Wat kan de Virtuele Agent voor jou betekenen?

Uit data van de Klantenservice Federatie, waarbij naast Unique 230 organisaties zijn aangesloten, blijkt dat het aantal wachtrijen met zo’n 20 tot 30 procent is gestegen ten opzichte van 2021. Ook de wachttijd is 2 tot 3 keer langer dan vorig jaar. Dat is niet wenselijk, maar er is een oplossing!

Met Scotty is heel veel mogelijk

De AI-gestuurde Virtuele Agent, powered by Scotty Technology, kan veelvoorkomende en gangbare klantvragen beantwoorden. Via de telefoon of ieder ander digitaal kanaal, in iedere taal, op elk moment en zowel in- en outbound. Scotty neemt daarmee letterlijk het repeterende, soms ook saaie werk uit handen van klantcontactmedewerkers en zorgt ervoor dat het serviceniveau en bereikbaarheid van de klantenservice drastisch verbeteren. De Virtuele Agent is direct inzetbaar en kan binnen een week de veelgestelde vragen afvangen.

De voordelen voor medewerkers

 • Interessanter werk en minder repeterende taken
 • Klantcontact carrière
 • Flexibiliteit en mobiliteit
 • Bijdragen met betekenisvol werk
 • Verbeterde arbeidsvoorwaarden

De voordelen voor klanten

 • Wachtrijen verdwijnen
 • Volledig omni-channel en 24/7 bereikbaar
 • Iedere taal, iedere markt en iedere klant
 • Continu inzicht in klanten en hun vragen
 • Verhoogde kwaliteit * Continue verbetering van gesprekken en service
 • Verhoogde productiviteit door lagere kosten en complexiteit

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer weten over onze Virtual Agent Scotty? Download onze whitepaper.
Laat je gegevens achter en ontdek direct wat Scotty voor jouw organisatie kan betekenen.

Perfecte mix tussen mens en machine

Als de Virtuele Agent het antwoord niet weet of als er menselijke creativiteit of empathie nodig is, verbindt hij de klant automatisch door met een collega van vlees en bloed. Klantcontactmedewerkers houden hierdoor genoeg tijd over voor klanten met complexe, uitdagende vragen, waardoor hun werk een stuk leuker en uitdagender wordt. Dus is er weer tijd om de klantvraag te overtreffen. Dat maakt namelijk het vak van klantenservice zo bijzonder, het visitekaartje van elke organisatie.

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct onze Scotty Whitepaper.

In ons privacy statement kun je nalezen hoe jouw gegevens worden verwerkt.

 

Zij gingen je voor...

Lees hier ervaringen met onze virtuele agent Scotty.

“Tijdens de opschaling van testcapaciteit hebben wij binnen 1 dag 19.000 kandidaten benadert voor de GGD. Ervan uitgaande dat onze recruiters gemiddeld 35 kandidaten op een dag kunnen prescreenen, hebben wij ruim 4.300 uur bespaard”

Tech is niet meer weg te denken binnen ons recruitment proces. Unique heeft de Virtuele Agent, een slimme, digitale assistent die tot in de puntjes is geprogrammeerd voor levensechte communicatie. Geen robotaccent of onpersoonlijke sms'jes, maar een vriendelijke, duidelijk en persoonlijk AI waarmee wij kandidaten screenen op harde eisen van een functie of beschikbaarheid. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis hebben wij de Virtuele Agent ingezet voor de mega-aanvragen en voor de test- en vaccinatielijn van de GGD.  De Virtuele Agent is een aanwinst voor ons team.

Jorg ter Haar, Procesmanager Talentcenter Unique

"Door de inzet van de Virtuele Agent hadden wij direct minder lange wachttijden, minder klachten en hogere medewerkerstevredenheid door een vermindering in workload."

Tijdens de coronapiek hadden wij ruim 10.000 flexkrachten aan het werk op de test- en vaccinatiestraten van diverse GGD's. Hoewel de meeste vragen via selfservice zijn op te lossen, werden wij overvallen door een enorm telefoonverkeer met name in de ochtend. Met lange wachttijden, slechte bereikbaarheid en klachten van onze flexkrachten tot gevolg. De telefooncapaciteit van het projectteam was niet in staat om de grote aantallen snel te verwerken. Op een drukke dag ontvingen wij soms wel 1500 unieke telefoontjes. Variërend van vragen over de planning, doorgeven van een roosterwijziging of verzuimmelding tot vragen over het registreren van gewerkte uren. Dit had ook impact op de consultants van ons project team, die dag en nacht klaar stonden om de operatie draaiende te houden. Niemand vindt het namelijk leuk om ontevreden flexkrachten te spreken die klachten hebben over onze bereikbaarheid.  

Carmen Meertens, Regio directeur Unique