23-3-2023

Behoud door opleiden

banner larissa met quote

Larissa Meijer is teamcoach klantrelaties bij ONVZ. Zij vertelt hoe de zorgverzekeraar flexmedewerkers van Unique opleidt tot medewerkers voor het Service Center. 

 “Bij ONVZ werken medewerkers met heel verschillende achtergronden en competenties in het Service Center. Eerder opgedane ervaring op het gebied van zorgverzekeringen vinden we geen must”, vertelt Larissa Meijer. 
 

Soft skills

“We kijken bij het aannemen van flexmedewerkers vooral naar iemands persoonlijkheid en skills, zoals oplossingsgericht denken, klantvriendelijkheid en het vermogen klanten goede service te bieden. In de training besteden we daarom ook aandacht aan soft skills, los van de inhoudelijke kennis, zodat medewerkers de juiste tools in handen krijgen om klanten eersteklas te kunnen helpen.” 
 

Binden en boeien

“We vinden het belangrijk om flexmedewerkers aan ons te binden. Het behoud van kennis is enorm waardevol voor ONVZ. We trainen hen dan ook uitgebreid, want door kennis en werkervaring krijgen, zij steeds meer competenties en handigheid in het voeren van het goede gesprek met onze klant.” 

Goed werkklimaat

“We creëren een goed werkklimaat om onze medewerkers te behouden”, vertelt Larissa Meijer. “Flexmedewerkers kunnen hybride werken, we spreken elkaar standaard in dagstarts, geven kwaliteitstrainingen en houden hen op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ONVZ. We voeren verder ambitiegesprekken, zodat we een goed beeld krijgen van iemands potentieel en ambities. Binnen het Service Center zijn er mogelijkheden om na de basistraining door te groeien in andere vormen van klantcontact. Bijvoorbeeld via chat, sociale media en WhatsApp. Mochten medewerkers hier in willen doorgroeien, bieden bij hier ook trainingen voor aan.”

Ook interessant om te lezen

Onboard flexmedewerkers effectief: 6 tips voor succes

De inzet van flexmedewerkers kan een waardevolle toevoeging zijn aan je bedrijf. Ze kunnen je helpen om pieken in de werkdruk op te vangen, je team te voorzien van gespecialiseerde vaardighe...
23-4-2024

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024