5-4-2022

Papierloos vergaderen in 3 stappen

Man achter laptop met handen achter hoofd is gelukkige werknemer

Pitch je idee

Jij kunt wel heel graag over willen stappen op papierloos vergaderen, maar dan heb je wel draagvlak nodig. Zet op een rijtje wat de voordelen zijn voor zowel de deelnemers aan de vergadering (bijvoorbeeld: tijdswinst, altijd de juiste stukken en de goede agenda) als je leidinggevende (wat dacht je van maatschappelijk verantwoord ondernemen vanwege papierbesparing?). Hierdoor is de kans groter dat collega’s de nut en noodzaak inzien.

Bepaal de spelregels

Papierloos vergaderen is gedoemd te mislukken als deelnemers aan de vergadering geen tablet of laptop hebben. Of deze vergeten mee te nemen! Spreek daarom nieuwe ‘spelregels’ af. En geef mensen de tijd en de gelegenheid om aan deze nieuwe werkwijze te wennen. Misschien is het een idee om na afloop van de eerste vergaderingen nieuwe stijl een collega om feedback te vragen. Wat ging goed? En waar zijn nog verbeterpunten?

App of software

Als er draagvlak is en de spelregels zijn bepaald, dan kun je kijken welke apps of software het beste aansluiten bij jouw wensen. Weet je niet waar je moet beginnen? Stap eens binnen bij ICT. Daar hebben ze ongetwijfeld handige tips en aandachtspunten. En je kunt checken of dat wat jij voor ogen hebt technisch ook haalbaar is.

Apps die jou tijd en kosten besparen

Om jou te helpen een vliegende start te maken met je zoektocht, zetten we alvast drie apps op een rijtje. En bekijk bekijk de demo's ook even voor je begint.

  1. iBabs
    iBabs is platformonafhankelijk en dus ideaal als er binnen jouw organisatie met verschillende merken tablets wordt gewerkt of als je overlegt met personen van andere organisaties. Vergaderstukken kun je direct van de pc, het netwerk of mail benaderen of selecteren uit SharePoint, Corsa, Decos, Verseon of een ander documentmanagementsystemen.

  2. OurMeeting
    Een overzichtelijk vergaderdashboard, simpel agenda’s aanmaken en wijzigen, eenvoudig actiepunten aanmaken en beheren: OurMeeting neemt jou heel wat werk uit handen. OurMeeting sluit net als iBabs naadloos aan op de verschillende documentmanagementsystemen. Naast de app voor vergaderdeelnemers is er voor assistants OurMeeting Management, een het online dashboard voor het secretariaat.

  3. Jeff Meetings
    Jeff Meetings bestaat uit twee onderdelen: het dashboard (webservice) en de app. Via elke pc kun je inloggen op het dashboard om een vergadering in te plannen of eventuele wijzigingen door te voeren. Per vergaderingspunt zijn alle relevante notities en documenten te bekijken en kun je notities maken. Achteraf is het mogelijk om notulen, notities of documenten toe te voegen.

Ook interessant om te lezen

Onboard flexmedewerkers effectief: 6 tips voor succes

De inzet van flexmedewerkers kan een waardevolle toevoeging zijn aan je bedrijf. Ze kunnen je helpen om pieken in de werkdruk op te vangen, je team te voorzien van gespecialiseerde vaardighe...
23-4-2024

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024