5-10-2021

Thuiswerken: do’s-and-dont’s voor een productieve thuiswerkdag

Thuiswerkende Unique medewerker

Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Bijvoorbeeld vanwege de aard van je werkzaamheden of omdat je de discipline mist om thuis te werken. Wees hierin eerlijk naar jezelf toe en begin er dan ook niet aan. Voor ieder ander vijf tips om het beste uit je thuiswerkdag te halen:

1. Maak duidelijke afspraken

Spreek met je werkgever van tevoren af welke taken je oppakt tijdens een thuiswerkdag. Stel eventueel een thuiswerkovereenkomst op waarin je afspraken opneemt over werktijden, bereikbaarheid en onkostenvergoedingen. Dit zorgt voor duidelijkheid en overeenstemming.

2. Zorg dat je bereikbaar bent

Noteer je thuiswerkdagen in de agenda en geef duidelijk aan op welke tijden je aan het werk bent. Ook is het handig het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent erbij te zetten. Kun je een keer niet oppakken? Bel iemand dan zo snel mogelijk terug.

3. Houd vast aan je dagelijkse routine

Je lichaam en geest komen gemakkelijker in een modus van concentratie en resultaatgerichtheid als je vasthoudt aan de routine van een normale werkdag. Weersta daarom de verleiding om wat later op te staan of om in je ochtendjas achter de computer te kruipen.

4. Regel een goede werkplek>

Creëer voor jezelf een werkplek in huis. Bij voorkeur aan een bureau met een goede stoel die juist staat afgesteld. Een productieve thuiswerkdag staat en valt met een werkplek waar je ongestoord aan de slag kan, het liefst in een aparte ruimte.

5. Kom achter je beeldscherm vandaan

Het is belangrijk om pauze te nemen. Onbewust blijven thuiswerkers vaak veel te lang achter de computer zitten. Neem de tijd om te lunchen of om een frisse neus te halen. Even achter het beeldscherm vandaan is goed voor je concentratie en productiviteit.

Ook interessant om te lezen

Unique partner FD Gazellen 2023

Unique is ook dit jaar een trotse partner van de FD Gazellen Awards: de jaarlijkse awards voor de snelst groeiende bedrijven. We verbinden ons vol overtuiging aan deze community en de kernwa...
25-5-2023

We staan dichter bij de klant dan ooit

Eén van onze regio directeuren is Carmen Meertens. Zij vertegenwoordigt Zuid-Oost en vertelt hoe zij het optimale uit haar regio haalt en eigen talent binnen haar regio maximaal stimuleert? ...
25-5-2023