13-1-2019

Unique en HalloWerk bundelen krachten om nog meer mensen aan het werk te helpen

twee vrouwen in gesprek met koffie aan het lachen op werk

Unique heeft de handen ineengeslagen met HalloWerk: een initiatief waarbij werkgevers rechtstreeks toegang krijgen tot een database van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. HalloWerk brengt werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact: via een online platform en persoonlijke dienstverlening. Unique zet haar expertise in om zo veel mogelijk mensen aan het werk te helpen en een bijdrage te leveren aan een arbeidsmarkt die voor iedereen transparant is. Zo stellen we onze vacaturedatabase ter beschikking en wordt HalloWerk op dagelijkse basis ingezet, zowel in de regio Rotterdam als Den Haag. 

Verdubbelt de kans op een baan

HalloWerk is een matchingplatform dat door de gemeente Rotterdam en Den Haag is ontwikkeld om meer mensen aan het werk te krijgen. HalloWerk richt zich vooral op mensen die dat om de één of andere reden nog niet is gelukt. Het platform biedt voor werkzoekenden niet alleen het overzicht en de middelen om zelf werk te vinden, maar óók om gevonden te worden. Dat verdubbelt de kans op het vinden van een leuke baan. Ook biedt het voor werkzoekenden een aantrekkelijke manier om zich aan werkgevers te presenteren op basis van hun talenten en om in de database naar geschikt werk te zoeken. Voor werkgevers biedt het toegang tot alle werkzoekenden die bij de gemeente zijn ingeschreven. Zij kunnen zelf in het bestand van kandidaten zoeken. Als werkgevers een kandidaat op het oog hebben, kunnen ze deze direct zelf benaderen of met ondersteuning van het Werkgeversservicepunt van de gemeente.

Nieuwe manier van matchen

HalloWerk is een andere manier van matchen. Ze brengt werkgevers en werkzoekenden op een andere manier bij elkaar dan bij traditionele werving. Zo wordt vooral gekeken naar profielen op basis van talenten en gewerkt met kansrijke beroepen. Motivatie en inzet zijn belangrijker dan werkervaring en specifieke diploma’s. Kortom: de kandidaat is uitgangspunt. Het gaat vooral om wat er nodig is voor een vacature en wat een kandidaat wil en kan. Daarop wordt een match gemaakt. HalloWerk zoekt vervolgens verbinding met een passende werkgever. Maar de werkgever kan ook zelf in de database op zoek gaan naar passende talenten in plaats van traditionele cv’s te raadplegen. Hierdoor komen bijzondere matches tot stand.

Uitrol naar andere gemeenten

HalloWerk is gestart als pilot en is in het afgelopen jaar succesvol gebleken. In een kleinschalige opzet zijn inmiddels 100 werkgevers en 700 kandidaten actief in HalloWerk en hebben ruim 200 mensen werk gevonden dankzij dit concept. HalloWerk gaat in 2019 groeien naar 10.000 kandidaten in Rotterdam en Den Haag. Er wordt gewerkt aan opschaling naar gemeenten binnen de arbeidsmarktregio’s Rijnmond en Haaglanden en er is interesse van andere gemeenten. 

Neem contact op met HalloWerk voor vragen of als je geïnteresseerd bent in deelname aan dit initiatief. 

Ook interessant om te lezen

Onboard flexmedewerkers effectief: 6 tips voor succes

De inzet van flexmedewerkers kan een waardevolle toevoeging zijn aan je bedrijf. Ze kunnen je helpen om pieken in de werkdruk op te vangen, je team te voorzien van gespecialiseerde vaardighe...
23-4-2024

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024