Vacatures in Noord-Brabant

Een provincie om trots op te zijn. Van de top vijf logistieke hotspots in Nederland liggen er drie in Noord-Brabant. Te weten de regio’s Tilburg-Waalwijk, West Brabant en Oss-Veghel-Eindhoven. Noord-Brabant is de derde grootste economie van Nederland (na Zuid-Holland en Noord-Holland). De provincie staat bekend om de hoogwaardige technologische bedrijven die er gevestigd zijn (zoals Philips, ASML, Vanderlande, Bosch Rexroth en meer).

Toerisme

Alsof dit nog niet voldoende werkgelegenheid oplevert speelt ook het toerisme in Noord-Brabant een belangrijke rol. En niet alleen zijn de Brabantse nachten lang. Ook de dageraad biedt bekende toeristische trekpleisters, denk bijvoorbeeld aan attractieparken De Efteling en Beekse Bergen.

Vacatures Noord-Brabant gestegen

Het aantal openstaande vacatures in Noord Brabant is van januari 2013 tot juni 2017 flink gestegen. En ook bij Unique hebben we een flink aantal interessante vacatures in deze provincie open. Zoek hieronder naar een interessante vacature of schrijf je gratis in, dan zoeken we samen naar de juiste baan.

Economie in Noord-Brabant

Noord-Brabant staat bekend om de hoogwaardige technologische bedrijven die er gevestigd zijn. Bijvoorbeeld op de High Tech Campus Eindhoven. Philips heeft, als een van de bekendste en grootste bedrijven in de provincie natuurlijk een grote invloed op de economische activiteit in de metaal- en elektronica-industrie.
Zo worden er in Veldhoven geavanceerde machines voor chipfabricage geleverd door ASML en in Veghel maakt Vanderlande geautomatiseerde logistieke systemen en is zelfs wereldmarktleider op het gebied van bagageafhandelingssystemen voor luchthavens. Een andere marktleider (op het gebied van hydrauliek) vinden we in Boxtel, namelijk Bosch Rexroth is tevens een belangrijke speler binnen de aandrijf- en besturingstechniek.

(bronnen voor de tekst op deze pagina: Wikipedia en Brabant.databank.nl)