Bevlogen mensen maken het verschil. Zéker die talenten van Unique!

Cabin Attendant bij Transavia

Unique werft Cabin Attendants voor Transavia, de meest klantvriendelijke low-budget luchtvaartmaatschappij met ruim
vijftig jaar ervaring! Transavia is onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep. Daarmee behoort Transavia tot de grootste luchtvaartgroep van Europa.  Vlieg je mee naar de mooiste vakantiebestemmingen in Europa waarbij je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor de veiligheid en gastvrijheid onderweg? Wellicht is deze baan dan iets voor jou!


Omwille van de impact van het COVID virus, is het op dit moment nog niet duidelijk of we gaan werven voor Cabin attendants voor onze operatie in 2021. Mocht hier duidelijk over komen dan zullen wij dit uiteraard kenbaar maken.

Samen brengen we mensen samen!
Weet je van aanpakken en werkt jouw enthousiasme aanstekelijk?
Met plezier, warmte en oprechte aandacht gá je ervoor, ook bij tegenwind.  En dat merken onze passagiers!

Met al je energie en creativiteit zet je je in voor het verbeteren van de ervaring voor onze passagiers en voor elkaar. Daar kom je graag je bed voor uit! Ook 's nachts of met feestdagen is dit voor jou geen probleem. Geen dag is hetzelfde en juist de afwisseling in diensten, bestemmingen en steeds weer andere collega’s maakt het werken bij Transavia zo leuk.

Hebben wij je interesse gewekt en sta je te trappelen om aan de slag te gaan bij een dynamisch bedrijf? 
Lees dan snel verder! 

Unique ervaring van Noëmie

Noëmie werd via Unique stewardess bij Transavia
"Van dit beroep nog geen moment spijt gehad. Elke vlucht is weer anders, en zo ontzettend
leerzaam. Transavia voelt als een familie waar je direct in wordt opgenomen."

Unique ervaring van Britt

Britt werd via Unique stewardess bij Transavia
"Sinds 2015 ben ik in dienst bij Transavia. Op mijn 18e ben ik begonnen en de jaren zijn
letterlijk voorbij gevlogen. Eind augustus heb ik mijn 23ste verjaardag mogen vieren deels in
Nederland en deels in de lucht. Op zulke momenten bedenk ik mij hoe bijzonder mijn werk
is: lunchen in Zaandam en vervolgens taart eten op Santorini. Mijn werk is dynamisch. Elke
dag is anders. Elke dag andere collega’s, andere passagiers en andere verhalen. Ik zit
helemaal op mijn plek en zie mijzelf voorlopig nog niet vertrekken, want er is nog zoveel
mogelijk binnen het bedrijf."

Unique ervaring van Vincent

Vincent werd via Unique steward bij Transavia
"Ik heb gekozen voor Transavia omdat het een jong en dynamisch bedrijf is. Veel mensen denken
dat het een hele zware baan is en dat is het ook zeker. Maar ik kan je vertellen... Het is de
beste keuze die ik ooit heb gemaakt. De sfeer tussen de collega's onderling is superfijn en je
voelt je al snel op je gemak."

Unique ervaring van Denise

Denise werd via Unique stewardess bij Transavia
"Vliegen blijf ik indrukwekkend vinden. Laten we eerlijk zijn... mijn werkplek kent de meest
fantastische uitzichten! Transavia is een toegankelijk en snelgroeiend bedrijf. Geen dag is
hetzelfde!"

Weten hoe een dag van een Cabin Attendant bij Transavia verloopt? Vlieg mee met Anne!

Stagiaires opgelet! De vraag naar stageplekken in onze cabine is vele malen groter dan het aanbod van de stageplekken die we kunnen bieden. Om diversiteit in ons corps te behouden, hebben we – rekening houdend met samenwerkingsverbanden en de regio’s van de luchthavens waar vandaan we vliegen - een select aantal scholen waarmee je in aanmerking komt voor een stage. De scholen waarmee je in aanmerking komt voor een stageplaats in  onze cabine: ROC Amsterdam, ROC Tilburg, Deltion, Albeda, Summa College en Hogeschool TIO. Let op, deze lijst van voorkeursscholen worden jaarlijks geëvalueerd en aangepast. Deze selectie kan dus per jaar verschillen!

Sollicitatieprocedure

ProcesTransavia

Selectiecriteria Transavia

 • Je bent fulltime beschikbaar in de periode van januari 2020 t/m november 2020;
 • Je hebt minimaal een havo of mbo 4 diploma. Het originele diploma kun je laten zien tijdens de sollicitatieprocedure; 
 • Je bent minimaal 18 jaar bij aanvang van de opleiding;
 • Je bent bereid om je te laten vaccineren;
 • Je beschikt over zwemdiploma A en B;
 • Je beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift;
 • Je bent tussen de 1.58m en 1.90m lang, i.v.m. veiligheid van passagiers aan boord;
 • Je ziet er verzorgd en representatief uit en je bent bereid om make-up te dragen conform de uniformvoorschriften;
 • Je hebt geen zichtbare piercings, tatoeages en/of tandversieringen, ook geen piercings in de mond. Dit controleren wij bij aanvang van de wervingsavond;
 • De afgelopen 8 jaar ben je niet uitgeschreven geweest uit Nederland;
 • Je bereikt binnen een uur je standplaats als je stand-by staat voor een dienst.

Wanneer je voor een langere periode in het buitenland hebt gewerkt of gewoond ben je waarschijnlijk uitgeschreven uit de gemeente waarin je woonachtig was. Helaas, het is hierdoor niet mogelijk om tijdig de aanvraag voor de VGB af te ronden. Neem contact op met Unique indien je graag deelneemt aan een volgende werving. Of neem voor andere vacatures alvast een kijkje op www.unique.nl

Tatoeages en piercings mogen niet zichtbaar zijn wanneer je het uniform draagt. Dit betekent met lange én korte mouw. Zowel mannen als vrouwen dienen geen zichtbare tatoeages te hebben onder een blouse met korte mouw. Zichtbare tatoeages kun je bedekken met een pleister (5 cm x 2 cm ). Versieringen, zoals (tong)piercings en versiering op je tanden zijn niet toegestaan. Als je gaat vliegen dien je eventuele piercings uit te doen.

 

We verwachten dat je altijd binnen een uur op je standplaats aanwezig kunt zijn. Indien je woonplaats meer dan 1 uur reizen is, dien je te beschikken over een alternatief verblijfsadres. Dit adres kun je overleggen tijdens je sollicitatieprocedure (online sollicitatieformulier).

De selectiecriteria zijn de minimale eisen die worden gesteld om in aanmerking te komen voor de functie van cabin attendant. We raden je aan om niet te solliciteren als je niet aan alle criteria voldoet. Dit voorkomt teleurstelling.

Sollicitatieprocedure Transavia

De selectieprocedure bestaat uit een aantal data-sf-ec-immutable=""> data-sf-ec-immutable=""> data-sf-ec-immutable=""> Eerst wordt er gekeken of je aansluit op het profiel van cabin attendant. Als je het eerste deel van de selectieprocedure positief hebt afgerond, neem je deel aan de selectieavond op het hoofdkantoor bij Transavia. Unique en Transavia verzorgen deze interactieve “bevlogen” avond voor jou. Na deze selectieavond wordt duidelijk of je mag deelnemen aan de opleiding, om uiteindelijk na een medische keuring en antecedentenonderzoek te starten op je eerste vlucht.  

1. Selectie harde criteria
Met behulp van een online sollicitatieformulier wordt er gekeken of je voldoet aan alle selectiecriteria voor de functie cabin attendant.

2. Online game
Als je voldoet aan de selectiecriteria ontvang je een uitnodiging om een online game te spelen. Tijdens de game komen een aantal onderdelen aan bod die belangrijk zijn om de functie uit te oefenen. Je kunt hierbij denken aan competenties, persoonskenmerken en je kennis(niveau) van de Engelse taal.

3. Wervingsavond
Je checkt in op het hoofdkantoor van Transavia. Hier begint de reis naar jouw eindbestemming. Tijdens de introductie voer je praktijkopdrachten uit in groepsverband. Tijdens de individuele gesprekken leren we jou beter kennen, bespreken we de resultaten van de online game én behandelen we praktijk cases in het Engels. Aan het eind van de bijeenkomst hoor je gelijk of je de wervingsavond positief hebt afgerond.

4. Antecedentenonderzoek, veiligheidsonderzoek en medische keuring
Als data-sf-ec-immutable="" je de wervingsavond positief hebt afgerond, worden dezelfde avond nog verschillende screenings gestart. De documenten die je ingevuld meeneemt naar de avond zijn nodig voor het antecedentenonderzoek en veiligheidsonderzoek (VGB), volgens de interne richtlijnen.

De medische aanstellingskeuring wordt voor je opleiding uitgevoerd door KLM Health Services. Tijdens dit onderzoek wordt o.a. gecontroleerd of je eventuele keel, neus & oorklachten of allergieën hebt die van invloed kunnen zijn op het werken in een drukcabine en het uitvoeren van de functie van cabin attendant.
Op klmhealthservices.com vind je meer informatie over de keuring.

5. Positieve afronding van de selectieprocedure
Gefeliciteerd! Zodra er een beschikbare plaats is in de opleiding, ontvang je een uitnodiging van data-sf-ec-immutable="">. We doen ons best om je zo snel mogelijk te data-sf-ec-immutable=""> data-sf-ec-immutable="">
Na het goed afronden van je opleiding, de medische keuring en veiligheidsonderzoek, ontvang je je Wing. Je begint nu aan je bevlogen carrière bij Transavia.

6. Negatieve afronding van de selectieprocedure
I
ndien je in een van de rondes een negatief resultaat hebt behaald, stopt de selectieprocedure. Je kunt op z’n vroegst het volgend seizoen weer opnieuw solliciteren. Dit geldt voor deelname aan één of meerdere onderdelen van het gehele selectieproces.

Arbeidsvoorwaarden Cabin Attendant

Cabin attendants ontvangen na het positief afronden van de basiscursus een fulltime arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur. Het salaris is € 1757,40 bruto per maand (jonger dan 23 jaar) of € 1849,48 bruto per maand (23 jaar en ouder). Het salaris is onder voorbehoud van tussentijdse CAO wijzigingen.

Overige vragen

De selectieavond bestaat uit een interactief programma, waar je je niet inhoudelijk op kunt voorbereiden.  Wat je wel kunt doen is de website van Transavia bekijken, net als een video over het 50-jarig jubileum van Transavia. Maar belangrijker nog: zorg ervoor dat je op tijd op de juiste locatie van je afspraken aanwezig bent. Denk aan een verzorgde presentatie!

Heb je een vraag dan helpen wij jou uiteraard graag verder! Het Transavia Team van Unique is bereikbaar per mail via transavia@unique.nl.  Let wel op: momenteel staat er geen werving open en hebben we nog geen update over 2021. Hierbij kunnen we je nu niet verder helpen.