Samen voor duurzame inzetbaarheid van flexmedewerkers.

Unique en Doorzaam slaan de handen ineen ten behoeve van de duurzame inzetbaarheid van onze flexmedewerkers. In samenwerking met Doorzaam kunnen wij onze flexmedewerkers een opleidingsvoucher aanbieden met een waarde van  €500,-. Deze €500,- kunnen zij investeren in een opleiding naar keuze ter bevordering van hun eigen ontwikkeling. Op deze manier houden wij onze flexmedewerkers fit for the job. 

Flexmedewerker Nelda Tamerus laat zich na 34 jaar omscholen. 

Nelda kwam in aanraking met Unique toen ze 50 jaar jong was. Haar carrière als schoenstikster kwam na 34 jaar tot een eind. Mede door de omscholing die werd aangeboden door Unique heeft zij haar plek gevonden bij ABN AMRO. Lees haar verhaal:

Nelda die haar nieuwe skills deelt op haar werkplek
"Mijn naam is Nelda Tamerus, getrouwd met Martien en moeder van twee kinderen. "

"Mijn carrière als schoenstikster eindigde na 34 jaar, net voor mijn 50e verjaardag. Wat moet je dan als je eigenlijk niks anders gestudeerd hebt. Op de eerste dag dat ik thuis was ben ik gaan nadenken wat ik leuk zou vinden om nog tot mijn pensioen te gaan doen. Ik heb verschillende banen en opleidingen bekeken tijdens mijn oriëntatiefase. Doordat mijn man 5 1/2 jaar ouder is, is er een flink AOW gat dat wij moeten vullen. Ik wilde graag blijven werken om dit gat kleiner te maken. Aan mijn energie ligt het niet, dat heb ik genoeg! Daarnaast zou het nog 3 maanden duren voordat ik in de WW zou komen. Dat wilde ik voorkomen.  Ik wilde graag direct doorpakken en een ‘gat’ in mijn cv voorkomen.”

“Bij mijn oude werkgever was er een budget voor scholing opgenomen in mijn overeenkomst. Ik wilde wel goed nadenken waar ik mijn budget voor in wilde zetten.  En dat ik er in een nieuwe baan iets mee zou kunnen doen. Ondertussen had ik bij een uitzendbureau een informatie avond bijgewoond en heb ik een aantal workshops gevolgd over solliciteren. Hierdoor was ik goed voorbereid op het sollicitatieproces.”

“Op mijn gemak heb ik verschillende vacatures in de gaten gehouden en ik ben aan de slag gegaan  bij een call center in Den Bosch. Ik kon daar terecht voor 2 dagen per week als energie verkoper. Ik heb daar veel geleerd. Warm bellen was leuk, koud bellen (klanten terug halen) was een stuk moeilijker. Mijn salaris kreeg ik nog aangevuld door het UWV. Voor deze aanvulling moest ik nog een keer op gesprek bij het UWV. Ik trof een hele leuke vrouw die vooral complimenten gaf dat ik al zoveel dingen had ondernomen. Als je in Nederland wilt werken, dan kan dat met weinig moeite, zelfs op mijn leeftijd! Ze begreep ook dat energie verkopen niet helemaal mijn droombaan was en toen vroeg ze of ik het niet leuk zou vinden om bij een bank te werken? Nou echt wel was mijn antwoord, maar hoe kom ik daar aan een baan?”

“Ze zou mijn gegevens doorgeven aan een collega, zij zou vervolgens contact opnemen met mij als er weer een nieuwe groep met medewerkers zou starten. Een paar weken later kwam de mail. Het UWV had contact opgenomen met uitzendbureau Unique. De vraag aan mij was of ik een test, thuis op de computer, wilde maken ter voorbereiding. Wat was ik blij dat ik al belervaring op had gedaan! Mede daardoor heb ik de test goed gemaakt en mocht ik op gesprek bij Anneke van Unique."

"Ook dit gesprek was heel positief, ik kon zelfs 2 weken later al starten. Ik had helaas één probleem, ik had samen met mijn gezin een vakantie geboekt die in het 10-weken opleidingstraject viel. Daardoor kon ik jammer genoeg nog niet meteen starten. Gelukkig kon ik wel meedoen met een andere groep. Anneke heeft echt haar hand voor mij in het vuur gestoken en ervoor gezorgd dat ik in de volgende groep werd ingedeeld."

“Eigenlijk kwam dat qua timing ook goed uit  want ik wist nu waar mijn scholingsbudget voor in wilde zetten. Wanneer je bij een bank gaat werken heb je een WFT certificaat nodig. Met mijn budget heb ik WFT Basis en WFT Schade Verzekering Particulier behaalden nog steeds blijf ik WFT opleidingen volgen. Een mooie investering in mijn toekomst.”

 

"Mijn carrière als schoenstikster  eindigde na 34 jaar en net voor mijn 50e verjaardag. Wat moet je dan als je eigenlijk niks anders gestudeerd hebt."

Dit is Nelda
"Ondertussen ben ik al weer ruim een jaar werkzaam bij de bank en binnen Unique is Milan Oomen mijn aanspreekpunt. Zij weet hoe graag ik mijzelf wil blijven ontwikkelen en regelmatig bespreek ik met haar welke opleidingen ik zou kunnen volgen. Ondertussen was ik aan het oriënteren voor een nieuwe opleiding. Ik zat hier middenin tot Milan mij appte; “Je bent er morgen toch wel he? Ik ben dan in Breda, kom je even langs? Even bijkletsen.”. 

“De volgende dag kwam ik bij haar binnen en had zij een fantastische verrassing voor mij. Ze verrastte mij met een opleidingsvoucher van 500 euro om een opleiding van te doen. “GEEN WFT” zei ze nog; “die kan je via de bank behalen. Kies gewoon iets heel anders, iets wat je leuk vindt”! Toen ben ik op zoek gegaan op de opleidingsinstituten waaruit  ik kon kiezen. Ik kwam uit op een cursus Mindfulness en Positieve Psychologie. Ik denk dat beide cursussen mij persoonlijk en in mijn werk hebben geholpen om beter om te kunnen gaan met bepaalde situaties.”

“Toen ik de mindfulness afrondde heb ik bij ABN AMRO een presentatie gegeven over deze cursus. Zo kon ik mijn collega’s meenemen in wat ik had geleerd van het mooie cadeau van Unique.”

“Milan, mijn contactpersoon bij Unique, heeft mij altijd goed geholpen en ik wil haar nogmaals bedanken. Zij beantwoordt mijn vragen altijd heel snel, kortom een fijn contactpersoon. En dat ze mij heeft uitgekozen voor de opleidingsvoucher vind ik helemaal geweldig!”

Meteen solliciteren?

Er staan meer dan 1.500 vacatures op onze website.

Vind jouw nieuwe droombaan. Of doe een open sollicitatie zodat wij je meehelpen zoeken naar die baan waar je weer blij van wordt.