11-4-2023

Zo vergroot je jouw carrièrekansen met werken via een uitzendbureau

ladder omhoog klimmen op werk

Wie zoekt naar manieren om hun carrière een boost te geven, zal wellicht niet direct denken aan werken via uitzendbureaus. Toch heeft het zoeken naar een baan of het werken bij een bedrijf via een uitzendbureau meerdere voordelen. In deze blog lees je hoe je jouw carrièrekansen kan vergroten door werk te vinden met de hulp van Unique uitzendbureau.

Hulp bij het vinden van een baan

Wanneer je een baan zoekt via Unique sta je er nooit alleen voor. Zodra je je inschrijft bij Unique, wordt je gekoppeld aan een recruiter. Op basis van jouw wensen en talenten zoekt de recruiter gericht naar een baan die goed bij jou past. Bovendien staat de recruiter altijd met raad en daad voor je klaar als je vragen hebt over een vacature, het opmaken van je cv of het voeren van een sollicitatiegesprek.

Je doet een schat aan ervaring op

Werken via Unique is ideaal als je nog niet goed weet wat voor werk je leuk vindt. Uitzendbureaus hebben vaak contacten met veel verschillende bedrijven in uiteenlopende sectoren. Door verschillende soorten beroepen uit te oefenen voor diverse opdrachtgevers ontdek je snel welk werk bij je past. Een mooie bonus daarbij is dat je in een relatief korte tijd een schat aan ervaring opdoet, die je de rest van je werkzame leven meeneemt.

Netwerkboost

Aansluitend op het vorige punt kun je veel verschillende mensen leren kennen als je via een uitzendbureau bij verschillende opdrachtgevers aan het werk gaat. Op deze manier breid je in korte tijd je netwerk flink uit. Een groot netwerk helpt bij het vinden van een leuke en uitdagende baan in de toekomst. Wie weet benadert die oud-collega of ex-werkgever jou in de toekomst wel met een aanbod voor jouw droombaan!

Eerlijk salaris

Een wijdverspreid misverstand is dat je minder salaris verdient als je via een uitzendbureau werkt. In de praktijk is het echter zo dat bijna alle uitzendbureaus hun geld verdienen via een vergoeding van de werkgever op het moment dat zij een passende kandidaat vinden. Het is voor de recruiter belangrijk dat zowel jij als de werkgever tevreden zijn met de match. Het is daarom ook in het belang van ons dat je een eerlijk salaris krijgt. Je kunt er dus van uitgaan dat je een goede beloning krijgt voor jouw werkzaamheden.

Geef je carrière een boost!

Zoals je ziet heeft het werken via Unique vele voordelen. Of je nu een baan zoekt in de regio Groningen, Zuid-Holland of Noord-Brabant, met behulp van Unique vergroot je jouw carrièrekansen. Bovendien kun je altijd bij je contactpersoon terecht voor handige sollicitatietips. Dus waar wacht je nog op? Meld je aan bij Unique uitzendbureau en vind jouw droombaan!

Ook interessant om te lezen

Omgaan met teleurstelling in je carrière

Teleurstelling in je carrière kan als een emotionele rollercoaster aanvoelen. Het geeft een gevoel van twijfel en frustratie. Het is belangrijk om te erkennen dat het normaal is om teleurste...
3-4-2024

STARR-methodiek: Excelleren in je sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprekken kunnen uitdagend zijn, maar met de juiste aanpak kun je schitteren. De STARR-methodiek biedt een gestructureerde manier om je ervaringen te delen en indruk te maken op...
3-4-2024