Wat kun je verwachten?

Het solliciteren van de toekomst

Ondanks dat het traditionele cv en de motivatiebrief nog niet helemaal in onbruik zijn geraakt, vraagt de huidige generatie werknemers veel vaker om niet-traditionele sollicitatiemogelijkheden. Het oriënteren naar een baan en solliciteren vindt steeds vaker voor een groot deel online plaats. Wij kijken verder en bereiden ons voor op een nieuw tijdperk waarin wij digitaal solliciteren met een human touch naar een volgende fase brengen.

Anoniem in contact komen met recruiters

Iedereen moet kunnen zijn die hij/zij/hen wil zijn. Dat kan soms bij het zoeken van een baan nog best lastig zijn en niet iedereen krijgt gelijke kansen. In de Uniqueverse kom je daarom in de anonimiteit van een avatar in contact met recruiters. Wij vinden het belangrijk om niet alleen te kijken naar het werkverleden van iemand. Het gaat veel meer om de persoon achter het cv. Door anoniem te solliciteren, staan de competenties en iemands talenten centraal. Dat past bij onze Unique werkwijze.

Meer over de pilot van de Uniqueverse

Uniqueverse is een Metaverse omgeving die speciaal voor Unique ontwikkeld is op het platform van Ravel. Vanuit Unique.nl word je doorverwezen naar dit platform. Op het platform word je gevraagd om een account aan te maken met een naam (evt. bijnaam) en een e-mailadres. Dit e-mailadres is voor andere gebruikers niet inzichtelijk. Je krijg een activatielink (check je spam als deze niet aankomt) om toegang te krijgen. Binnen de Uniqueverse kun je via Ready Player Me een Avatar aanmaken waarmee je de Uniqueverse kunt ontdekken.
Mocht je de activeringsmail niet ontvangen, kijk dan in je spam mailbox. Daar ook geen mail ontvangen? Wellicht lukt het beter met een privé-account in plaats van een zakelijk mailadres.
Je kan lopen met de pijltjes. Nog makkelijker is het klikken met de muis op het looppad, dan loopt je avatar daar automatisch naartoe. Door “c” te klikken of door de muis ingedrukt te houden, kan je het kijkperspectief van je avatar aanpassen.

Loop rechtdoor door de looppoortjes vanaf Start Island naar de toren. Eenmaal door de poortjes zie je onderstaand scherm, door te klikken op het rechthoekige frame kom je in de toren. Veel plezier met het aanmaken van jouw Unique paspoort.

De antwoorden die je geeft om een Uniqueverse paspoort worden niet opgeslagen. Je gegevens worden alleen gebruikt om je toegang te verlenen tot de Uniqueverse, tenzij je zelf de beslissing neemt om andere Metaverse omgevingen van Ravel te gaan ontdekken. Hierop zijn de gebruikersvoorwaarden van Ravel van toepassing. Indien je hiervoor kiest mag Unique je emailadres gebruiken om per email updates over de Uniqueverse te sturen.

Hoe verwijder ik mijn gegevens?

Je kunt ons op elk gewenst moment vragen om inzage in jouw persoonsgegevens of om het wijzigen, aanvullen of verwijderen ervan. Ook kun je ook zelf je persoonsgegevens (gedeeltelijk) wijzigen, aanvullen, verwijderen of overdragen in het Privacy Portaal.

Disclaimer

Hierbij nodigt Unique jou uit om deel te nemen aan onze pilot van de Uniqueverse. Dit is een Metaverse omgeving die speciaal voor Unique ontwikkeld is op het platform van Ravel. Vanuit Unique.nl word je doorverwezen naar dit platform. Op het platform word je gevraagd om een account aan te maken met een naam (evt. bijnaam) en een e-mailadres. Dit e-mailadres is voor andere gebruikers niet inzichtelijk. Je krijgt een activatielink (check je spam als deze niet aankomt) om toegang te krijgen. Via Ready Player Me moet je een Avatar aanmaken om naar de Uniqueverse te gaan. Met jouw persoonlijke Avatar kun je aan de hand van de antwoorden die je geeft (die worden niet opgeslagen) een persoonlijk Uniqueverse paspoort aanmaken. Ook kun je rondkijken in de Uniqueverse en contact leggen met onze Unique Avatars. Na de pilot worden je gegevens (naam, e-mailadres en Avatar) automatisch verwijderd. Je gegevens worden alleen gebruikt om deel te kunnen nemen aan deze pilot, tenzij je zelf de beslissing neemt om andere Metaverse omgevingen van Ravel te gaan ontdekken. Hierop zijn de gebruikersvoorwaarden van Ravel van toepassing.

Je kunt om een foto gevraagd worden. Als je hier toestemming voor geeft kan Ready Player Me op basis hiervan een Avatar creëren. Deze avatar kun je later nog zelf aanpassen. Het is niet vereist een foto te uploaden om een avatar aan te maken of de Uniqueverse te betreden.