26-4-2022

Interview met Patricia, Planner bij Gemeente Assen via Unique

Twee meisjes die gezellig wandelen in het bos hand in hand

Kun je jezelf kort even voorstellen en vertellen welke functie je doet?

Ik ben Patricia en ik werk sinds een jaar via Unique bij de Gemeente Assen. Mijn functie is heel breed en heeft daarom niet echt een naam. Ik ben hier begonnen als planner van een project Sociaal Domein binnen de WMO, maar die functie is in de loop van de tijd enorm uitgebreid met nieuwe werkzaamheden. Ik ben bijvoorbeeld nu ook vraagbaak, ik heb persoonlijk contact met zorgaanbieders begeleiders en cliënten en ik doe bijvoorbeeld de postverwerking van zowel echte post als binnenkomende mail. Ik ben echt een centraal punt binnen de organisatie geworden. Iedereen weet mij inmiddels ook goed te vinden!

Hoe ben je in je huidige functie terechtgekomen?

Ik kreeg een Job Alert in de mail voor de vacature Planner Sociaal Domein bij de Gemeente Assen via Unique. Daar heb ik op gereageerd en zo kwam ik in contact met Esther, de consultant van Unique in Groningen. Esther heeft na mijn sollicitatie erg snel contact met me opgenomen met de vraag of ik langs wilde komen bij Unique om kennis te maken om de functie van Planner met haar te bespreken. De dag erna had ik al een sollicitatiegesprek bij de Gemeente en hoorde ik dezelfde dag nog dat ik was aangenomen!

"Esther van Unique houdt me altijd goed op de hoogte. Ook toen het einde van mijn contract in zicht kwam. Ze zei ook: ‘Maak je niet druk, je komt echt niet zonder werk te zitten."

Samen met Esther van Unique heb ik gezorgd dat alle benodigde formulieren werden ingevuld, zodat ik de week daarna al kon beginnen. Dat was erg fijn. In eerste instantie kreeg ik een contract van 3 maanden en dat werd telkens verlengd, dus nu zit ik al een jaar hier.

Waarin vind je dat Unique zich onderscheidt ten opzichte van andere uitzendbureaus?

Ik kan zeker zeggen dat ik met Esther van Unique Groningen gewoon heel goed contact heb. Dat was vanaf het begin al. Ze is er altijd voor mij, dat is niet iets dat vanzelfsprekend is. En dat vind ik heel erg fijn. Zij houdt me altijd goed op de hoogte. Ook toen het einde van mijn contract in zicht kwam. Ze belde me geregeld even op en dat gaf me het vertrouwen dat ik nodig had. Ze zei ook: ‘Maak je niet druk, je komt echt niet zonder werk te zitten. Als het stopt zoeken we echt weer iets anders voor je.’.

Kun je aangeven wat je goed vindt aan Unique?

Ik heb ook wel eens via een ander bureau bij een Gemeente gewerkt en die samenwerking was heel zakelijk te noemen. Ik had echt het idee dat ik alleen de ‘uitvoerder van de klus’ was. Terwijl ik dat gevoel met Unique en met Esther totaal niet heb. Ze wil me echt leren kennen als persoon, dat maakt ook dat ik wil presteren op mijn werk. Niet alleen voor de Gemeente Assen, maar ook voor haar.

"De rol van consulent vind ik heel interessant, dus als ik de kans krijg om daarvoor een opleiding te doen en zo’n functie te krijgen dan grijp ik die met beide handen aan."

Waarmee of hoe zou Unique zich nog kunnen verbeteren?

Daar moet ik even over nadenken. Want ik vind jullie website heel helder, ook de portalen waar ik mijn uren enzo in moet vullen. Dat is allemaal heel goed neergezet. Ik word op tijd overal over geïnformeerd dus dat zit ook goed. En als ik vragen heb dan neem ik contact op met Esther van Unique Groningen. Wanneer ze dan niet meteen een antwoord heeft dan zoekt ze het voor me uit en komt ze er op terug. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak heb ik nu geen verbetersuggesties.

Welke ambities heb je nog in de toekomst en hoe kan Unique je hierbij helpen?

Zodra er meer zekerheid op een langer contract dan wil ik heel graag weer een opleiding beginnen. Ik wil niet stilzitten en bijgeschoold worden zodat ik blijf groeien. De rol van consulent vind ik heel interessant, dus als ik de kans krijg om daarvoor een opleiding te doen en zo’n functie te krijgen dan grijp ik die met beide handen aan. Ik hoop dat Unique mee kan kijken en dat Esther mij persoonlijk advies zou kunnen geven voor een passende cursus of opleiding in die richting.

"Gemeente Assen een hele leuke en fijne werkplek is en hoe ze met je omgaan is ook echt heel goed."

Heb je afsluitend nog dingen die je wilt toevoegen aan dit interview?

Ik wil nog even zeggen dat de Gemeente Assen een hele leuke en fijne werkplek is en hoe ze met je omgaan ook echt heel goed is. Als er wat is dan gaan ze het meteen voor je regelen, zodat je je niet druk hoeft te maken. De indruk die ze bij mij hebben achtergelaten is echt positief. Ik werk daar met heel veel plezier in de hoop dat ik hier nog veel langer met veel plezier mag blijven werken.

Wil jij ook werken via Unique?

Bekijk onze vacatures en solliciteer!

* Patricia is een fictieve naam om de privacy te waarborgen. De echte naam is bij de redactie bekend.

Ook interessant om te lezen

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024

Het schrijven van een effectieve aanbevelingsbrief

Het schrijven van een aanbevelingsbrief kan een belangrijke rol spelen in het carrièrepad van een werknemer. Het is een kans om hun kwaliteiten, prestaties en professionaliteit te benadrukke...
3-4-2024