Vacatures bij Transavia

Cabin Attendant bij Transavia

Unique werft Cabin Attendants voor Transavia, de meest klantvriendelijke low-budget luchtvaartmaatschappij met ruim
vijftig jaar ervaring! Transavia is onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep. Daarmee behoort Transavia tot de grootste luchtvaartgroep van Europa.  Vlieg je mee naar de mooiste vakantiebestemmingen in Europa waarbij je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor de veiligheid en gastvrijheid onderweg? Wellicht is deze baan dan iets voor jou!

Word Cabin Attendant bij Transavia

0 vacatures

Monish Bhoelai

“ Vliegen is het mooiste wat er is. Je vliegt Kris kras door Europa samen met je collega’s en mag elke dag nieuwe verhalen verzamelen. Het blijft uniek om zo vaak in de lucht te zijn of zoals ik het altijd zeg “ het heeft iets magisch “ ! Tot aan boord.” 

Geno Huurman

"Wat het werken als cabin attendant bij Transavia zo leuk maakt? De fijne gesprekken tijdens de vlucht met de passagiers als we even “samen uit” zijn."

Mustafa Barutcu

“Vliegen bij Transavia is unique, uitdagend en leerzaam. Bij Transavia krijg je het familiegevoel waarin jij je kan ontplooien tot je ware zelf. Van Cabin Attendant tot Purser van line-trainer tot ontwikkelaar. Stap jij ook bij ons aan boord?"

Fabricio Rooker

"Wat eerst voor zes maanden was, doe ik nu met veel lof al voor bijna vijf jaar. Transavia is een bedrijf dat open staat voor iedereen en zo hecht als een familie."

Weten hoe een dag van een Cabin Attendant bij Transavia verloopt? Vlieg mee met Anne!

Stagiaires opgelet! Transavia selecteert zelf stagiaires via scholen waarmee een samenwerkingsverband bestaat. Deze stages worden d.m.v. een stageovereenkomst met bijbehorende begeleiding aangegaan. Heb je geen uitnodiging ontvangen vanuit jouw school? Dan moeten we jullie helaas teleurstellen. Solliciteren voor een stageplaats is dan niet mogelijk via Unique. Ben je stagiaire en solliciteer je toch via deze website? Dan zijn wij helaas genoodzaakt jouw sollicitatieproces, dan wel baan, te beëindigen.

Sollicitatieprocedure

ProcesTransavia

Selectiecriteria Transavia

 • Je bent fulltime beschikbaar in de periode van januari 2021 t/m november 2022;
 • Je hebt minimaal een havo of mbo 4 diploma. Het originele diploma kun je laten zien tijdens de sollicitatieprocedure; 
 • Je bent minimaal 18 jaar bij aanvang van de opleiding;
 • Je bent bereid om je te laten vaccineren;
 • Je beschikt over zwemdiploma A en B;
 • Je beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift;
 • Je bent tussen de 1.58m en 1.90m lang, i.v.m. veiligheid van passagiers aan boord;
 • Je ziet er verzorgd en representatief uit en je bent bereid om make-up te dragen conform de uniformvoorschriften;
 • Je hebt geen zichtbare piercings, tatoeages en/of tandversieringen, ook geen piercings in de mond. Dit controleren wij bij aanvang van de wervingsavond;
 • De afgelopen 8 jaar ben je niet uitgeschreven geweest uit Nederland;
 • Je bereikt binnen een uur je standplaats als je stand-by staat voor een dienst.

Wanneer je voor een langere periode in het buitenland hebt gewerkt of gewoond ben je waarschijnlijk uitgeschreven uit de gemeente waarin je woonachtig was. Helaas, het is hierdoor niet mogelijk om tijdig de aanvraag voor de VGB af te ronden. Neem contact op met Unique indien je graag deelneemt aan een volgende werving. Of neem voor andere vacatures alvast een kijkje op www.unique.nl

Tatoeages en piercings mogen niet zichtbaar zijn wanneer je het uniform draagt. Dit betekent met lange én korte mouw. Zowel mannen als vrouwen dienen geen zichtbare tatoeages te hebben onder een blouse met korte mouw. Zichtbare tatoeages kun je bedekken met een pleister (5 cm x 2 cm ). Versieringen, zoals (tong)piercings en versiering op je tanden zijn niet toegestaan. Als je gaat vliegen dien je eventuele piercings uit te doen.

 

We verwachten dat je altijd binnen een uur op je standplaats aanwezig kunt zijn. Indien je woonplaats meer dan 1 uur reizen is, dien je te beschikken over een alternatief verblijfsadres. Dit adres kun je overleggen tijdens je sollicitatieprocedure (online sollicitatieformulier).

De selectiecriteria zijn de minimale eisen die worden gesteld om in aanmerking te komen voor de functie van cabin attendant. We raden je aan om niet te solliciteren als je niet aan alle criteria voldoet. Dit voorkomt teleurstelling.

Sollicitatieprocedure Transavia

De selectieprocedure bestaat uit een aantal onderdelen. Eerst wordt er gekeken of je aansluit op het profiel van cabin attendant. Als je het eerste deel van de selectieprocedure positief hebt afgerond, neem je deel aan de selectieavond op het hoofdkantoor bij Transavia. Unique en Transavia verzorgen deze interactieve “bevlogen” avond voor jou. Na deze selectieavond wordt duidelijk of je mag deelnemen aan de opleiding, om uiteindelijk na een medische keuring en antecedentenonderzoek te starten op je eerste vlucht.  

1. Selectie harde criteria
Met behulp van een online sollicitatieformulier wordt er gekeken of je voldoet aan alle selectiecriteria voor de functie cabin attendant.

2. Online game
Als je voldoet aan de selectiecriteria ontvang je een uitnodiging om een online game te spelen. Tijdens de game komen een aantal onderdelen aan bod die belangrijk zijn om de functie uit te oefenen. Je kunt hierbij denken aan competenties, persoonskenmerken en je kennis(niveau) van de Engelse taal.

3. Wervingsavond
Je checkt in op het hoofdkantoor van Transavia. Hier begint de reis naar jouw eindbestemming. Tijdens de introductie voer je praktijkopdrachten uit in groepsverband. Tijdens de individuele gesprekken leren we jou beter kennen, bespreken we de resultaten van de online game én behandelen we praktijk cases in het Engels. Aan het eind van de bijeenkomst hoor je gelijk of je de wervingsavond positief hebt afgerond.

4. Antecedentenonderzoek, veiligheidsonderzoek en medische keuring
Als data-sf-ec-immutable="" je de wervingsavond positief hebt afgerond, worden dezelfde avond nog verschillende screenings gestart. De documenten die je ingevuld meeneemt naar de avond zijn nodig voor het antecedentenonderzoek en veiligheidsonderzoek (VGB), volgens de interne richtlijnen.

De medische aanstellingskeuring wordt voor je opleiding uitgevoerd door KLM Health Services. Tijdens dit onderzoek wordt o.a. gecontroleerd of je eventuele keel, neus & oorklachten of allergieën hebt die van invloed kunnen zijn op het werken in een drukcabine en het uitvoeren van de functie van cabin attendant. Ook wordt er tijdens dit onderzoek getest op het gebruik van medicijnen, alcohol en drugs via een bloed- en urineonderzoek.
Op klmhealthservices.com vind je meer informatie over de keuring.

5. Positieve afronding van de selectieprocedure
Gefeliciteerd! Zodra er een beschikbare plaats is in de opleiding, ontvang je een uitnodiging van voor een Initial.
Na het goed afronden van je opleiding, de medische keuring en veiligheidsonderzoek, ontvang je je Wing. Je begint nu aan je bevlogen carrière bij Transavia.

6. Negatieve afronding van de selectieprocedure
I
ndien je in een van de rondes een negatief resultaat hebt behaald, stopt de selectieprocedure. Je kunt op z’n vroegst het volgend seizoen weer opnieuw solliciteren. Dit geldt voor deelname aan één of meerdere onderdelen van het gehele selectieproces.

Arbeidsvoorwaarden Cabin Attendant

Cabin attendants ontvangen na het positief afronden van de basiscursus een fulltime arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur. Het salaris is € 1757,40 bruto per maand (jonger dan 23 jaar) of € 1849,48 bruto per maand (23 jaar en ouder). Het salaris is onder voorbehoud van tussentijdse CAO wijzigingen.

Overige vragen

De selectieavond bestaat uit een interactief programma, waar je je niet inhoudelijk op kunt voorbereiden.  Wat je wel kunt doen is de website van Transavia bekijken, net als een video over het 50-jarig jubileum van Transavia. Maar belangrijker nog: zorg ervoor dat je op tijd op de juiste locatie van je afspraken aanwezig bent. Denk aan een verzorgde presentatie!

Heb je een vraag dan helpen wij jou uiteraard graag verder! Het Transavia Team van Unique is bereikbaar per mail via transavia@unique.nl.