17-11-2022

Sollicitatieprocedure

Hoe verloopt een sollicitatieprocedure via Unique?

Jouw sollicitatie is binnen en onze consultants gaan daarmee aan de slag. Welke vervolgstappen kan je verwachten? 

Let op: niet iedere functie is hetzelfde, daarom wijkt onderstaande sollicitatieprocedure voor sommige vacatures af. Onderstaande procedure is een omschrijving van hoe het in de meeste gevallen verloopt. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met de Unique vestiging waarbij je hebt gesolliciteerd.

Stap 1: We bekijken jouw cv en motivatiebrief

We bekijken jouw cv en motivatiebrief en bepalen of je geschikt bent voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd. Het is daarom belangrijk dat je jouw cv alsnog uploadt indien je cv-loos hebt gesolliciteerd. Op basis van deze eerste beoordeling ontvang je telefonisch of via de mail antwoord van ons.

Stap 2: Kennismaken met elkaar

Ben jij op basis van de belangrijkste competenties geschikt voor de functie? Dan bellen we jou voor een kort telefonisch interview en nodigen we je uit voor een gesprek. Dit kan zowel digitaal als op de vestiging. Als we elkaar gezien en gesproken hebben en nog steeds blijkt dat de functie goed bij jou past, dan zul je voorgesteld worden bij de opdrachtgever. Voor sommige functies zal er gevraagd worden een online assessment te maken. Dit geven wij uiteraard bij je aan.

Stap 3: Kennismaken met de opdrachtgever

Wij stellen jou voor aan de opdrachtgever. Vaak wilt hij/zij jou ook graag even spreken en kan het zijn dat je op een sollicitatiegesprek bij het bedrijf wordt uitgenodigd. Zijn jullie na dit sollicitatiegesprek beide nog enthousiast? Dan zullen wij jou namens de opdrachtgever een aanbod doen.

Stap 4: Contract tekenen

Ben je akkoord met het aanbod? Dan kunnen wij jou feliciteren met jouw nieuwe baan! Na het ondertekenen van het contract ben je klaar om aan de slag te gaan.

Ook interessant om te lezen

Salarisonderhandeling lastig? Lees onze tips en tricks!

Of je nu aan de start van een nieuwe baan staat of al jarenlang trouwe dienst verricht, het vermogen om je salaris effectief te onderhandelen kan een aanzienlijke impact hebben op je werksit...
12-9-2023

Afgewezen na een sollicitatie? 5 tips hoe je hiermee omgaat

Je had zo’n goed gevoel over je motivatiebrief of het eerste sollicitatiegesprek, maar dan ontvang je per mail of telefonisch een afwijzing. Een afwijzing op je sollicitatie is nooit leuk. V...
15-8-2023