Bevlogen mensen maken het verschil. Zéker die talenten van Unique!

Cabin Attendant bij Transavia

Unique werft Cabin Attendants voor Transavia, de meest klantvriendelijke low-budget luchtvaartmaatschappij met ruim
vijftig jaar ervaring! 
Transavia is onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep. Daarmee behoort Transavia tot de grootste luchtvaartgroep van Europa.  Vlieg je mee naar de mooiste vakantiebestemmingen in Europa waarbij je samen met je collega’s
verantwoordelijk bent voor de veiligheid en gastvrijheid onderweg? Solliciteer dan nu!

Jacky Aerts trans2

Unique ervaring van Jacky

Jacky werd via Unique stewardess bij Transavia
"Je kunt alleen spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan. Bereik je doel en maak tegelijk heel veel mee."

Weten hoe een dag van een Cabin Attendant bij Transavia verloopt?
Vlieg mee met Anne!

Samen brengen we mensen samen!
Weet je van aanpakken en werkt jouw enthousiasme aanstekelijk?
Met plezier, warmte en oprechte aandacht gá je ervoor, ook bij tegenwind.  En dat merken onze passagiers!

Met al je energie en creativiteit zet je je in voor het verbeteren van de ervaring voor onze passagiers en voor elkaar. Daar kom je graag je bed voor uit! Ook 's nachts of met feestdagen is dit voor jou geen probleem. Geen dag is hetzelfde en juist de afwisseling in diensten, bestemmingen en steeds weer andere collega’s maakt het werken bij Transavia zo leuk.

Hebben wij je interesse gewekt en sta je te trappelen om aan de slag te gaan bij een dynamisch bedrijf? 
Lees dan snel verder!

Sollicitatieprocedure

ProcesTransavia

Selectiecriteria Transavia

 • Je bent fulltime beschikbaar in de periode van januari 2019 t/m november 2019
 • Je hebt minimaal een havo of mbo 4 diploma. Het originele diploma kun je laten zien tijdens de sollicitatieprocedure 
 • Je bent minimaal 18 jaar bij aanvang van de opleiding
 • Je kunt goed zwemmen en beschikt over een zwemdiploma;
 • Je beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift
 • Je bent tussen de 1.58m en 1.90m lang, i.v.m. veiligheid van passagiers aan boord.
 • Je ziet er verzorgd en representatief uit
 • Je hebt geen zichtbare piercings, tatoeages en/of tandversieringen. Dit controleren wij bij aanvang van de wervingsavond.       
 • De afgelopen 8 jaar ben je niet uitgeschreven geweest uit Nederland
 • Je bereikt binnen een uur je standplaats als je stand-by staat voor een dienst

Wanneer je voor een langere periode in het buitenland hebt gewerkt of gewoond ben je waarschijnlijk uitgeschreven uit de gemeente waarin je woonachtig was. Helaas, het is hierdoor niet mogelijk om tijdig de aanvraag voor de VGB af te ronden. Neem contact op met Unique indien je graag deelneemt aan een volgende werving. Of neem voor andere vacatures alvast een kijkje op www.unique.nl

Tatoeages en piercings mogen niet zichtbaar zijn wanneer je het uniform draagt. Zichtbare tatoeages kun je bedekken met een pleister (5 cm x 2 cm ). Versieringen, zoals (tong)piercings en versiering op je tanden zijn niet toegestaan. Als je gaat vliegen dien je eventuele piercings uit te doen.

We verwachten dat je altijd binnen een uur op je standplaats aanwezig kunt zijn. Indien je woonplaats meer dan 1 uur reizen is, dien je te beschikken over een alternatief verblijfsadres. Dit adres kun je overleggen tijdens je sollicitatieprocedure (online sollicitatieformulier).

De selectiecriteria zijn de minimale eisen die worden gesteld om in aanmerking te komen voor de functie van cabin attendant. We raden je aan om niet te solliciteren als je niet aan alle criteria voldoet. Dit voorkomt teleurstelling.

Sollicitatieprocedure Transavia

De selectieprocedure bestaat uit een aantal onderdelen. Eerst wordt er gekeken of je aansluit op het profiel van cabin attendant. Als je het eerste deel van de selectieprocedure positief hebt afgerond, neem je deel aan de selectieavond op het hoofdkantoor bij Transavia. Unique en Transavia verzorgen deze interactieve “bevlogen” avond voor jou. Na deze selectieavond wordt duidelijk of je mag deelnemen aan de opleiding, om uiteindelijk na een medische keuring en antecedentenonderzoek te starten op je eerste vlucht.  

1. Selectie harde criteria
Met behulp van een online sollicitatieformulier wordt er gekeken of je voldoet aan alle selectiecriteria voor de functie cabin attendant.

2. Online game
Als je voldoet aan de selectiecriteria ontvang je een uitnodiging om een online game te spelen. Tijdens de game komen een aantal onderdelen aan bod die belangrijk zijn om de functie uit te oefenen. Je kunt hierbij denken aan competenties, persoonskenmerken en je kennis(niveau) van de Engelse taal.

3. Wervingsavond
Je checkt in op het hoofdkantoor van Transavia. Hier begint de reis naar jouw eindbestemming. Tijdens de introductie voer je praktijkopdrachten uit in groepsverband. Tijdens de individuele gesprekken leren we jou beter kennen, bespreken we de resultaten van de online game én behandelen we praktijk cases in het Engels. Aan het eind van de bijeenkomst hoor je gelijk of je de wervingsavond positief hebt afgerond.

4. Antecedentenonderzoek, veiligheidsonderzoek en medische keuring
Als je de wervingsavond positief hebt afgerond, worden dezelfde avond nog verschillende screenings gestart. De documenten die we samen invullen zijn nodig voor het antecedentenonderzoek en veiligheidsonderzoek (VGB), volgens de interne richtlijnen.

De medische aanstellingskeuring wordt na je opleiding uitgevoerd door KLM Health Services. Tijdens dit onderzoek wordt o.a. gecontroleerd of je eventuele keel, neus & oorklachten of allergieën hebt die van invloed kunnen zijn op het werken in een drukcabine en het uitvoeren van de functie van cabin attendant.
Op klmhealthservices.com vind je meer informatie over de keuring.

5. Positieve afronding van de selectieprocedure
Gefeliciteerd! Zodra er een beschikbare plaats is in de opleiding, ontvang je een uitnodiging van Transavia. We doen ons best om je zo snel mogelijk te plaatsen. 
Na het goed afronden van je opleiding, de medische keuring en veiligheidsonderzoek, ontvang je je Wing. Je begint nu aan je bevlogen carrière bij Transavia.

6. Negatieve afronding van de selectieprocedure
I
ndien je in een van de rondes een negatief resultaat hebt behaald, stopt de selectieprocedure. Je kunt op z’n vroegst het volgend seizoen weer opnieuw solliciteren. Dit geldt voor deelname aan één of meerdere onderdelen van het gehele selectieproces.

Arbeidsvoorwaarden Cabin Attendant

Cabin attendants ontvangen na het positief afronden van de basiscursus een fulltime arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur. Het salaris is € 1757,40 bruto per maand (jonger dan 23 jaar) of € 1849,48 bruto per maand (23 jaar en ouder). Het salaris is onder voorbehoud van tussentijdse CAO wijzigingen.

Overige vragen

De selectieavond bestaat uit een interactief programma, waar je je niet inhoudelijk op kunt voorbereiden.  Wat je wel kunt doen is de website van Transavia bekijken, net als een video over het 50-jarig jubileum van Transavia. Maar belangrijker nog: zorg ervoor dat je op tijd op de juiste locatie van je afspraken aanwezig bent. Denk aan een verzorgde presentatie!

Heb je een vraag dan helpen wij jou uiteraard graag verder!
Het Transavia Team van Unique is bereikbaar per mail via transavia@unique.nl
en telefonisch op nummer +31(0)638047156.