Benieuwd wat het Talent Center nou allemaal doet? Waar je ons voor kan inzetten en wat onze succesverhalen zijn? Via deze pagina vind je alle benodigde informatie.

Wist je dat...

Het Talent Center verschillende krachten bundelt om wervingsuitdagingen aan te gaan? We maken gebruik van data, slimme tools en onze creativiteit. Één van die slimme tools is het vacaturedashboard. We zijn er al langere periode mee aan het werk en hebben hierdoor al veel nieuwe kennis opgedaan. Hierdoor zijn we steeds slimmer geworden in kandidaten vinden en binden. Er staan ons als bedrijf nieuwe, spannende dingen te wachten omtrent het vacaturedashboard. Wil je meer weten? Op deze pagina vind je alle ins en outs van het dashboard.

Heb je zelf een wervingsuitdaging waar je wel wat hulp bij kan gebruiken? Hier vind je ons aanvraagformulier. 

 

Openstaande vacatures per segment

 

Tips & tricks voor het schrijven van een vacature

Davy Schouman is expert op het gebied van de Review module. Inmiddels is deze ook toegankelijk is voor jou! En het schrijven van reviews voor jouw vestiging. Daar zijn we ondertussen al volop mee bezig. Alleen zo’n goede vacature schrijven blijft soms lastig.. Daarom deelt Iris graag wat tips & tricks met jou voor het schrijven van de beste vacatures! Ga je een vacature online zetten? Pak dit lijstje met tips er dan even bij om te checken of je alles erin hebt verwerkt. Heel veel succes!

Wil je meer weten? Download dan hier de handout van de deep dive sessie over vacatures (her)schrijven.

Kies bij het zetten van je vacature in Vacature Dashboard alleen de keywords die je ook daadwerkelijk terug gaat laten komen in je vacaturetekst. Alleen wanneer je de keywords in je tekst gebruikt, hebben ze invloed op de vindbaarheid van je vacature!
Zorg ervoor dat je een titel gebruikt die herkenbaar is voor je doelgroep en waar zij ook op zullen zoeken. Geen dierentuin-termen (zoals salestijger) dus! Een handige tool om te checken of er op jouw titel gezocht wordt is Google Trends. Heb je de juiste titel te pakken? Zorg er dan ook voor dat je die een aantal keer in je vacaturetekst laat terugkomen. Dit vergroot de vindbaarheid van je vacature.
De eerste alinea van je vacaturetekst is bepalend of de lezer verder gaat lezen of niet.. Zorg er dus voor dat deze enthousiast & triggerend geschreven is! Maak bijvoorbeeld gebruik van de USP van de klant en start daar je tekst mee. “Voor een opdrachtgever zijn wij..” is in ieder geval niet de manier.
Met jouw vacaturetekst wil je een bepaalde groep mensen aanspreken. Zorg er dus voor dat jij je verdiept in je doelgroep. Wat zijn termen waarop zij zoeken naar een vacature? Maar ook: wat vinden zij belangrijk om te lezen in een vacature?
Naast salaris is werksfeer één van de belangrijkste drijfveren voor mensen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Besteed hier in je vacaturetekst dus veel aandacht aan! 
Vanaf nu moeten we in Vacature Dashboard een salarisrange opgeven bij al onze vacatures. Heb je dit bij je oude vacatures ook al aangepast? (Zo niet, ga dit dan snel doen!)
Bij punt 5 gaven we al aan dat de werksfeer een belangrijk onderdeel moet zijn van je vacaturetekst. Een uitstekende manier om dit te verwerken in je vacature is door middel van een testimonial. Ga in gesprek met iemand die al bij de betreffende klant werkt en verwerk zijn reactie op wat hij van zijn werk vindt als een testimonial (je kan natuurlijk een fictieve naam gebruiken).
Nu de inhoud van je vacature op orde is, is het belangrijk om ook nog even naar je lay-out te kijken. Leest je vacature prettig door? Zijn er voldoende witruimtes en alinea’s gebruikt? Heb je niet teveel bulletpoints in je vacaturetekst staan? En zijn je zinnen niet te lang geschreven?
Laat je vacature controleren! Niks is voor een lezer erger dan een tekst die vol staat met spelfouten of schrijffouten. Niet iedereen is een spelling-talent en zelf lees je er al snel overheen. Juist daarom is het belangrijk dat iemand anders nog even naar jouw vacaturetekst kijkt voordat je deze online zet.
Als je vaak denkt “ik zet even snel een vacature online en schrijf later wel een betere variant”, dan moet daar vanaf nu verandering in komen! Door de wijzigingen in ons beleid met Indeed wordt alleen de eerste publicatie doorgezet naar dit platform. Dit zorgt er dus voor dat P1 jouw belangrijkste publicatie is! Neem dus even de tijd en zorg er gelijk voor dat je een super goede vacature online zet. Na al deze tips moet dat een eitje zijn toch? 😉

Succesverhalen

Laura Truitman's ervaring: 

Ik ben heel enthousiast over het Talent Center! De talent hackers en recruiters helpen je met zowel het perfectioneren van je vacaturetekst, het seachen naar kandidaten als met het opzetten van geweldige campagnes. Ze ontzorgen ons, door de kandidaten zelf (na) te bellen en bij goed-passende kandidaten de intakes voor je in te plannen. Met behulp van hen, hebben wij al heel veel starters bij onze klanten mogen verwelkomen. Daarnaast is de communicatie erg fijn; er wordt snel geschakeld en je wordt op de hoogte gehouden van de voortgang. Ik kan iedereen het Talent Center aanraden!

Stijn van Calker's ervaring: 

Soms lukt het niet om genoeg kandidaten te vinden voor je vacature, dankzij het Talent Center worden de gewenste resultaten alsnog ruimschoots behaald! Door de duidelijke communicatie, goede samenwerking en de middelen die het Talent Center in kan zetten, wordt iedere werving een daverend succes. Ik heb nu een aantal keren samengewerkt met het talentcenter en iedere keer hebben we erg mooie scores weten te behalen! Ze werken met duidelijke leadsheets waarbij je precies kunt zien welke kandidaat wanneer een intake bij jou heeft, vervolgens kun je heel gemakkelijk de status van deze kandidaat aanpassen. Door dit overzicht en de fijne en gezellige medewerkers bij het Talent Center is het een feest om mee samen te werken!  

Denise Visser-van Dijk's ervaring:

De samenwerking met het Talent Center is heel goed gegaan. Voordat de campagne online is gezet hebben Marrit en ik alles goed afgesproken, de aantallen, de evaluatiemomenten etc. Nét voordat de campagne online kwam hebben wij met het hele recruitment team een kick off gehouden. De recruiters kwamen met gerichte vragen, niet alleen bij de kick off maar ook daarna. Op deze manier kregen de recruiters kennis van de functie en het UWV. Wij hebben steeds nauw contact gehad en zeker toen Corona uitbrak hebben wij snel geschakeld. Zaken moesten anders worden ingeregeld. Geen moment is er verwarring geweest. Dit alles komt door de goede communicatie en het snelle oppakken van beide kanten. Kortom een goede samenwerking!

Kunnen we je ergens mee helpen?