8-8-2023

De invloed van AI en technologie op het werkgeluk en behouden van werknemers

AI, hand met pen op screen met AI, innovatie en technologie

AI en technologie hebben een aanzienlijke invloed gehad op het werkgeluk en het behouden van werknemers in verschillende sectoren. Zo heeft de klantenservicebranche tools ingezet om het aantal telefoontjes te verminderen. Voorbeelden hiervan zijn chatbots en voorspellende analyses. In dit artikel delen we tips voor het behouden van werknemers met behulp van technologie en AI!

Hoe AI en technologie het werkgeluk van werknemers kan verminderen

Niet elke werknemer is blij met de opkomst van AI. Er komen bepaalde zorgen bij kijken. Hieronder vind je een overzicht met problemen waar je als werkgever tegenaan kunt lopen. Later in dit artikel geven we bruikbare tips mee om hier goed mee om te gaan. 

  • Gebrek aan vaardigheden: Met de opkomst van AI en technologie is er behoefte aan nieuwe vaardigheden en kennis. Als werknemers niet over de juiste vaardigheden beschikken, of als ze het gevoel hebben dat ze niet kunnen voldoen aan de technologische vereisten van hun functie, kan dit leiden tot frustratie. Als gevolg daarvan kunnen ze besluiten elders werk te zoeken waar hun vaardigheden beter aansluiten.
  • Overweldiging door technologie: Hoewel technologie de efficiëntie kan verbeteren, kan het ook leiden tot een overweldigende werklast. Voortdurende connectiviteit en het constant bezig zijn met technologische hulpmiddelen kunnen leiden tot burn-out en verminderd welzijn van werknemers. Als werknemers het gevoel hebben dat ze geen controle hebben over hun werk-privébalans vanwege technologie, kunnen ze ervoor kiezen om elders een baan te zoeken waar ze meer evenwicht kunnen vinden.
  • Privacy- en ethische zorgen: AI en technologie brengen vaak uitdagingen met zich mee op het gebied van privacy en ethiek. Als werknemers zich niet comfortabel voelen met het gebruik van AI en technologie in hun werkomgeving, kunnen ze ervoor kiezen om elders werk te zoeken waar deze zorgen minder aanwezig zijn.

Zo zet je als werkgever AI in om het werkgeluk van je werknemers te verhogen

Hier zijn enkele manieren waarop je als werkgever AI en technologie kan gebruiken voor meer werkgeluk van je werknemers:

Automatisering van repetitieve taken

AI en technologie kunnen ingezet worden om repetitieve en routinematige taken te automatiseren. Zo houden werknemers meer tijd en energie over voor complexere en creatieve taken. Dit kan het werkgeluk vergroten, omdat werknemers zich meer gewaardeerd voelen voor hun vaardigheden en expertise. Vraag als werkgever jezelf dit af: ‘Welke taken zijn repetitief en kunnen geautomatiseerd worden?’ Ga met je werknemers in gesprek en laat ze aangeven welke taken dit zijn. 

Verbeterde efficiëntie en productiviteit

AI en technologie hebben bedrijven in staat gesteld processen te stroomlijnen en efficiënter te werken. Dit kan leiden tot een verhoogde productiviteit en minder stress voor werknemers, omdat ze minder tijd hoeven te besteden aan tijdrovende taken. Dit kan ook resulteren in een betere werk-privébalans en daarmee het werkgeluk verhogen. Belangrijk hierbij is wel dat je werknemers ondersteunt bij het gebruik van de technologie en AI. Leer je werknemers hoe ze AI en technologie dagelijks kunnen inzetten op werk. 

Loopbaanontwikkeling en leermogelijkheden

AI en technologie hebben ook bijgedragen aan nieuwe mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en leren op de werkplek. Je kunt je werknemers blij maken met online cursussen en virtuele trainingen. AI-gestuurde platforms bieden werknemers de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied. Dit kan het werkgeluk vergroten door werknemers uitdagingen en groeimogelijkheden te bieden. Belangrijk is dat als werkgever je werknemers ondersteunt bij het vinden van juiste trainingen en online cursussen.

Uitdagingen AI en technologie voor werkgevers

Hoewel AI en technologie veel voordelen hebben voor werknemers en hun werkgeluk, zijn er ook uitdagingen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw werknemers de juiste trainingen en ondersteuning geeft om effectief met nieuwe technologieën om te gaan. Daarnaast moet je als werkgever aandacht besteden aan de impact van technologie op de werklast en ervoor zorgen dat werknemers niet overweldigd raken door de constante beschikbaarheid van technologische middelen. Door deze uitdagingen aan te pakken, profiteer je als werkgever optimaal van de positieve invloed van AI en technologie op werkgeluk en het behoud van werknemers. 

Virtuele agent en werkgeluk

Een virtuele agent is een geavanceerd computergestuurd programma dat taken uitvoert en op een menselijke manier interactie heeft met gebruikers. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking om gesprekken te voeren, vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.

Om het werkgeluk bij je werknemers te vergroten, kan een virtuele agent hulp bieden. Ten eerste fungeert het als een digitale assistent die werknemers helpt bij het vinden van relevante informatie, het plannen van taken en het oplossen van problemen. Door deze taken efficiënter uit te voeren, vermindert de virtuele agent de werkdruk, wat op zijn beurt bijdraagt aan het werkgeluk.

Daarnaast kan een virtuele agent dienen als een virtuele collega, die sociale interactie en ondersteuning biedt aan werknemers. Een virtuele agent dient als een luisterend oor, waar werknemers hun zorgen, stress of prestaties delen. Door empathie en begrip te tonen, heeft een virtuele agent een positieve invloed op het welzijn van werknemers en vergroot het hun werkgeluk.

Lees hier meer over onze virtuele agent Scotty!

Hoe zet je als hr-afdeling AI in om de ontwikkeling en werkgeluk van medewerkers te vergroten

Als hr-afdeling  kan je AI inzetten om het werkgeluk te vergroten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Persoonlijke leertrajecten: AI kan worden ingezet om gepersonaliseerde leertrajecten voor medewerkers te creëren. Door middel van gegevensanalyse kan AI de vaardigheden, interesses en leerstijlen van medewerkers identificeren en aanbevelingen doen voor relevante trainingen, cursussen en ontwikkelingsmogelijkheden. Dit stelt hr in staat om medewerkers op maat gemaakte leermogelijkheden aan te bieden die aansluiten bij hun individuele behoeften en doelen.
  2. Talent Acquisition: AI kan hr helpen bij het identificeren en aantrekken van getalenteerde kandidaten. Met behulp van AI automatiseer je screeningsprocessen om cv’s en sollicitaties te analyseren. Daarnaast zet je AI in om talentpools op te bouwen en potentiële klanten te identificeren op basis van hun vaardigheden en ervaring. Door het wervingsproces te stroomlijnen en geschikte kandidaten aan te trekken, draag je bij aan het vergroten van de ontwikkeling en het werkgeluk van medewerkers.

Wij van Unique helpen je graag bij het behouden en vinden van nieuw talent!

Ook interessant om te lezen

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024

Omgaan met teleurstelling in je carrière

Teleurstelling in je carrière kan als een emotionele rollercoaster aanvoelen. Het geeft een gevoel van twijfel en frustratie. Het is belangrijk om te erkennen dat het normaal is om teleurste...
3-4-2024