shadow

Workshop: Grip en verzuim

Ziekteverzuim kost u onnodig geld. Wij helpen u kosten te besparen. Het kost u namelijk gemiddeld € 250 per dag wanneer u medewerker ziek is. En de gemiddelde verzuimduur in Nederland is 24 dagen. Duidelijk dus dat er nog genoeg te besparen valt voor u op deze enorme kostenpost.

Wat kunt u verwachten van de workshop Grip op verzuim? 

Verzuim managen vraagt lef en ruimte! Wij leren u effectief communiceren met uw zieke medewerker. Hoe zorgt u ervoor dat het gesprek in een open en vertrouwelijke sfeer plaatsvindt zodat er wordt gesproken over mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Verder gaan we in op de achtergronden van het verzuim, de doelstellingen vanuit de organisatie en gaan we gesprekstechnieken in de praktijk laten zien door middel van een rollenspel met een professionele acteur.

Wanneer en waar vinden de workshops plaats?

  • De workshop zal op donderdag 21 mei van 13:00 tot 17:00 plaatsvinden op het adres: P.J. Oudweg 61, 1413 CK.

Uw spreker: Annemarie Fraza


HR adviseur bij USG People zal de workshop verzorgen. Annemarie is met recht een verzuimspecialist. Inmiddels is zij 17 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling, waarvan de laatste 5 jaar als HR adviseur bij USG People. Haar  expertise wordt vooral ingezet voor advisering over en uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter. Daarnaast adviseert zij op het gebied van verzuimbeleid, arbeidsmobiliteit en re-integratie. Ook is Annemarie  actief als trainer in het voeren van verzuimgesprekken voor lijnmanagers, verzorgt zij diverse workshops effectieve gesprekstechnieken voor managers en geeft zij sollicitatietraining aan groepen en individuele kandidaten.

Het programma

  • U wordt ontvangen met een kop koffie of thee en kunt vast kennismaken met de overige deelnemers.
  • In dit deel van de workshop geven wij u inzicht in wat ziekteverzuim u daadwerkelijk kost, in achtergronden van verzuim en in de wetgeving. En hoe gaat u bijvoorbeeld om met verzuimpreventie? En wat is psychisch verzuim?


  • Tijd voor een pauze met een kop koffie of thee en iets lekkers.


  • In dit deel van de workshop staan gesprekstechnieken centraal. We gaan u dit laten zien in een rollenspel met een acteur en ook u krijgt de gelegenheid om te oefenen.


  • De dag sluiten we met elkaar af tijdens een borrel. Als u een casus wilt voorleggen bij Annemarie heef u daar ook de gelegenheid voor. Cases inbrengen vóór de workshop kan ook. Mail deze naar: hroffice@unique.nl.

Kosten van de Workshop

De kosten van de workshop bedragen € 150,- exclusief BTW. Dit bedrag dient u voor aanvang van de workshop te voldoen. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een factuur.

Deelnemen aan de workshop?

meld u hier aan
Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.