30-11-2021

Unique opent komende maanden 13 nieuwe vestigingen

man in pak buiten op trap voor kantoor professional

Om dicht op de klant te zitten investeert uitzendbedrijf tegen digitaliseringstrend in

ALMERE, 17 september 2021 – De trend mag er dan één van een steeds verdergaande digitalisering zijn waarbij werkzoekenden binnen enkele clicks op een baan kunnen solliciteren, na een spectaculaire groei afgelopen jaar kiest uitzendbureau Unique voor een tegendraadse aanpak: de komende maanden opent Unique tenminste 13 nieuwe fysieke vestigingen in Nederland.

Beduidend beter dan de markt

“We doen het sinds de eerste lockdown beduidend beter dan de markt”, geeft Marion van Happen aan. Als Chief Operating Officer van RGF Staffing, het moederbedrijf van Unique, is zij verantwoordelijk voor het uitzendbedrijf. De werkzaamheden die Unique voor de GGD uitvoert dragen daar zeker aan bij.

Het besluit nieuwe vestigingen te openen, wordt ingegeven door een kentering in de markt. Terwijl de uitzendsector in de afgelopen jaren vooral inzette op digitalisering waarbij veel vestigingen werden gesloten, is er nu juist veel behoefte aan hightech maar ook aan lokale aanwezigheid en persoonlijk contact. Van Happen: “Voor kandidaten hoeven we geen vestigingen te openen. Die willen binnen een paar klikken kunnen solliciteren. Om elkaar beter te leren kennen volgt daarna via digitale weg of persoonlijk contact een nader carrière- of ontwikkeladvies. Maar opdrachtgevers willen graag persoonlijk contact met een account manager of recruiter. Die willen iemand in de ogen kunnen kijken en niet de hele dag via Teams of Zoom besprekingen voeren. Daarom willen wij juist met onze belevingsstore dicht bij die klant zitten, net als de grote webshops of telecombedrijven die in de binnensteden winkels openen om klanten persoonlijk te kunnen helpen”.

13 nieuwe vestigingen

Om de komende tijd een goede match te vinden tussen behoeften van werkgevers en het aanbod aan flexkrachten, gaat Unique de komende negen maanden 13 nieuwe vestigingen openen. Deze vestigingen zijn met name bedoeld om afstemming te zoeken met opdrachtgevers die momenteel schreeuwen om personeel. “Wij merken dat werkgevers het belangrijk blijven vinden om persoonlijk contact met ons te houden”, zegt Van Happen. “Daarom willen wij letterlijk en figuurlijk dichtbij die werkgevers zitten. Vanaf de oprichting 49 jaar geleden is dat de kracht en het onderscheidende vermogen van Unique, in combinatie met de cultuur natuurlijk.”

Investeren in vestigingen laat onverlet dat flexkrachten binnen een aantal clicks online kunnen solliciteren op interessante functies. Unique zal onverminderd in digitalisering blijven investeren.

De eerste vestiging wordt binnenkort op Schiphol geopend. Daarna volgen nieuwe kantoren in andere delen van het land.

Daarnaast werkt Unique hard aan het bemiddelen van flexkrachten die voor de GGD hebben gewerkt of daar nog werkzaam zijn. Voor veel mensen heeft het bestrijden van het coronavirus zinvol werk en een fijne werksituatie opgeleverd. Unique wil voorkomen dat ze in een gat vallen. Van Happen: “Daarom bouwen wij momenteel hard aan wat wij wel een ‘reservistencommunity’ noemen: flexwerkers die inzetbaar nodig zijn om een maatschappelijke bijdrage te leveren als dat nodig zit. Sommigen willen dat naast hun reguliere werk doen. Wij faciliteren daarin graag.” Zo investeert Unique onder meer in het coachen, begeleiden en opleiden van deze mensen.

Ook interessant om te lezen

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024

Het schrijven van een effectieve aanbevelingsbrief

Het schrijven van een aanbevelingsbrief kan een belangrijke rol spelen in het carrièrepad van een werknemer. Het is een kans om hun kwaliteiten, prestaties en professionaliteit te benadrukke...
3-4-2024