Werken bij Gemeente Rotterdam

Wil je werken binnen gemeente Rotterdam? Unique bemiddelt werknemers binnen verschillende functies en onderdelen van de gemeente. Lees op deze pagina alles over de mogelijkheden en bekijk onze vacatures.

Bekijk de vacatures

Over de gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam bestaat uit verschillende clusters. Dit zijn clusters zoals Werk & Inkomen, Maatschappelijke Ontwikkeling, Stadsontwikkeling en Dienstverlening. Unique is verantwoordelijk voor de werving en selectie. De vacatures die wij binnen krijgen vanuit de gemeente Rotterdam zijn functies zoals inkomensconsulent, schuldhulpverlener, jongerenconsulent, WMO-adviseur, administratief medewerker of klantenservicemedewerker. Unique heeft ongeveer 80 flexkrachten bij deze verschillende clusters van de gemeente Rotterdam. Het leuke hieraan is dat elke cluster een andere sfeer met zich meebrengt en dat er bij elke clusters verschillende vacatures beschikbaar zijn. Heb je interesse om te werken bij de gemeente Rotterdam? Mail dan je CV naar gemeenterotterdam@unique.nl en wij nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Waarom werken bij gemeente Rotterdam?

 • Ga aan de slag binnen een informele werksfeer
 • Genoeg doorgroeimogelijkheden 
 • De gemeente is een flexibele werkgever
 • Vergroot jouw netwerk in Rotterdam

Onderdelen Gemeente Rotterdam

Via Unique kan je binnen verschillende gemeente onderdelen aan de slag in Rotterdam. Wij zoeken o.a. werknemers binnen de onderdelen Werk & Inkomen (W&I) en Stadsbeheer. Lees meer over deze gemeente onderdelen en de functies waarvoor jij je kunt inschrijven bij Unique.

Gemeente Rotterdam Cluster Stadsbeheer is opgebouwd uit 3 percelen:

1. Openbaar werken
2. Toezicht&handhaving
3. Schone stad

Binnen dit onderdeel zijn 3000 collega’s werkzaam om de Rotterdamse  buitenruimtes zo prettig, veilig en schoon mogelijk te houden. Momenteel zijn er ongeveer 190 flexkrachten die zich dagelijks inzetten om samen met de vaste krachten bij te dragen aan dit doel. Binnen stadsbeheer zijn in totaal 7 basis vacatures die onder de drie percelen zijn onderverdeeld namelijk:

 • Crematorium medewerkers (gastvrouw)
 • Reinigingsmedewerker
 • Belader & Chauffeurs
 • Mobilisten parkeergarages (techniek)
 • Operator meldkamer
 • Fiscale Handhavers (parkeercontroleurs)
 • Operator Cameratoezicht

Vakmanschap en motivatie staan bij deze vacatures hoog in het vaandel, zodat we gezamenlijk  het beste resultaat op straat bereiken. Ben je geïnteresseerd in een van deze functies? Neem dan contact op met het Unique team van gemeente Rotterdam.

In Rotterdam doet iedereen mee. Wie kan werken, werkt. Wie niet op eigen kracht aan het werk komt, helpen we. Dit doen we door mensen te leveren op vacatures bij W&I en daarnaast door verschillende projecten op te zetten om mensen die onder de landelijke Participatiewet vallen te helpen met de kortste weg naar werk. 

Werken voor de gemeente Rotterdam W&I is veelzijdig, waarin het onze ambitie is om mensen die afhankelijk zijn van een uitkering aan een baan te helpen. Wij helpen jou om binnen no time weer actief aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt.

In samenwerking met gemeente Rotterdam bemiddelen wij kandidaten naar hele uiteenlopende functies. Wil jij graag (weer) aan de slag? Neem dan contact op met ons team: 010 280 9790.


Wil jij je inzetten om Rotterdam schoon te houden?

Rotterdam is één van de grootste steden in Nederland, daarom heeft de Gemeente Rotterdam een specialistische aanpak om het afval van de straat te houden. Wil jij ervoor zorgen dat Rotterdam schoon en afgeruimd blijft? Meld je aan en wij nemen contact met je op.

Goed om te weten:

 • Er zijn verschillende functies, zoals belader achter de afvalwagen en reinigingsmedewerker;
 • Je werkt in de buitenlucht met je eigen team;
 • In de verschillende wijken van Rotterdam kan je ingezet worden;
 • Doorgroeimogelijkheden op de lange termijn;
In bezit van rijbewijs B?

Projecten Unique en Gemeente Rotterdam

Unique heeft verschillende projecten voor kandidaten in Rotterdam geïnitieerd. Lees onderstaand meer!

[input]

Training Effectief Solliciteren

Dit is een training die bestaat uit 4 sessies, verzorgd door Unique.


Het doel van de training is om werkzoekenden te helpen door:

 • het aanleren van (nieuwe) sollicitatie vaardigheden
 • meer zelfvertrouwen en bewustwording te krijgen tijdens het sollicitatieproces
 • persoonlijke ondersteuning bij het zoeken naar werk via Unique

NPRZ Promotietour

Vanuit NPRZ ‘wijk gestuurd werken’ zijn er 60 kandidaten uitgenodigd om deel te nemen aan de NPRZ promotietour. Hierbij hebben wij met 4 bussen, 15 mensen rondgeleid bij diverse bedrijven.

Het doel van de promotietour
Het doel is om kandidaten te stimuleren naar werk. Dit doen we door deze kandidaten kennis te laten maken met diverse bedrijven en ze te laten zien wat het betekent om bijvoorbeeld te werken in de haven, in een magazijn, bij een installatie bedrijf e.d. Op deze manier krijgen kandidaten een kijkje in de keuken en kunnen ze de sfeer proeven op de werkvloer.

De kandidaten kunnen tijdens de tour direct direct pitchen op de openstaande vacatures en hun cv achterlaten.
 

Wolfcamp 'Vitaal op eigen kracht' met niemand minder dan John de Wolf

Vitaal en fit maakt werkzoekenden in Rotterdam fit voor het werk. Zowel fysiek als mentaal. Want als je lichamelijk fit bent, dan straal je dat ook uit. Dus aan het werk!

John de Wolf zorgt ervoor dat mensen in conditie komen en een positieve boost krijgen tijdens een bootcamp, gedurende 5 maanden. Na een uur fysieke inspanning organiseert Unique zelfkennisgesprekken. We hebben hier al 50 werkzoekenden mee geholpen en een boost gegeven om er weer zelfverzekerd tegenaan te gaan op de arbeidsmarkt!

Coaching 1 op 1

In 1 op 1 coaching gesprek kijken we naar de talenten van de werkzoekende. We belichten de dingen ze ze WEL kunnen in plaats van de focus te leggen op competenties die ze wellicht missen.

Doel
Denken in mogelijkheden en hier direct op anticiperen is belangrijk. We bieden daarbij direct vacatures aan. Of kijken wat nodig is om de werkzoekende binnen 2 jaar weer werkfit te krijgen en dit advies door te koppen aan de gemeente om de juiste stappen in te zetten voor deze werkzoekende.

Deelnemer sollicitatietraining

Redouane Amri
Voor mij persoonlijk was deze cursus/training zeer nuttig en biedt mij handvatten aan voor in de toekomst. De tijd is voorbij dat ik de moed heb opgegeven en alleen aan de zijlijn wil blijven staan. Stilstaan = achteruitgaan. 

 
unique_Logo

Dit zeggen mensen over Unique

"Ik voel mij altijd welkom en word altijd vriendelijk ontvangen."

"Superleuke baantjes en werkervaringen opgedaan bij Unique, ontzettend blij mee nog steeds."

Open inschrijving

Zit er geen vacature voor jou bij, maar wil je wel graag bij gemeente Rotterdam aan de slag? Schrijf je in via dit formulier en wij nemen contact met jou op.

Unique Uitzendbureau Gemeente Rotterdam

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB
team rott2

Vragen?

Ons team van Gemeente Rotterdam staat voor je klaar!

Blaak 6| 3011 TA| Rotterdam
T. 010 280 9790
E. gemeenterotterdam@unique.nl