Een leven lang ontwikkelen: het ontdekken, binden en boeien van talent

Hoewel steeds meer werkgevers het belangrijk vinden te investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers, blijft een groot deel van het potentieel aan talent nog onbenut. Dit geldt vooral voor de ‘vergeten groep’ van praktisch opgeleide medewerkers. Dat is een gemiste kans, omdat juist bij deze groep de loyaliteit aan hun werkgevers sterk groeit als zij zich kunnen ontwikkelen. Ook voor ouderen is het cruciaal dat zij zich blijven ontwikkelen om een nieuwe carrièrestap te kunnen maken. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een leven lang ontwikkelen: het ontdekken, binden en boeien van talent’*, dat Unique - onderdeel van USG People - heeft laten verrichten onder 1.079 Nederlanders die in loondienst werken.

Uit het onderzoek blijkt dat voor 85% van de medewerkers geldt dat hun meest recente opleiding (deels) door hun baas is gefinancierd. Organisaties die investeren in opleiding en ontwikkeling slagen er beter in medewerkers aan zich te binden. Zo neemt bij 6 op de 10 werknemers de loyaliteit aan hun werkgever toe als deze opleidingen faciliteert. 

Benieuwd naar de onderzoeksresultaten van de hoofdzakelijke onderwerpen waar we de onderzoeksgroep over hebben ondervraagd? Download een preview whitepaper met de infographic. Voor het ontvangen van het volledige onderzoek, nemen we contact met u op.

Download de whitepaper

preview

 

 

Gedragswetenschappers Margriet van der Heijden en Christianne van de Beek - beiden werkzaam als programmamanager Talent bij USG People College, belichten de achtergronden en de betekenis van een leven lang leren. Onlangs gaven zij een kennissessie over het ontwikkelen en zichtbaar maken van Unique talent.

Margriet van der Heijden
Christianne van de Beek

Contact

Vragen over het onderzoek of opleiden en ontwikkelen van uw medewerkers? Voor meer informatie kunt u terecht bij uw Unique contactpersoon. Of neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 036 – 529 000.