14-9-2023

Verbeter je werkgeversimago: in 5 stappen naar een sterke Employer Brand

Vrouw voor grijze achtergrond met gespierde armen op achtergrond denkt na, brain teaser

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf opvalt in de ogen van potentiële medewerkers? Het antwoord is simpel maar krachtig: bouw aan een sterke Employer Brand. Een krachtig werkgeversimago is niet alleen de sleutel tot het aantrekken van toptalent, maar ook tot het behouden van gemotiveerde medewerkers. In deze blog laten we je zien hoe je dit aanpakt in vijf praktische stappen.

Stap 1: Schrijf sterke vacatureteksten

Je vacatureteksten zijn de eerste kennismaking met je bedrijf voor veel sollicitanten. Zorg ervoor dat ze aansprekend, duidelijk en eerlijk zijn. Een goede vacaturetekst is tenslotte dé sleutel tot het aantrekken van de juiste kandidaten. Vermeld de vereiste vaardigheden en ervaring, maar benadruk ook de unieke cultuur en waarden van je organisatie. Het is de bedoeling dat de lezer gelijk zin krijgt om bij jou te solliciteren. Sluit de vacature dus af met een aansporing om te solliciteren en verwijs eventueel naar je 'Werken bij'-pagina voor meer informatie.

Stap 2: Maak een aantrekkelijke ‘Werken bij’-pagina

Jouw werkenbij-pagina is de digitale etalage van je bedrijf. Het moet niet alleen informatief zijn, maar ook een goed beeld geven van je bedrijfscultuur, missie en visie. Deel verhalen van je medewerkers, laat zien wat het werken bij jouw bedrijf uniek maakt, en geef een inkijkje in de bedrijfscultuur. Maak gebruik van foto's en video's om de sfeer te laten proeven. Zo krijgen kandidaten een goed beeld van hoe het is om bij jou te werken. Natuurlijk zorg je er ook voor dat sollicitanten gemakkelijk kunnen solliciteren via deze pagina.

Stap 3: Optimaliseer je aanwezigheid op jobboards

Jobboards zijn de plek waar werkzoekenden dagelijks hun zoektocht naar een baan beginnen. Hier kun je dus je vacatures aan een breed publiek presenteren. Zorg ervoor dat ze opvallen tussen de zee van advertenties. Gebruik aantrekkelijke, informatieve titels en geef een heldere beschrijving van je bedrijf en de voordelen van werken bij jouw organisatie. Unique kan je helpen om jouw vacatures onder de aandacht te brengen op prominente jobboards, zoals LinkedIn, Monsterboard en Nationalevacaturebank.nl. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Stap 4: Verstuur met verleidelijke e-mailings

E-mailmarketing is een krachtige manier om je Employer Brand onder de aandacht te brengen bij potentiële kandidaten. Hiermee houd je potentiële talenten op de hoogte van wat er speelt binnen jouw bedrijf. Stuur dus regelmatig e-mails met nieuws, updates en inspirerende verhalen. Maak deze e-mails persoonlijk en relevant voor de ontvanger. Laat zien dat je waarde hecht aan jouw medewerkers en aan degenen die dat willen worden. Unique kan je helpen met het opzetten van een e-mailing via een volledig compliant en up-to-date kandidatendatabase. We ontwikkelen responsieve ontwerpen en voegen aantrekkelijk beeldmateriaal en relevante content toe. Achteraf leveren we een uitgebreide rapportage, zodat je inzicht krijgt in de effectiviteit van je e-mailcampagnes. 

Stap 5: Breng je bedrijf tot teven met een bedrijfsvideo

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, en dat geldt zeker voor bedrijfsvideo's. Geef een kijkje achter de schermen, laat je huidige medewerkers aan het woord en laat ze vertellen waarom ze graag bij jou werken. Toon ook beelden van de werkomgeving en bedrijfsactiviteiten. Een goed geproduceerde bedrijfsvideo kan een krachtige tool zijn om potentiële medewerkers te overtuigen dat jouw bedrijf de juiste keuze is. Vergeet niet om je bedrijfsvideo op je ‘Werken bij’-pagina te plaatsen!

Je hebt nu de bouwstenen voor een sterke Employer Brand in handen. Maar onthoud: dit is geen eenmalige inspanning. Het is een voortdurend proces van communiceren, aantrekken en behouden van talent. Wil je meer weten over hoe Unique je kan helpen met Employer Branding? Neem dan contact met ons op. Samen bouwen we aan een sterke toekomst voor jouw bedrijf.

Ook interessant om te lezen

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024

Omgaan met teleurstelling in je carrière

Teleurstelling in je carrière kan als een emotionele rollercoaster aanvoelen. Het geeft een gevoel van twijfel en frustratie. Het is belangrijk om te erkennen dat het normaal is om teleurste...
3-4-2024