13-12-2022

Unique has entered the metaverse

Voor wie er al wat over heeft gehoord, maar het nog niet precies weet: wat is de metaverse eigenlijk?

“De metaverse is een online netwerk van virtuele driedimensionale werelden. De bezoeker heeft een avatar - een eigen online, digitale identiteit. De verwachting is dat ons leven zich de komende decennia steeds meer verplaatst naar het digitale domein; we gaan vaker in de metaverse werken, leren, ontspannen en elkaar ontmoeten. Het is de volgende fase van het huidige internet: het (nu nog) tweedimensionale, platte internet verandert in de metaverse naar een driedimensionale, ruimtelijke vorm. De metaverse is er altijd, voor iedereen.”


Unique liep eerder al voorop met anoniem solliciteren en het werven van kandidaten los van het cv. Hoe past de Uniqueverse in dat plaatje?

“Je kunt de Uniqueverse zien als een logisch vervolg. Niet het cv, maar het talent en skills moeten centraal staan. Onze aanwezigheid in de metaverse is hier een verrijking van. Juist in deze online wereld kun je je als avatar vrijelijke en anoniem bewegen, zonder dat je hinder ondervindt van je afkomst, achternaam of uiterlijk. In de Uniqueverse leggen we, net als in de ‘gewone’ wereld, de nadruk op talenten en skills van de kandidaat. We willen voorbij het traditionele cv kijken, zodat niemand op voorhand al met 1-0 achter staat. Een inclusieve arbeidsmarkt, met gelijke kansen voor iedereen: dat is waar we met de Uniqueverse voor gaan.”


Welke mogelijkheden hebben kandidaten in Uniqueverse?

“Op hun mobiel, tablet of computer kunnen kandidaten anoniem als avatar inloggen en op een interactieve manier meerdere vragen beantwoorden in de Uniqueverse. Daarmee worden hun talenten en vaardigheden in kaart gebracht. Het Uniqueverse paspoort dat hieruit voortvloeit, kunnen kandidaten online delen. Verder is het de basis voor een gesprek met een consultant van Unique in een beveiligde “breakout room”. Er is een chillruimte waar kandidaten, die dat willen, een korte game kunnen spelen. Ook is er een presentatieruimte, die allerlei mogelijkheden biedt voor hybride evenementen: live te volgen op locatie, maar ook in de Uniqueverse.”


Welke mogelijkheden biedt Uniqueverse in de toekomst?

“Binnen nu en pakweg tien jaar zijn de technologische en visuele mogelijkheden van de metaverse nog een stuk groter. Dat biedt ook voor ons straks allerlei aanvullende mogelijkheden. Nu al kunnen kandidaten via ons platform in gesprek met één van onze consultants en binnen zeer korte termijn - in het geval een concrete vacature – ook met de betreffende werkgever, met wie de kandidaat direct kan afspreken om een dagje mee te lopen. Via Uniqueverse wordt ook dat nóg een stuk laagdrempeliger. Dankzij technologieën als virtual reality en augmented reality kan een kandidaat vanaf afstand écht ervaren hoe het er bij een potentiële werkgever aan toe gaat. En ook op het gebied van opleiden zie ik tal van mogelijkheden.”


Blijven fysieke vestigingen van Unique bestaan naast de Uniqueverse?

“Ja, juist omdat we bij Unique sterk geloven in de combinatie van tech én human touch. Ziet een kandidaat een leuke vacature? Of wil hij zich bij ons aanmelden? Dan kan hij of zij nu een vestging binnenlopen of de telefoon pakken, maar contact leggen via de website of in de metaverse kan ook. Eerder dit jaar nog opende Unique, tegen de stroom in, acht nieuwe fysieke vestigingen. Het is fijn dat we, mede dankzij de technologie, nu op alle mogelijke manieren te bereiken zijn – voor iederéén. Juist ook mensen die niet voldoen aan de eisen die aan een bepaalde baan gesteld worden, of die niet helemaal passen in het ideaalplaatje van werkgevers, geven we de kans om via ons een fijne loopbaan op te bouwen. Onze vestiging in de metaverse combineert de twee werelden van technologie én persoonlijk contact en past perfect in dat streven.”

Ook interessant om te lezen

Onboard flexmedewerkers effectief: 6 tips voor succes

De inzet van flexmedewerkers kan een waardevolle toevoeging zijn aan je bedrijf. Ze kunnen je helpen om pieken in de werkdruk op te vangen, je team te voorzien van gespecialiseerde vaardighe...
23-4-2024

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024