Het laatste nieuws en de nieuwste trends op het gebied van werkgeverschap.

Wat maakt de uitzendkracht zo geliefd? 4 voordelen

Volgens een onderzoek van CBS & TNO is het aantal flexmedewerkers afgenomen. In tijden als deze is de flexibele schil uitermate belangrijk. Wat maakt de uitzendkracht zo geliefd? 4 voordelen.

Met een uitzendkracht ‘in dienst’:

… bent u lekker flexibel 

De meeste werkgevers vinden de flexibiliteit het grootste voordeel van een uitzendkracht. U bepaalt zelf in welke periode u (meer) mensen nodig heeft en wanneer niet. U betaalt alleen voor de gewerkte uren en maakt geen onnodig hoge onkosten in rustiger tijden. Kortom: u hoeft geen tijdelijk nieuwe functies te creëren, uw mensen verplichten vrije dagen of vakantie op te nemen, of met vast personeel bij gebrek aan werk. Anderzijds komt de flexibiliteit van twee kanten: ook een uitzendkracht kan van de ene op de andere dag stoppen.

… bent u zeker van fijn personeel en zo niet…

... dan is het gemakkelijker en sneller om van een tijdelijke uitzendkracht afscheid te nemen dan wanneer u het contract met een vaste kracht wilt verbreken en daarvoor een forse ontslagvergoeding betaalt.

… kost hij of zij u niets bij ziekte

U hoeft geen loon door te betalen als een uitzendkracht ziek wordt, zoals bij vaste werknemers wél geldt: u bent de inlener, het uitzendbureau is en blijft de werkgever.

… heeft u geen administratieve rompslomp

Nou ja ‘geen’ dat is niet helemaal waar. Wanneer de inspectie langskomt voor controle van de arbeidsomstandigheden, moet u op papier of digitaal een aantal gegevens van de uitzendkracht kunnen aanleveren, namelijk: de brutobetalingen van het loon, de vakantiebijslag en het aantal daadwerkelijk gewerkte uren. Maar deze gegevens zijn peanuts vergeleken bij de uitgebreide personeelsadministratie (loonadministratie en individueel personeelsdossier) die u voor een vaste kracht moet voeren.