12-7-2023

Unique zet ChatGPT in voor vacatureteksten: ‘Effectief én kostenbesparend’

Nico in nette kleding  met quote

Unique is altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve manieren om talenten en organisaties aan elkaar te koppelen. Nico van Doorn, Talent Hacker bij Unique, zet ChatGPT aan het werk bij het schrijven van vacatureteksten. “Hoe efficiënter je werkt, des te meer talenten je kunt aantrekken.”

Waarvoor gebruik je als Talent Hacker ChatGPT?

“Talent Hackers, online recruitmentspecialisten, gebruiken ChatGPT op meerdere manieren. Bijvoorbeeld voor het schrijven van vacatureteksten, mails, commerciële teksten én voor het opzetten van vacaturecampagnes.”

Wat hebben opdrachtgevers van Unique eraan?

“Hoe efficiënter je werkt, des te meer talenten je kunt aantrekken. Als we sneller vacatureteksten kunnen schrijven, houden we meer tijd over voor andere taken, zoals het actief benaderen van talenten of uitwerken van commerciële campagnes. We kunnen sneller schakelen, leveren én reageren op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De behoeftes van talenten en organisaties zijn namelijk constant in beweging: als je niet binnen 48 uur acteert, raak je misschien nieuwe talenten kwijt.”

Hoe waarborgen Talent Hackers de kwaliteit?

“Ten eerste nemen we niet klakkeloos over wat ChatGPT genereert. We controleren alles en maken elke vacaturetekst zo uniek mogelijk. Ten tweede laten we onze eigen teksten herschrijven door ChatGPT. We zijn kritisch op wat we gebruiken en online zetten: we letten expliciet op toegankelijk taalgebruik en zijn scherp op de inclusiviteit van de tekst. We blijven zelf verantwoordelijk voor de output; kwaliteit staat voorop.” 

Waarvoor willen jullie ChatGPT in de toekomst nog meer inzetten?

“We onderzoeken hoe we met ChatGPT de verdere vertaalslag kunnen maken naar het werkveld. Bijvoorbeeld bij sollicitatiegesprekken: onze consultants kunnen dan steekwoorden uit het gesprek omzetten naar een gespreksverslag. Vacatureteksten zijn dus pas de eerste stap: er gaat nog veel meer volgen.”

Ook op zoek naar geschikt personeel, bekijk hier de diensten van Unique

Ook interessant om te lezen

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024

Omgaan met teleurstelling in je carrière

Teleurstelling in je carrière kan als een emotionele rollercoaster aanvoelen. Het geeft een gevoel van twijfel en frustratie. Het is belangrijk om te erkennen dat het normaal is om teleurste...
3-4-2024