5-10-2021

Thuiswerken: do’s-and-dont’s voor een productieve thuiswerkdag

Thuiswerkende Unique medewerker werkt achter laptop met telefoon en koffie

Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Bijvoorbeeld vanwege de aard van je werkzaamheden of omdat je de discipline mist om thuis te werken. Wees hierin eerlijk naar jezelf toe en begin er dan ook niet aan. Voor ieder ander zijn er vijf waardevolle tips om het beste uit je thuiswerkdag te halen:

5 tips voor een productieve thuiswerkdag: Haal het beste uit je werkdag thuis

1. Maak duidelijke afspraken

Spreek met je werkgever van tevoren af welke taken je oppakt tijdens een thuiswerkdag. Stel eventueel een thuiswerkovereenkomst op waarin je afspraken opneemt over werktijden, bereikbaarheid en onkostenvergoedingen. Dit zorgt voor duidelijkheid en overeenstemming, waardoor je een productieve thuiswerkdag kunt hebben.

2. Zorg voor een goede bereikbaarheid tijdens het thuiswerken

Noteer je thuiswerkdagen in de agenda en geef duidelijk aan op welke tijden je aan het werk bent. Ook is het handig het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent erbij te zetten. Kun je een keer niet oppakken? Bel iemand dan zo snel mogelijk terug. Door je bereikbaarheid te optimaliseren, blijf je in contact met je collega's en werkgever, wat de productiviteit ten goede komt.

3. Houd vast aan je dagelijkse routine

Je lichaam en geest komen gemakkelijker in een modus van concentratie en resultaatgerichtheid als je vasthoudt aan de routine van een normale werkdag. Weersta daarom de verleiding om wat later op te staan of om in je ochtendjas achter de computer te kruipen. Door een vaste routine te volgen, optimaliseer je je productiviteit en focus tijdens het thuiswerken.

4. Creëer een ergonomische werkplek voor thuis

Creëer voor jezelf een werkplek in huis. Bij voorkeur aan een bureau met een goede stoel die juist staat afgesteld. Een productieve thuiswerkdag staat en valt met een werkplek waar je ongestoord aan de slag kan, het liefst in een aparte ruimte. Een ergonomische werkplek draagt bij aan je comfort en gezondheid, wat essentieel is voor langdurig thuiswerken.

5. Kom achter je beeldscherm vandaan

Het is belangrijk om pauze te nemen tijdens het thuiswerken. Onbewust blijven thuiswerkers vaak veel te lang achter de computer zitten. Neem de tijd om te lunchen of om een frisse neus te halen. Even achter het beeldscherm vandaan is goed voor je concentratie en productiviteit. Door regelmatig pauzes te nemen, verbeter je niet alleen je focus, maar ook je algehele werkprestaties. Dus vergeet niet om af en toe een adempauze te nemen en geef jezelf de ruimte om het beste uit je thuiswerkdag te halen.

Haal het maximale uit je thuiswerkdag

Met deze vijf waardevolle tips ben jij helemaal klaar om het maximale uit je thuiswerkdag te halen. Door duidelijke afspraken te maken, je bereikbaarheid te optimaliseren, vast te houden aan je dagelijkse routine, een ergonomische werkplek te creëren en regelmatig pauzes te nemen, kun je als een ware productiviteitskampioen presteren in de comfort van je eigen huis.

Op zoek naar de ideale balans tussen thuiswerken en kantoor?
Ontdek hier de voor- en nadelen van hybride werken.

Thuiswerken via Unique

Wil je meer uit je thuiswerkdag halen? Unique Uitzendbureau biedt thuiswerkopties die aansluiten bij jouw vaardigheden en situatie. Of je nu een disciplinaire professional bent, zelfstandig werkt of meer flexibiliteit zoekt, Unique Uitzendbureau helpt je bij het vinden van jouw ideale thuiswerkbaan. Ontdek de mogelijkheden op onze website en zet de volgende stap naar een productieve thuiswerkdag. Realiseer jouw ideale thuiswerkervaring met Unique Uitzendbureau en geniet van de voordelen van thuiswerken.

Ook interessant om te lezen

Onboard flexmedewerkers effectief: 6 tips voor succes

De inzet van flexmedewerkers kan een waardevolle toevoeging zijn aan je bedrijf. Ze kunnen je helpen om pieken in de werkdruk op te vangen, je team te voorzien van gespecialiseerde vaardighe...
23-4-2024

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024