shadow

Workshop: Het goede-slecht nieuws gesprek

Slecht nieuws brengen doen we niet graag en ervaren we als lastig. Soms is het helaas wel nodig om gesprekken te voeren die slecht nieuws bevatten.

Hoe pakt u het aan wanneer u een medewerker gaat vertellen dat zijn contract niet verlengd gaat worden? Of hoe start u een gesprek wanneer  u een medewerker negatief moet beoordelen of aanspreken op ongewenst gedrag? Draait u om de hete brei heen of valt u met de deur in huis? Wat is de reactie van uw medewerker en hoe reageert u daar op? 

Het is belangrijk dat zulke gesprekken effectief gevoerd worden. Voor u, maar ook voor uw medewerker. Hoe vervelend  de medewerker de het gesprek ook vond, het doel is dat hij altijd de deur uit loopt met het juiste gevoel.

Data en locaties van de workshop

Unique HR Advies organiseert de workshop ‘Het goede slecht-nieuws gesprek’ op onderstaande data en locaties:

Donderdag    22 oktober 2015    14.00-17.00    Amsterdam
Dinsdag   27 oktober 2015   14.00-17.00   Almere
Donderdag   29 oktober 2015   14.00-17.00   Rotterdam
Donderdag   05 november 2015   14.00-17.00    Den Bosch

Kosten van de workshop


De kosten van de workshop bedragen € 299,00 exclusief BTW. Graag dit bedrag voor aanvang van de workshop voldoen. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een factuur.

We hebben een beperkt aantal plekken dus meld u snel aan!

Meld u aan

Wat kunt u verwachten van de Workshop?

U leert hoe u slecht nieuws op een duidelijke manier overbrengt waarbij uw boodschap begrepen en geaccepteerd wordt. En bijvoorbeeld ook hoe u een juiste relatie met de medewerker in stand houdt.

U doet kennis op over communicatietechniek die hiervoor van belang is,  hoe u effectief reageert op emoties en eventuele weerstand die de medewerker laat zien.  Daarnaast leert u uw eigen valkuilen te herkennen en hier alert op te zijn.

Door middel van diverse rollenspellen brengt u samen met een professionele acteur de opgedane kennis in praktijk.

Inhoud van de Workshop?

De workshop wordt geleid door een professionele trainer met behulp van een trainersacteur.
De focus van de trainer ligt op de individuele ontwikkeling, experimenteren met nieuw gedrag en kennis in praktijk brengen.

De trainingsacteur is in staat om praktijksituaties van de deelnemers herkenbaar na te spelen en reageert voortdurend op het gedrag van de deelnemers. De deelnemers ervaren op deze manier direct welk effect hun gedrag (verbaal en non-verbaal) heeft. Doel is de deelnemers te inspireren met aandacht voor de mens, het resultaat en leerplezier

Wanneer u  de workshop gevolgd heeft kunt u:

  • Een slecht-nieuws gesprek effectief en empatisch voeren
  • Kent u de do’s en dont’s van een slecht-nieuws gesprek
  • Kunt u professioneel omgaan met emotionele reacties die kunnen ontstaan in een slecht-nieuws gesprek

Uw Trainer

Uw trainer is Annemarie Fraza, HR adviseur bij USG People.  Annemarie is met recht een HR specialist. Inmiddels is zij 17 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling, waarvan de laatste 5 jaar als HR adviseur bij USG People.

Als HR Adviseur is zij aanspreekpunt voor de labels van USG People en het hoofdkantoor en adviseert zij de labels op HR gebied betreffende het directe en indirecte personeel (uitzendkrachten).
Haar expertise ligt  op het gebied van verzuimbeleid, arbeidsmobiliteit en re-integratie. Ook is Annemarie  actief als trainer in het voeren van (verzuim)gesprekken voor lijnmanagers, verzorgt zij diverse workshops effectieve gesprekstechnieken voor managers en geeft zij sollicitatietraining aan groepen en individuele kandidaten.

  • U wordt ontvangen met een kop koffie of thee en kunt vast kennismaken met de overige deelnemers.
  • In dit deel van de workshop geven wij u inzicht in communicatie technieken. U leert hoe u in 5 stappen een effectief slecht-nieuws gesprek kan voeren. Wat zijn de valkuilen tijdens en na een slecht-nieuwsgesprek?
  • Tijd voor een pauze met een kop koffie of thee en iets lekkers.
  • In dit deel van de workshop staan gesprekstechnieken centraal. We gaan u dit laten zien in een rollenspel met een trainingsacteur en ook u krijgt de gelegenheid om te oefenen.

Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.