Ik wil via Unique werken bij Gemeente Amsterdam

Ben je werkzaam bij Gemeente Amsterdam? Dan kun je ervoor kiezen om je loopbaan voort te zetten via Unique. Op deze pagina vind je alle informatie over deze overstap, en geven we antwoord op de meest gestelde vragen.


Hoe nu verder?

 1. We hebben eerst een toestemmingsverklaring van je nodig. Deze ontvang je van ons wanneer je aangeeft dat je via Unique verder wil.
 2. We melden bij inkoop dat je via Unique aan de slag wil.
 3. We ontvangen gegevens retour en een mogelijke startdatum via Unique.
 4. We benaderen je voor een persoonlijk gesprek op je werklocatie of op ons kantoor, wat je voorkeur heeft.
 5. We behandelen de inschrijving en maken een contract op.


Ik wil met Unique verder

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, welk proces deels geautomatiseerd plaatsvindt. In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken.

Kennismaken?

We ontmoeten je graag op onderstaande data op
Karspeldreef 8, 1101 CJ in Amsterdam.

 

 • Vrijdag 8 augustus tussen 16:30 en 18:00 uur
 • Dinsdag 20 augustus tussen 16:30 en 18:00 uur

Vragen?

Stel je vraag aan onze collega Misja de Groot.Meest gestelde vragen

Hoe zit het nou eigenlijk? En waarom moet dit allemaal? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Voor meer toelichting en uitleg mag je altijd contact met ons opnemen.

Binnen overheidsorganisaties is het wettelijk verplicht om de dienstverlening met betrekking tot uitzenden en detacheren aan te besteden. Dit jaar is er een aanbesteding geweest bij gemeente Amsterdam en is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de volgende drie partijen: Unique, Manpower en Olympia. 
 •  Indien je huidige werkopdracht vóór of op 13 september 2019 afloopt en wordt verlengd en je wilt per de verlengingsdatum blijven werken, dan krijg je een arbeidsovereenkomst van Unique, Manpower of Olympia.
 • Indien je huidige werkopdracht ná 13 september 2019 afloopt, en je wilt per deze datum blijven werken, dan krijg je een arbeidsovereenkomst van Unique, Manpower of Olympia.
Je bent vrij om te kiezen voor welke van deze drie uitzendbureaus je wil gaan werken. 
De beloningsregeling blijft gelijk. Dit betekent dat de inschaling conform de cao voor NRGA wordt gevolgd. Jouw huidige schaal en trede blijft ongewijzigd en je bruto uurloon dus ook.

Het gehele arbeidsverleden dat je bij Randstad hebt opgebouwd wordt overgenomen door het bureau van je keuze. Dit betekent dat je niet terugvalt in de fase en je je recht op transitievergoeding behoudt.

Unique hecht veel waarde aan opleiden. Binnen Unique hebben we een aparte afdeling die zich inzet voor het opleiden van uitzendkrachten. Iedere uitzendkracht die bij Unique start krijgt een account voor GoodHabitz, ter waarde van €200,-, waar meer dan 200 online trainingen te volgen zijn. Daarnaast staat Unique er altijd voor open om met je in gesprek te gaan over je wensen met betrekking tot opleiden. Unique zal dit ook zelf proactief benoemen tijdens gesprekken met haar uitzendkrachten. 
Wanneer je een arbeidsovereenkomst op basis van detachering hebt die langer doorloopt dan 13 september 2019 dan moet je deze schriftelijk opzeggen bij Randstad. Doe dit pas nadat je je nieuwe contract bij het uitzendbureau van jouw keuze hebt ondertekend.

Nee, helaas kunnen vakantie uren en vakantiegeld die je hebt opgebouwd niet worden meegenomen. Op je salarisstrookje kun je zien hoeveel uur je nog tegoed hebt.  Uiterlijk 6 weken na je overgang worden je reserveringen uitbetaald.

Je begint bij Unique opnieuw met de opbouw van vakantie uren en vakantiegeld. We adviseren je om het geld dat uitbetaald wordt door Randstad te reserveren voor vakantiedagen die je al hebt ingepland of gaat inplannen (altijd in overleg met je leidinggevende), omdat je dan mogelijk nog niet voldoende uren hebt opgebouwd bij je nieuwe werkgever.

Je kunt de extra belasting die je hebt betaald bij de uitkering van je vakantie uren terugvragen via de Belastingdienst. Dit doe je bij de opgave inkomstenbelasting 2019.

Randstad heeft het pensioenfonds Flexsecurity. Je kunt hetgeen je hebt opgebouwd bij je huidige pensioenfonds laten staan of overzetten middels een waardeoverdrachtformulier. Dit kun je downloaden via de website: https://www.flexsecuritypensioen.nl/content/home/downloads.xml

Bouw je nog geen pensioen op omdat je nog geen 26 weken aan het werk bent? Ook daar houdt Unique rekening mee. Wij tellen door op de weken die je al gewerkt hebt, zodat je in de wekentelling geen nadeel ondervindt van de overstap.

 • Voor vragen over verlenging van je werkopdracht kun je terecht bij je leidinggevende.
 • Voor vragen over vakantiedagen, vakantie-uren: je vaste contactpersoon bij Randstad.
 • Voor vragen over je nieuwe arbeidsovereenkomst bij Unique.

 

Unique

Contactpersoon       Ghizlane Bensi en Erik Cummins
Telefoon                    020- 3473471
E-mailadres               amsterdam@unique.nl  

Wij zijn authentiek en persoonlijk. We zien onszelf niet als uitzendbureau, maar als HR partner. Op onze eigen persoonlijke en succesvolle wijze brengen wij wervend en werkend Nederland samen. We zijn bevlogen in ons werk en wij geloven dat mensen echt het verschil kunnen maken. Kortom wij zijn Unique en zorgen er samen met jou voor dat je een succesvolle toekomst bij de gemeente Amsterdam tegemoet gaat.