Unique ervaringen. Jacky werkt bij Transavia.

Bereik je doel en maak tegelijkertijd heel veel mee.

 

Jacky is cabin attendant bij Transavia en vond haar baan via Unique. 

“Je kunt alleen spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan” vindt Jacky. En ook daarom solliciteerde ze december 2016 via Unique op de functie cabin attendant bij Transavia. Want als sinds haar vierde wil Jacky stewardess worden. En nu, een jaar later, na twee weken niet vliegen, mist ze het al om “het bemanningscentrum binnen te gaan, de briefing te doen en samen met de crew naar de kist te lopen.”


Maar we beginnen bij het begin.

Toen Jacky vier was vloog ze met haar ouders naar de VS. En ze was onder de indruk. Van de wereld die zoveel mooier is vanuit de lucht, het reizen en natuurlijk de dames in de cabine. Haar droom vervloog niet en direct na haar afstuderen googelde Jacky naar vacatures. En zo kwam ze op werkenbijtransavia van Unique. Jacky paste op het profiel en kreeg na haar assessment een ticket voor de selectie-avond die Unique en Transavia samen organiseren, op Schiphol. Tijdens die avond voerde ze gesprekken in het Nederlands en Engels, loste ze cases op en gaf ze met toekomstige collega’s een flight safety uitleg. Direct aan het eind van de avond hoorde Jacky dat ze mocht beginnen en na vier weken opleiding stapte ze in het vliegtuig. Na haar eerste vlucht landde ze op Napels. En al tijdens die vlucht merkte Jacky dat het qua leren allemaal best snel ging. Ze voelde zich meteen op haar plek.


Hoe ziet een gemiddelde werkweek eruit als cabin attendant?

“Je vliegt vier tot vijf dagen per week. Bijvoorbeeld naar Valencia, Athene of Marokko. Op verschillende tijdstippen en met diverse collega’s en passagiers. Dat is fysiek wennen, maar ook leuk. Want van 9 tot 5, dat is niets voor mij.” Ondanks het feit dat je veel verschillende collega’s hebt voelt het vrijwel altijd als een gezellig clubje. En je maakt natuurlijk heel veel mee, leuke en minder leuke zaken. Bijvoorbeeld op het moment dat er een stel in het vliegtuig stapt dat 25 jaar getrouwd is en nu op reis gaat zonder de kinderen. Dat stel kreeg namens het team tapas, prosecco en persoonlijk kaartje. “Soms komen passagiers zelf naar je toe en vertellen ze iets. Of je raakt in gesprek tijdens een service. Je voelt zelf aan of je een gesprekje kunt voeren.” Natuurlijk zijn niet alle gesprekken positief van aard, dan is het juist de kunst om goed te checken wat er aan de hand is. En om uiteindelijk wel iedereen tevreden te houden. Ook als die handbagage niet in cabine past, bijvoorbeeld.

En nu is het december, het seizoen is voorbij. Het kan even duren voordat je daarna weer kunt vliegen maar Jacky weet dat ze in januari weer op pad gaat. En dat is maar goed ook!

 

Zoek in ons uitgebreide vacature-aanbod

Bekijk deze topvacatures