

Facts & Figures

Jorg ter Haar

Uitgelicht

Jorg ter Haar

Jorg is onze Quality Officer en houdt zich vooral bezig met de werkprocessen, cijfers en data van heel het Talent Center

Data en cijfers niet interessant? Daar denk ik anders over. Onze cijfers en data zijn de drijfveer voor het continu verbeteren van ons werkproces. Waarom? Door de input van onze kandidaten, recruiters, talent hackers en klantteams binnen de unit te combineren met onze eigen kennis zijn wij in staat om ons flexibel op te stellen binnen USG. Nieuwe ideeën en bottlenecks met betrekking tot ons werkproces probeer ik om te zetten in kant en klare producten die bijdragen aan de efficiëntie die wij willen realiseren als team. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij vanaf januari al 150 plaatsingen hebben kunnen realiseren met elkaar! 

Iets aandragen?

Vertel ons waar je meer over wilt weten.  

Talent Center Team

Succesverhalen

Laura Truitman's ervaring: 

Ik ben heel enthousiast over het Talent Center! De talent hackers en recruiters helpen je met zowel het perfectioneren van je vacaturetekst, het seachen naar kandidaten als met het opzetten van geweldige campagnes. Ze ontzorgen ons, door de kandidaten zelf (na) te bellen en bij goed-passende kandidaten de intakes voor je in te plannen. Met behulp van hen, hebben wij al heel veel starters bij onze klanten mogen verwelkomen. Daarnaast is de communicatie erg fijn; er wordt snel geschakeld en je wordt op de hoogte gehouden van de voortgang. Ik kan iedereen het Talent Center aanraden!

Stijn van Calker's ervaring: 

Soms lukt het niet om genoeg kandidaten te vinden voor je vacature, dankzij het Talent Center worden de gewenste resultaten alsnog ruimschoots behaald! Door de duidelijke communicatie, goede samenwerking en de middelen die het Talent Center in kan zetten, wordt iedere werving een daverend succes. Ik heb nu een aantal keren samengewerkt met het talentcenter en iedere keer hebben we erg mooie scores weten te behalen! Ze werken met duidelijke leadsheets waarbij je precies kunt zien welke kandidaat wanneer een intake bij jou heeft, vervolgens kun je heel gemakkelijk de status van deze kandidaat aanpassen. Door dit overzicht en de fijne en gezellige medewerkers bij het Talent Center is het een feest om mee samen te werken!  

Denise Visser-van Dijk's ervaring:

De samenwerking met het Talent Center is heel goed gegaan. Voordat de campagne online is gezet hebben Marrit en ik alles goed afgesproken, de aantallen, de evaluatiemomenten etc. Nét voordat de campagne online kwam hebben wij met het hele recruitment team een kick off gehouden. De recruiters kwamen met gerichte vragen, niet alleen bij de kick off maar ook daarna. Op deze manier kregen de recruiters kennis van de functie en het UWV. Wij hebben steeds nauw contact gehad en zeker toen Corona uitbrak hebben wij snel geschakeld. Zaken moesten anders worden ingeregeld. Geen moment is er verwarring geweest. Dit alles komt door de goede communicatie en het snelle oppakken van beide kanten. Kortom een goede samenwerking!

Tips & tricks voor het schrijven van een vacature

Iris Verheul is expert op het gebied van de Review module. Inmiddels is deze ook toegankelijk is voor jou! En het schrijven van reviews voor jouw vestiging. Daar zijn we ondertussen al volop mee bezig. Alleen zo’n goede vacature schrijven blijft soms lastig.. Daarom deelt Iris graag wat tips & tricks met jou voor het schrijven van de beste vacatures! Ga je een vacature online zetten? Pak dit lijstje met tips er dan even bij om te checken of je alles erin hebt verwerkt. Heel veel succes!

Wil je meer weten? Download dan hier de handout van de deep dive sessie over vacatures (her)schrijven.

Kies bij het zetten van je vacature in Vacature Dashboard alleen de keywords die je ook daadwerkelijk terug gaat laten komen in je vacaturetekst. Alleen wanneer je de keywords in je tekst gebruikt, hebben ze invloed op de vindbaarheid van je vacature!
Zorg ervoor dat je een titel gebruikt die herkenbaar is voor je doelgroep en waar zij ook op zullen zoeken. Geen dierentuin-termen (zoals salestijger) dus! Een handige tool om te checken of er op jouw titel gezocht wordt is Google Trends. Heb je de juiste titel te pakken? Zorg er dan ook voor dat je die een aantal keer in je vacaturetekst laat terugkomen. Dit vergroot de vindbaarheid van je vacature.
De eerste alinea van je vacaturetekst is bepalend of de lezer verder gaat lezen of niet.. Zorg er dus voor dat deze enthousiast & triggerend geschreven is! Maak bijvoorbeeld gebruik van de USP van de klant en start daar je tekst mee. “Voor een opdrachtgever zijn wij..” is in ieder geval niet de manier.
Met jouw vacaturetekst wil je een bepaalde groep mensen aanspreken. Zorg er dus voor dat jij je verdiept in je doelgroep. Wat zijn termen waarop zij zoeken naar een vacature? Maar ook: wat vinden zij belangrijk om te lezen in een vacature?
Naast salaris is werksfeer één van de belangrijkste drijfveren voor mensen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Besteed hier in je vacaturetekst dus veel aandacht aan! 
Vanaf nu moeten we in Vacature Dashboard een salarisrange opgeven bij al onze vacatures. Heb je dit bij je oude vacatures ook al aangepast? (Zo niet, ga dit dan snel doen!)
Bij punt 5 gaven we al aan dat de werksfeer een belangrijk onderdeel moet zijn van je vacaturetekst. Een uitstekende manier om dit te verwerken in je vacature is door middel van een testimonial. Ga in gesprek met iemand die al bij de betreffende klant werkt en verwerk zijn reactie op wat hij van zijn werk vindt als een testimonial (je kan natuurlijk een fictieve naam gebruiken).
Nu de inhoud van je vacature op orde is, is het belangrijk om ook nog even naar je lay-out te kijken. Leest je vacature prettig door? Zijn er voldoende witruimtes en alinea’s gebruikt? Heb je niet teveel bulletpoints in je vacaturetekst staan? En zijn je zinnen niet te lang geschreven?
Laat je vacature controleren! Niks is voor een lezer erger dan een tekst die vol staat met spelfouten of schrijffouten. Niet iedereen is een spelling-talent en zelf lees je er al snel overheen. Juist daarom is het belangrijk dat iemand anders nog even naar jouw vacaturetekst kijkt voordat je deze online zet.
Als je vaak denkt “ik zet even snel een vacature online en schrijf later wel een betere variant”, dan moet daar vanaf nu verandering in komen! Door de wijzigingen in ons beleid met Indeed wordt alleen de eerste publicatie doorgezet naar dit platform. Dit zorgt er dus voor dat P1 jouw belangrijkste publicatie is! Neem dus even de tijd en zorg er gelijk voor dat je een super goede vacature online zet. Na al deze tips moet dat een eitje zijn toch? 😉

Ken je nog iemand die een stage zoekt?

 

Het Talent Center biedt stageplekken aan voor verschillende soorten opleidingen. Er is mogelijkheid om je te richten op toffe projecten die relevant zijn voor de studie én voor ons. Denk aan communicatie, data en processen, recruitment of marketing! Om een beeld te geven aan de leuke projecten die onze stagiaires uitvoeren lichten wij hier elke twee weken een project uit. Onze stagiaires aan het woord:

 

Tijmen Tijsen

Het stageproject van Tijmen

Ik ben Tijmen en ik loop sinds september 2019 stage bij Talent Center. Momenteel nog in mijn 2e jaar van de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement op NHL Stenden. Mijn stage duurt tot juni 2020 en verloopt heel goed. Binnen de organisatie voel ik me erg gewaardeerd en dat maakt het werk nog leuker om te doen!

Op dit moment ben ik bezig met een onderzoek om de productiviteit te verhogen binnen de afdeling Talentcenter. Ik heb in de afgelopen maanden gemerkt dat het redelijk wat tijd kost voordat een vacature goed is overgekomen en ik wil dit proces gaan versnellen. Met het versnellen van dit proces is er meer tijd over om mensen op vacatures te plaatsen. Ik vind het erg leuk om door middel van dit onderzoek mijn steentje bij te dragen voor de organisatie en ik hoop met dit onderzoek mijn stageperiode dan ook mooi af te kunnen sluiten.

Openstaande vacatures Unique XL

 • WMO Adviseur

  • Rotterdam
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Kwaliteitsmedewerker

  • Rotterdam
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Uitkeringsdeskundige WW

  • Alkmaar
  • HBO
  • 38 uur
  Bekijk vacature
 • Klantadviseur zorgverzekeringen

  • Leeuwarden
  • MBO 3/4
  • 40 uur
  Bekijk vacature
 • Klantenservice medewerker | Parttime

  • Leeuwarden
  • MBO 3/4
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • Medewerker Bezwaar en Beroep

  • Amsterdam
  • HBO
  • 32 uur
  Bekijk vacature
 • Customer service medewerker hypotheken

  • Nijmegen
  • MBO 3/4
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Assistent Wonen ABN AMRO

  • Amsterdam
  • MBO 3/4
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Medisch administratief medewerker

  • Rotterdam
  • HBO
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • Medewerker Restructuring II

  • Amsterdam-Zuidoost
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Havenmeester B

  • Zierikzee
  • MBO
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • Medewerker Vergunningen

  • Amsterdam
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Parttime supportmedewerker Hypotheken a.s.r.

  • Utrecht
  • HBO
  • 38 uur
  Bekijk vacature
 • Parttime Service Medewerker

  • Amsterdam
  • HBO
  • 20 uur
  Bekijk vacature
 • Administratief medewerker KYC | ABN AMRO

  • 's-Hertogenbosch
  • MBO 3/4
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Klantadviseur klantdossier ABN AMRO Breda

  • Breda
  • MBO 3/4
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Medewerker Restructuring

  • Amsterdam
  • HBO
  • 40 uur
  Bekijk vacature
 • Data Repair Officer

  • Rotterdam
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Medewerker Debiteurenbeheer - 36 uur

  • Amsterdam
  • MBO 3/4
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Parttime klantenservice medewerker m/v

  • Leeuwarden
  • MBO 3/4
  • 16 uur
  Bekijk vacature
 • Administratief Juridisch Medewerker | UWV | Utrecht

  • Utrecht
  • MBO 3/4
  • 38 uur
  Bekijk vacature
 • Werkvoorbereider

  • Amsterdam
  • VMBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Beleidsmedewerker Participatie | parttime

  • Zierikzee
  • HBO
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • Uitkeringsdeskundige WW UWV

  • Zwolle
  • MBO
  • 38 uur
  Bekijk vacature
 • Assistent Bedrijfsadministratie

  • Amsterdam
  • MBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Data Onderzoeker Erfpacht

  • Amsterdam
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Zelfstandig Monteur WT,

  • Luchthaven Schiphol
  • MBO 3/4
  • 40 uur
  Bekijk vacature
 • Analist Know Your Client NCTO

  • Den Bosch
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Klantadviseur Menzis

  • Enschede
  • HBO
  • 34 uur
  Bekijk vacature
 • Klantcontact medewerker overheidsinstelling

  • Veendam
  • Havo
  • 28 uur
  Bekijk vacature
 • Backoffice Medewerker BLG Wonen

  • Maastricht
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Klantadviseur zorgverzekeringen

  • Rotterdam
  • MBO 3/4
  • 40 uur
  Bekijk vacature
 • Klantenservice medewerker | Parttime

  • Rotterdam
  • MBO 3/4
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • Tester Coronateam GGD

  • Rotterdam
  • MBO 3/4
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • Parttime Franstalige klantenservice medewerker

  • Leeuwarden
  • MBO 3/4
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • Afdelingssecretaresse R&I UWV

  • Amsterdam
  • MBO 3/4
  • 38 uur
  Bekijk vacature
 • Sales medewerker t-mobile

  • Enschede
  • MBO
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • Klantenservice medewerker - outbound

  • Enschede
  • MBO
  • 40 uur
  Bekijk vacature
 • Parttime klantenservice medewerkers gezocht!

  • Zwolle
  • HBO
  • 16 uur
  Bekijk vacature
 • Beleidsmedewerker Bouwdynamiek

  • Amsterdam
  • HBO
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • Klantenservice medewerker klantdossiers - Parttime

  • Breda
  • MBO 3/4
  • 24 uur
  Bekijk vacature
 • HR Transaction Officer

  • Amsterdam
  • MBO 3/4
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Klantenservicemedewerker T-mobile - Inbound

  • Enschede
  • MBO 3/4
  • 40 uur
  Bekijk vacature
 • Datakwaliteit- analist

  • Amsterdam
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Informatieadviseur gemeente Rotterdam

  • Rotterdam
  • HBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Parttime webcare-medewerkers gezocht!

  • Leeuwarden
  • MBO 3/4
  • 20 uur
  Bekijk vacature
 • Hypotheekadviseur

  • Rotterdam
  • MBO
  • 36 uur
  Bekijk vacature
 • Chauffeur afvalinzameling

  • Rotterdam
  • VMBO
  • 38 uur
  Bekijk vacature
 • Klantadviseur zorgverzekeringen

  • Zwolle
  • MBO 3/4
  • 40 uur
  Bekijk vacature
 • Klantenservice medewerker | VGZ | Parttime

  • Zwolle
  • MBO 3/4
  • 24 uur
  Bekijk vacature

Kunnen we je ergens mee helpen?