26-5-2022

Interview met Noa - Stagiaire bij Unique

Foto van Noa die stagiaire is bij Unique met quote

Kun je iets vertellen over je team en de samenwerking?

Ik loop stage bij Unique op het hoofdkantoor van ABN AMRO. We werken daar in 2 teams van 6 mensen, met elk een eigen specialisatie. In de ochtend hebben we een gezamenlijke dagstart, waarna beide teams zich focussen op hun eigen werkzaamheden. De telefoondienst doen we wel samen en ook in de pauze eten we gezellig samen.

Welke taken heb je? En heb je ook een stageopdracht?

Vanuit school heb ik geen stageopdracht, dus ik kan me dus volledig focussen op het werk. Ik houd me gedurende de dag vooral bezig met het zoeken en spreken van nieuwe kandidaten, relaties onderhouden met bestaande kandidaten, vacatureteksten schrijven en nog heel veel meer. Ik ben ook gewoon ‘part of the team’ in plaats van ‘de stagiair’.

Het enige dat ik vanuit school bij moet houden is een logboek met werkzaamheden. Daarnaast moet ik elke week een critical incident beschrijven. Daar gaat nog de meeste tijd in zitten, maar is prima te combineren met het werk. Dat is heel fijn.

En hoe zit dat dan met stagebegeleiding?

Ik heb een vaste stagebegeleider en mijn manager en team helpen me ook erg goed! Mijn stagebegeleider neemt mij mee in de bedrijfscultuur en de processen en mijn team helpt me vervolgens bij alle dagelijkse dingen.

Toen ik net begon was er een inwerkschema van 5 weken gemaakt waarin alle werkzaamheden stonden uitgewerkt, met de naam van één van de collega’s erbij. Aan de hand van dat schema heeft elke collega mij goed op weg geholpen in de eerste weken!

Ik kon dan bijvoorbeeld met collega X meekijken bij een intakegesprek, bij collega Y meeluisteren met de telefoondienst en collega Z leerde mij met de systemen werken. Op die manier maakte ik kennis met alle collega’s én leerde ik tegelijkertijd hoe ik de werkzaamheden moest doen. Daardoor voelde ik me heel snel thuis bij Unique en binnen het team.

Wat is je leukste succes? En hoe heb je dit gevierd?

Mijn eerste plaatsing natuurlijk! Ik had de kandidaat zelf gevonden, een intakegesprek mee gedaan en kunnen plaatsen bij ABN AMRO. Dat gaf zoveel voldoening, echt kicken. Ik moet nog steeds trakteren op taart om dit te vieren! Die heeft het team nog steeds tegoed 😊.

We delen ook sowieso alle successen binnen het team. De manager had mij laatst in een dagstart apart benoemd. Ze zei dat ik het heel goed deed. Dat is wel heel leuk om te horen. Je merkt dat je echt van toegevoegde waarde kunt zijn binnen het team en niet wordt gezien als de stagiaire.

Grootste leermoment? Wat heb je hiervan geleerd?

Ik had een keer een erg boze mevrouw aan de telefoon en dat overviel me een beetje. Ze vond dat ik niet empathisch genoeg was, in de situatie die zich voordeed. Mijn manager heeft dit destijds van mij overgenomen en gelukkig is het allemaal opgelost. Ik heb later nog contact opgenomen met die mevrouw om haar te vragen wat ik beter of anders had kunnen doen, zodat ik daar voor een volgende keer rekening mee kan houden.

Toevallig had ik afgelopen week een vrouw een beetje in paniek aan de lijn. Ik heb haar helemaal gerust kunnen stellen en gezorgd dat het gelukkig allemaal opgelost is. Ik merk echt dat ik gegroeid ben en geleerd heb hoe je moeilijke gesprekken moet voeren. Dus eigenlijk is mijn grootste leermoment ook weer een succes geworden!

Waarin vind jij Unique uniek voor stagiaires/stage?

Ik word écht niet gezien als stagiair. Ik heb hetzelfde inwerktraject gekregen als een gewone collega, dus dat is ook echt heel leuk. En ook de vrijheid die ik krijg. Als ik bijvoorbeeld een uurtje eerder weg wil dan kan dat en begin ik de volgende dag een uurtje eerder om dat te compenseren.

En ook vakantiedagen kan ik opnemen wanneer ik wil, zodat ik ook nog kan genieten van het studentenleven. Dus de balans tussen stage en studentenleven is heel goed bij Unique.

Wat zou je willen zeggen tegen stagiaires die nu op zoek zijn naar een stage?

Ik zocht een bedrijf waarbij ik goed begeleid word, maar waar ik ook ruimte heb om zelf dingen te doen en het recruitmentproces van a tot z uit te voeren. Dat heb ik wel écht bij Unique gevonden.

Daarbij wil ik nog toevoegen dat de borrels en de uitjes die bij Unique (zowel landelijk als op onze vestiging) worden georganiseerd echt top zijn! Bij Unique heb ik nu al 3 grote uitjes en meerdere borrels mogen meemaken! Echt leuk om je collega’s ook zo te leren kennen.

Ook interessant om te lezen

Omgaan met teleurstelling in je carrière

Teleurstelling in je carrière kan als een emotionele rollercoaster aanvoelen. Het geeft een gevoel van twijfel en frustratie. Het is belangrijk om te erkennen dat het normaal is om teleurste...
3-4-2024

STARR-methodiek: Excelleren in je sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprekken kunnen uitdagend zijn, maar met de juiste aanpak kun je schitteren. De STARR-methodiek biedt een gestructureerde manier om je ervaringen te delen en indruk te maken op...
3-4-2024