9-8-2020

Wat maakt de uitzendkracht zo geliefd? 4 voordelen

4 voordelen

Met een uitzendkracht ‘in dienst’:

… bent u lekker flexibel 

De meeste werkgevers vinden de flexibiliteit het grootste voordeel van een uitzendkracht. U bepaalt zelf in welke periode u (meer) mensen nodig heeft en wanneer niet. U betaalt alleen voor de gewerkte uren en maakt geen onnodig hoge onkosten in rustiger tijden. Kortom: u hoeft geen tijdelijk nieuwe functies te creëren, uw mensen verplichten vrije dagen of vakantie op te nemen, of met vast personeel bij gebrek aan werk. Anderzijds komt de flexibiliteit van twee kanten: ook een uitzendkracht kan van de ene op de andere dag stoppen.

… bent u zeker van fijn personeel en zo niet…

Dan is het gemakkelijker en sneller om van een tijdelijke uitzendkracht afscheid te nemen dan wanneer u het contract met een vaste kracht wilt verbreken en daarvoor een forse ontslagvergoeding betaalt.

… kost hij of zij u niets bij ziekte

U hoeft geen loon door te betalen als een uitzendkracht ziek wordt, zoals bij vaste werknemers wél geldt: u bent de inlener, het uitzendbureau is en blijft de werkgever.

… heeft u geen administratieve rompslomp

Nou ja ‘geen’ dat is niet helemaal waar. Wanneer de inspectie langskomt voor controle van de arbeidsomstandigheden, moet u op papier of digitaal een aantal gegevens van de uitzendkracht kunnen aanleveren, namelijk: de bruto betalingen van het loon, de vakantiebijslag en het aantal daadwerkelijk gewerkte uren. Maar deze gegevens zijn peanuts vergeleken bij de uitgebreide personeelsadministratie (loonadministratie en individueel personeelsdossier) die u voor een vaste kracht moet voeren.

Ook interessant om te lezen

Het grote Solliciteren en Werken Woordenboek

Hoor of zie je tijdens je sollicitatie- of inwerkproces óók weleens woorden waarvan je denkt: ‘Uh… wat?’ Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe functie of net begonnen bent loop je vaak teg...
18-9-2023

Conflicten op de werkvloer: zo ga je ermee om

Hoe graag we het misschien ook willen, we kunnen nu eenmaal niet altijd met iedereen op één lijn liggen. Grote kans dus, dat dat op professioneel vlak ook niet het geval is. Wanneer er zich ...
18-9-2023