Werken in Portugal

shadow

Heb je altijd al in het buitenland willen wonen? Heb je een tussenjaar en wil je nieuwe, gave ervaringen en werkervaring opdoen? Of lijkt het je gewoon leuk om een jaar te werken en wonen in Portugal? Dan is dit je kans! Je verhuist voor 1 jaar naar Lissabon en gaat aan de slag bij Teleperformance, een gaaf bedrijf wat al meerder keren is benoemd tot Greatest Place to Work.

Top vacatures

Werken bij Teleperformance
Deze collega’s zijn jou voorgegaan.
img

 • diverse startdata de komende maanden
 • Vergoeding vliegticket na 9 maanden
 • Huisvesting indien je hier gebruik van wilt maken
 • Gratis taal- en sportlessen
 • Een bruto maandsalaris inclusief huisvesting van € 949,-, exclusief huisvesting verdien je € 1.247,- bruto per maand

icon Voor welke klanten ga je werken?

icon Klaar om te vliegen?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij aan de slag bij Teleperformance? Ons dedicaded Teleperformance team is al geruime tijd het best leverende uitzendbureau en wij zetten ons voor de volle 100% in om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het werken en wonen in Lissabon!

Online solliciteren

Online solliciteren

Je verstuurt jouw cv (dit mag in het Nederlands) en een korte motivatiebrief naar 1 van de Unique Consultants.

Telefonische screening

Telefonische screening

Telefonische screening met Unique. Hierin wordt je getoetst op zaken zoals communicatieve vaardigheden, klantgerichte instelling, luistervaardigheden en beschikbaarheid van minimaal een jaar.

Online test

Online test

Indien de telefonische screening positief was krijg je van Unique een online test per mail. In deze test worden je typevaardigheden, Nederlandse taalvaardigheid en Engelse taalvaardigheid (basis) getoetst.

Kennismaking met Teleperformance

Kennismaking met Teleperformance

In de tussentijd wordt je cv doorgestuurd naar Teleperformance en wordt er gemiddeld binnen een week telefonisch contact met je opgenomen. Dit is een korte telefonische kennismaking met de Recruiter van Teleperformance, waarbij de Recruiter let op enthousiasme, beschikbaarheid en wensen. Aan de hand van dat gesprek maakt de Recruiter een inschatting welk project het beste bij jou past (bijvoorbeeld technische helpdesk, zakelijke klantenservice of juist een project waarbij je ook in het Engels gesprekken voert)

Final test

Final test

Je krijgt na dat gesprek een link doorgestuurd met 1 of meerdere online tests, specifiek gericht op het project waarvoor je in aanmerking komt.

Puntjes op de "i"

Puntjes op de "i"

Na positieve afronding van ook deze testen wordt je gebeld voor een laatste telefonische interview bedoeld om praktische zaken met elkaar af te stemmen zoals startdatum, keuze wat betreft accommodatie en eventuele vragen die jij nog hebt.

Voordat je aan de slag gaat

Voordat je aan de slag gaat

De laatste stap is het aanleveren van een aantal documenten die Teleperformance nodig heeft, zoals een geldig ID-bewijs.

Online solliciteren

Online solliciteren

Telefonische screening

Telefonische screening

Online test

Online test

Kennismaking met Teleperformance

Kennismaking met Teleperformance

Final test

Final test

Puntjes op de "i"

Puntjes op de "i"

Voordat je aan de slag gaat

Voordat je aan de slag gaat

Veel gestelde vragen

 • De appartementen die door Teleperformance worden gehuurd zijn gedeelde appartementen die je deelt met 2 tot 5 anderen. Je hebt een eigen slaapkamer en de overige ruimtes zoals woonkamer, badkamer en keuken zijn gezamenlijk. Alle appartementen zijn volledig gemeubileerd en alle kosten zoals gas, water, elektriciteit, internet en televisie is hierbij inbegrepen.


 • Teleperformance heeft door heel Lissabon verschillende appartementen gehuurd. Deze appartementen zijn allemaal gesitueerd in de stad zelf (dus niet in één van de buitenwijken) en liggen op maximaal 45 minuten reisafstand van de werklocatie. Daarnaast zijn alle appartementen op loopafstand van het openbaar vervoer, ofwel tram, trein of bus.
 • Je hebt de mogelijkheid om zelf je accommodatie te regelen. Dit dien je op eigen kracht te doen, maar uiteraard zijn er wel collega’s die zelf hun accommodatie hebben geregeld en die je hierbij kunnen helpen. Daarnaast zijn er verschillende websites zoals www.domsenhorio.com/engb waarop appartementen te huur staan.


 • Je kunt kiezen om bij aanvang gebruik te maken van accommodatie van Teleperformance en dit later wijzigen als je zelf een appartement of kamer hebt gevonden. Andersom kan het niet, dus als je zelf een accommodatie hebt geregeld (bij aanvang of halverwege) en later gebruik wil maken van een Teleperformance appartement is dit niet mogelijk. 
 • Je kunt een voorkeur aangeven om een appartement te delen met alleen mensen van jouw geslacht (een volledig jongens- of meiden-appartement). Maar je kunt niet bewust kiezen voor bepaalde huisgenoten. Teleperformance zal haar best doen om dit te regelen, maar dit kan niet gegarandeerd worden. Je kunt dus niet  You cannot bring a friend (unless the friend is selected to work for us as well!), nor can you bring pets.
 • Nee. Huisdieren in de Teleperformance appartementen zijn niet toegestaan.


 • Als je gebruikt maakt van een Teleperformance appartement mogen er uiteraard mensen langskomen. Deze mogen echter niet blijven slapen, dit om de privacy van jouw huisgenoten te bewaken.
 • Als je je sleutel voor jouw accommodatie krijgt, krijg je ook informatie over de regels. Dit zijn standaard zaken, zoals de gezamenlijke verantwoordelijkheid om de gedeelde ruimtes netjes te houden en dat je geen geluidsoverlast mag veroorzaken. Huisdieren zijn niet toegestaan en er mogen geen bezoekers (familie of vrienden uit Nederland) overnachten. Er is een telefoonnummer wat 24 uur per dag bereikbaar als je hulp nodig hebt ergens mee.
 • Bijna alle functies bij Teleperformance zijn 40 uur per week. Er dus geen mogelijkheid om parttime te werken, maar je krijgt wel 22 betaalde vakantiedagen per jaar die je in overleg met de planning kan opnemen. Meer dan 40 uur werken per week is in normale omstandigheden niet mogelijk, wellicht een enkele keer als het heel erg druk is en dan altijd in overleg met jou.


 • Dit hangt af van het project dat je gaat doen. De meeste afdelingen hebben flexibele openingstijden en beschikbaarheid in het weekend en avond is een vereiste. Je rooster kan per week verschillen en zal bestaan uit dag- en/of avonddiensten. Wat voorbeelden van hoe jouw rooster  eruit zou kunnen zien zijn:

  • Bol.com: Je wordt ingeroosterd op maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Op sommige dagen werk je van 11:00 tot 20:00 uur en op sommige dagen van 10:00 tot 19:00 uur.
  • Philips: Je wordt op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag ingeroosterd. De ene dag werk je van 07:00 tot 16:00 uur en de andere dag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • Photobox: Deze afdeling heeft alleen dagdiensten, dus mocht je dit project gaan doen betekent dit dat je maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17: uur werkt.

 • Iedere week werk je 5 dagen en heb je 2 dagen vrij. Verder heb je 22 betaalde vrije dagen per jaar. Omdat niet iedereen tegelijkertijd op vakantie kan, word het aanvragen vakantiedagen altijd in overleg met de planning gedaan. Kerst en oud en nieuw zijn populaire weken en deze worden zo eerlijk mogelijk verdeeld onder alle collega’s. Als je met kerst vrij bent, zul je niet met oud en nieuw vrij zijn. Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen tijdens één van deze weken vrij zijn. Mocht je tijdens kerst in Portugal zijn: er wordt een gezamenlijk kerstdiner georganiseerd voor alle buitenlandse collega’s.


 • In Portugal hoef je niet te betalen voor je zorgverzekering. Zodra je je contract hebt getekend (dit doe je nadat je de training hebt afgerond), kun je gratis gebruik maken van het publieke zorgstelsel. Dit betekent dat je vanaf de tweede maand jouw eigen zorgverzekering kunt in Nederland kunt opzeggen. Daarnaast kun je 6 maanden na het tekenen van je contract gratis gebruik maken van het privé zorgverzekering van Teleperformance.
 • Omdat je veel minder belasting betaalt dan in Nederland houd je relatief groot bedrag over aan bruto salaris. Zo betaal je 11% social security (dit wordt onder andere gebruikt om kosteloos gebruik te maken van het zorgstelsel) en gemiddeld 10% inkomensbelasting. Het leven in Portugal is veel goedkoper dan in Nederland. Je betaalt voor een biertje gemiddeld € 0,95, uit eten is gemiddeld € 9,- en je kunt al een maaltijd in de Teleperformance kantine nuttigen voor € 2,50. En aangezien je geen kosten hebt voor je zorgverzekering heb je het grootste gedeelte van je netto salaris vrij te besteden. Daarnaast worden er allerlei gratis activiteiten georganiseerd door Teleperformance, zoals surflessen en Portugese taalles!
 • Nee, dit wordt niet vergoed door Teleperformance. Als je kiest voor een OV-maandkaart kost dit gemiddeld tussen de € 35,- en € 40,- per maand en kun je daar ook privé gebruik van maken.


 • Ja, na 9 maanden dienstverband, krijg je de kosten voor je vlucht (daar zit een maximum aan vast) vergoed. Ook als je ervoor kiest om met de auto naar Portugal te gaan, kan dit vergoed worden (ook tot het maximale budget). Je dient in dat geval wel de tankbonnen te bewaren, zodat je deze kan overleggen. En als je langer dan 1 jaar bij Teleperformance blijft werken krijg je ook een jaarlijkse retourvlucht vergoed naar Nederland!
Lees meer
Lees minder
Anita van Oevelen

Anita van Oevelen

Contact met ons

Anita van Oevelen

Contact met ons

Je wilt graag dat alles duidelijk is. Wij ook. En daar helpen wij je bij. Als je een vraag hebt dan kun je mij bellen, mailen of benaderen via LinkedIn. Net wat jij prettig vindt.

Zoek een Unique vestiging in de buurt

Al ruim 40 jaar is Unique hr-dienstverlener met oog voor het talent van mensen. Unique bemiddelt flexibel en vast personeel, geeft advies en leidt op. Met als doel een omgeving waarin kandidaten en organisaties succesvol zijn en blijven. Unique ontwikkelt talent en weet waar talent het beste tot recht komt. Want bevlogen unieke mensen tillen organisaties naar een hoger niveau. Iedere dag.