9-8-2020

Wat maakt de uitzendkracht zo geliefd? 4 voordelen

4 voordelen

Met een uitzendkracht ‘in dienst’:

… bent u lekker flexibel 

De meeste werkgevers vinden de flexibiliteit het grootste voordeel van een uitzendkracht. U bepaalt zelf in welke periode u (meer) mensen nodig heeft en wanneer niet. U betaalt alleen voor de gewerkte uren en maakt geen onnodig hoge onkosten in rustiger tijden. Kortom: u hoeft geen tijdelijk nieuwe functies te creëren, uw mensen verplichten vrije dagen of vakantie op te nemen, of met vast personeel bij gebrek aan werk. Anderzijds komt de flexibiliteit van twee kanten: ook een uitzendkracht kan van de ene op de andere dag stoppen.

… bent u zeker van fijn personeel en zo niet…

Dan is het gemakkelijker en sneller om van een tijdelijke uitzendkracht afscheid te nemen dan wanneer u het contract met een vaste kracht wilt verbreken en daarvoor een forse ontslagvergoeding betaalt.

… kost hij of zij u niets bij ziekte

U hoeft geen loon door te betalen als een uitzendkracht ziek wordt, zoals bij vaste werknemers wél geldt: u bent de inlener, het uitzendbureau is en blijft de werkgever.

… heeft u geen administratieve rompslomp

Nou ja ‘geen’ dat is niet helemaal waar. Wanneer de inspectie langskomt voor controle van de arbeidsomstandigheden, moet u op papier of digitaal een aantal gegevens van de uitzendkracht kunnen aanleveren, namelijk: de bruto betalingen van het loon, de vakantiebijslag en het aantal daadwerkelijk gewerkte uren. Maar deze gegevens zijn peanuts vergeleken bij de uitgebreide personeelsadministratie (loonadministratie en individueel personeelsdossier) die u voor een vaste kracht moet voeren.

Ook interessant om te lezen

Succesvol solliciteren op de arbeidsmarkt in de regio Zuid-Holland en Noord-Brabant

Wil je weten wat jouw kansen zijn op de arbeidsmarkt binnen de regio Zuid-Holland en de regio Noord-Brabant? Of ben je benieuwd waarom de innoverende havenstad Rotterdam de perfecte springpl...
20-3-2023

De impact van AI op de toekomst van de arbeidsmarkt

De huidige arbeidsmarkt verandert continu. Zo is Artificial intelligence (AI) een belangrijke trend waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen. De vraag naar marketeers, content- en IT-...
16-3-2023