9-8-2023

Het High Impact Program pedagogisch medewerker: samen staan we sterk

Diana met quote in net wit pak, professioneel Unique

Naast het succesvolle High Impact Program financieel adviseur gaat vanaf 19 september het High Impact Program van Unique van start in de kinderopvang. Diana Magielsen, Director of Operations, vertelt over de ins en outs van het leer-werktraject. “Alleen samen hebben we een antwoord op de tekorten in de kinderopvang en buitenschoolse opvang en verhogen we de arbeidsparticipatie.”

Het is geen geheim dat de kinderopvang al jaren kampt met grote arbeidstekorten; de teller van het aantal openstaande vacatures in de kinderopvang staat vandaag de dag op zo’n 7000. Diana: “En dat heeft serieuze impact: een hogere werkdruk, schortende continuïteit en uitval.”

Het High Impact Program van Unique brengt hierin verandering door geschikte talenten met afstand tot de arbeidsmarkt, zij-instromers en herintreders om te scholen middels een leer-werktraject en ze te koppelen aan kinderopvangorganisaties en/of buitenschoolse opvang. “Unique biedt de talenten financiële zekerheid met een contract, baangarantie en toekomstperspectief”, vertelt Diana. “De kinderopvang krijgt er gemotiveerde én getalenteerde nieuwe medewerkers bij.”

Unique ontzorgt de kinderopvang

Unique borgt continuïteit in de bezetting met het High Impact Program. “Wij ontzorgen de organisatie, begeleiden de talenten en nemen de financiële kosten en risico’s van uitval en ziekte voor onze rekening”, vervolgt Diana. “De talenten krijgen direct een contract van Unique, waardoor de kinderopvangorganisatie dus geen enkel risico loopt. Op deze manier verzorgt Unique duurzame inzetbaarheid. Bovendien krijgen de talenten een individuele Talent Coach van Unique aangewezen. De talentcoach van Unique is gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, en begeleidt de talenten intensief. Dankzij deze begeleiding ontwikkelen onze kandidaten zich, en bouwen ze aan een carrière met toekomstperspectief, waardoor zij duurzaam inzetbaar zijn en langer blijven.”

Wanneer is een talent geschikt?

“Het High Impact Program staat open voor iedereen. Voor mensen die altijd al in de kinderopvang hebben willen werken, maar daar niet gecertificeerd voor zijn”, vertelt Diana. “In de selectie kijken we naar het talent en de motivatie; de drive om te willen leren.” Verder zijn creativiteit en sterke communicatieve vaardigheden essentieel voor een baan in de kinderopvang. “Blijkt het talent geen juiste match te zijn voor de organisatie, zijn het risico en de kosten voor ons.” 

“Alleen samen kunnen we arbeidskrapte tegengaan. We nodigen dan ook iedereen die actief is in de kinderopvang en buitenschoolse opvang uit om de handen ineen te slaan.” Benieuwd wat het High Impact Program voor jouw organisatie kan betekenen? Sluit je bij ons aan! 

Ook interessant om te lezen

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024

Omgaan met teleurstelling in je carrière

Teleurstelling in je carrière kan als een emotionele rollercoaster aanvoelen. Het geeft een gevoel van twijfel en frustratie. Het is belangrijk om te erkennen dat het normaal is om teleurste...
3-4-2024