Het Unique Kenniscentrum  

Ben jij toe aan een nieuwe baan? Doe de check!

‘Is het nóg geen vijf uur?’ ‘Ik word hier gillend gek!’ Herkenbaar? Geen zorgen. Een offday hebben we allemaal weleens. Maar hoe weet je nu of je toe bent aan een nieuwe baan? Doe de check!

Iedereen heeft z’n ups en downs. De ene dag ben je in topvorm en bruis je van energie. En op andere momenten loopt het allemaal niet zo lekker. Ga dan niet meteen solliciteren. Kleine veranderingen maken al een wereld van verschil. Zet ’s ochtends eens een andere bril op. Figuurlijk bedoelen we dan. Als je de dingen benoemt waar je wél blij van wordt, voel je je vanzelf een stuk optimistischer. Wees ook extra vriendelijk tegen je collega’s of geef je werkplek een make over (serieus, dat werkt echt!).

Checklist: klaar voor een andere uitdaging?

Been there, done that? En je hebt nog steeds een dip? Dan herken je misschien ook onderstaande signalen:

 • Waar halen zíj hun energie vandaan?

  Zie ze gaan, je collega’s. Elke dag weer enthousiast en vol werkspirit. Jaloersmakend. Irritant zelfs. Want ooit was jij ook zo. Maar hoe deed je dat ook alweer?

 • Wat dóe je eigenlijk in deze functie?
  Tja, dan kun je nog zo proberen je werk positief te benaderen. Maar dat verandert weinig als de baan niet bij je past of als je je nooit thuis hebt gevoeld in de organisatie.
 • Wat is dit saai!
  Week in week uit, jaar in jaar uit dezelfde routine? Of structureel te weinig te doen? Oef, dan zijn de dagen lang. Bore-out ligt op de loer. Dat is de tegenhanger van burn-out, maar zeker zo ernstig.
 • Je voelt je een nummertje

  Heb je dit al met de baas besproken? En er komt geen verbetering? Je niet erkend of gewaardeerd voelen is funest voor je werkplezier.

  Beïnvloedt je werk je vrije tijd?
  En dan hebben we het niet alleen over overuren. Krijg je een naar of zelfs angstig gevoel als je alleen maar aan je werk dénkt?

 • Waar is het zonnetje in huis?
  Een beetje stress is goed voor de mens. Maar niet als het je allemaal echt te veel wordt. Stress en ergernissen beïnvloeden je humeur. Erger nog: ze kunnen je gezondheid schaden!

De belangrijkste tip:

Wil je echt zeker weten dat je alles uit je baan haalt? Doe dan de Talentscan van Unique! Door het in kaart brengen van je eigen talenten en drijfveren, geef je een fris perspectief aan je carrière. Je vraagt hem hier kosteloos.

Ik wil de Talentscan doen!

Herken je twee of meer signalen? Tijd voor actie!

Jij voelt je duidelijk niet meer happy op je werk. Heb je het besluit genomen om voor een andere job te gaan? Gefeliciteerd! Alleen dat al zorgt voor nieuwe energie. Maak daar gebruik van. Zoek uit wat je wilt, ga aan de slag met je cv, leer hoe je je Linkedin-profiel kunt verbeteren en bekijk tips over alles wat met solliciteren te maken heeft. Op We Assist You vind je bovendien de nieuwste vacatures in je vakgebied.