Unique ervaringen. De baan van Josta Asmus

Ieder mens is anders en iedereen verdient een droombaan

 

Josta Asmus vertelt over werken met een gehoorbeperking.

Josta werkte in het verleden in de reisbranche, als klinisch assistent en had verschillende administratieve functies. Helaas stopte het bedrijf waar Josta als  klinisch medewerkster werkte en werd zij in 2013 werkeloos. Het was lastig om werk te vinden. Vanwege de crisis en omdat ze slechthorend is. Zo kan ze bijvoorbeeld geen telefonisch werk meer doen. Via een vriendin kwam ze in contact met Unique. Vond twee keer werk, ging op contract bij UWV en begint bijna met haar droombaan. Hoe vergaat het Josta en heeft ze tips voor andere kandidaten?


Op pad met het cv van Josta

“Ik ken een vriendin van Marielle van der Struijf, die bij Unique werkt. En samen met haar collega Patrick de Vries ging Marielle op pad met mijn cv.” Tijdens hun bezoeken aan opdrachtgevers namen Patrick en Marielle het cv van Josta mee, om op die manier een baan te vinden die past bij de werkervaring en wensen van Josta. Gelukkig lukte het Marielle en Patrick wel om een baan te vinden. Bij de Hema en dus via Unique. Helaas bleek na drie maanden dat er voor die functie toch telefooncontact nodig was. Dus gingen Patrick en Marielle opnieuw op pad en Josta hield onze website in de gaten. Het resultaat is de baan bij UWV. En het contract.


Heb je tips voor kandidaten die al een tijdje werkloos zijn?

“Geef niet op en blijf positief. Ik heb de moed geen dag opgegeven, maar dat moet je wel kunnen. Je hebt dan wel geen werk, maar dat betekent niet dat je niet gewoon je ding kunt doen. Sta er dus niet teveel bij stil dat je werkloos bent en blijf vooral niet thuis zitten.” En als je slechthorend bent? “Dan geef je de moed ook niet op, hoeveel afwijzingen je ook krijgt. Je hebt ook websites voor doven en slechthorenden, met daarop linkjes naar vacatures.” Deze websites en organisaties kunnen je verder helpen maar blijf vooral in jezelf geloven.

En welk advies geef je werkgevers?

“Werkgevers raad ik aan om goed te kijken naar wat iemand wel of niet kan. Steeds meer mensen krijgen op jongere leeftijd gehoorproblemen. Dat betekent ook dat er een verschil is in hoe je met mensen kunt communiceren. Of dat gaat via liplezen, of duidelijk spreken. Het verschilt per persoon. Veel slechthorende mensen hebben moeite om een baan te vinden, terwijl de technologie steeds meer mogelijkheden biedt en aangepast wordt op bijvoorbeeld omgevingsgeluid of spraak. Eenmaal op gesprek bij een bedrijf of wanneer je op zoek bent naar werk dan is het fijn als vaste contactpersonen weten wie je bent en hoe je bent. Want verder ben je, en ben ik, natuurlijk hetzelfde als iedereen! Met de kans op een baan en om te laten zien waar ik goed in ben.”

Tijdens het gesprek vertelt Josta dat ze blij is met haar baan, maar dat ze ook wel heel graag terug wil naar een functie als klinisch assistent. We spreken af dat ik in dit artikel ook zal vertellen dat ze weer op zoek is. Maar een dag later hoorde Josta dat ze een nieuwe baan heeft als clinical trial assistent. Bij het AMC! Unique heeft ze dus (voorlopig) niet meer nodig.

 

Zoek in ons uitgebreide vacature-aanbod

Bekijk deze topvacatures