22-1-2024

“Talentscan maakt nieuwsgierig naar welke baan écht past”

Unique staat in de spotlights deze herfst met een landelijke campagne op televisie, radio, social media en langs snelwegen. We hebben genoeg interessante en leuke vacatures en een mooi aanbod van opleidingen en trainingen. We laten werkend en werkzoekend Nederland niet alleen ons rijke aanbod aan vacatures en opleidingen zien, maar benadrukken ook dat wij op onze Unique manier verder kijken dan het cv. We nodigen iedereen daarbij uit om een quickversie van de Talentscan te maken. Daarmee garanderen we geïnteresseerden snel inzicht in hun talenten en (verborgen) skills. En die gebruiken we weer voor de match met voor hen passende vacatures.

Alle geïnteresseerden die de Talentscan hebben gemaakt, krijgen een persoonlijk telefoontje van Pieter Wesselius (teamlead recruitment) en Laurens Velthuisen (senior recruiter) van het Talentcenter. Pieter: “Van de bijna 200 mensen die nu (d.d.25 oktober) de Talentscan hebben ingevuld, is zeker de helft serieus geïnteresseerd in een nieuwe uitdaging in werk, leren of persoonlijke ontwikkeling.”

Laurens: “Veel mensen hebben allerlei vragen over de uitkomsten van de Talentscan, en vaak zijn ze vooral benieuwd naar typen vacatures die bij hen passen en waar ze zelf misschien niet zo snel aan zouden denken. Het gros van de vragen gaat over vacatures die passen bij hun talenten en skills. We werken samen met onze inhoudsdeskundige collega’s van de verschillende klantenteams, om specifieke vragen snel te beantwoorden.”

Of er ook mensen zijn met een bijzonder verhaal? Laurens: “Ja, ik heb contact gehad met een geïnteresseerde die al even niet meer gewerkt had. Na het maken van de Talentscan, wilde zij gelijk doorpakken. Omdat ze niet beschikte over de juiste papieren en werkervaring, maar wel zeer gemotiveerd was, lieten we deze kandidaat een assessment maken, met goed resultaat. Inmiddels heeft ze gesolliciteerd op een leuke financieel-administratieve functie en ziet ze uit naar een nieuwe kans op de arbeidsmarkt. Je ziet het, we kunnen mensen op basis van hun skills en kwaliteiten dankzij de Talentscan beter matchen met leuk en betekenisvol werk.”

Pieter: ”Ook onze klanten willen niet anders. Gemeente Rotterdam bijvoorbeeld biedt de Talentscan pro-actief aan werkenden aan van wie het contract bijna afloopt. Doel daarbij is om alvast vooruit te kijken of Unique hen kan helpen met een mooie vervolgstap naar ander werk. En mensen aan het werk helpen en houden, is precies wat we bij Unique willen bereiken.”