27-7-2023

6 tips waar je op moet letten bij het kiezen van een betrouwbaar uitzendbureau

uitzendbureau handen worden geschud boven clipbord met contract

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Via een uitzendbureau vind je snel en gemakkelijk een passende vacature. Voordat je solliciteert bij een uitzendbureau is het verstandig om een aantal zaken te controleren. In deze blog delen we 6 essentiƫle tips die je helpen bij het vinden van een goed en betrouwbaar uitzendbureau.

1. KVK controleHet is allereerst belangrijk om te controleren of een uitzendbureau staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Daarnaast is het van cruciaal belang hoe het bedrijf staat ingeschreven. Controleer of het uitzendbureau arbeidskrachten ter beschikking stelt. Zodra dit ontbreekt bij de registratie, kan dit erop duiden dat het uitzendbureau onbetrouwbaar is. 

2. Controleer of het uitzendbureau een certificering van de Stichting Normering Arbeid (SNA) heeftDe Stichting Normering Arbeid controleert of een uitzendbureau aan alle wettelijke verplichtingen voldoet. Een SNA-keurmerk bewijst dat het uitzendbureau op een eerlijke en veilige manier aan arbeidsbemiddeling doet. Hieronder vallen een goede loonadministratie, een veilige opslag van jouw persoonlijke gegevens, een goede afdracht van belastingen en verzekeringspremies. Ontdek hier of het door jou uitgekozen uitzendbureau over de SNA-certificering beschikt.

3. Let erop of het uitzendbureau lid is van een brancheorganisatie

Brancheorganisaties stellen kwaliteitseisen aan de uitzendbureaus en helpen bij hun deskundigheidsuitvoering. Voor uitzendbureaus zijn er twee brancheorganisaties: de NBBU en ABU. Als een uitzendbureau lid is van een van deze twee werkgeversorganisaties, weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare partij. Uitzendbureaus die niet zijn aangesloten bij ABU of NBBU hanteren vaak eigen regels die wellicht niet altijd zijn toegestaan. Controleer daarom altijd of het uitzendbureau een ABU- of NBBU-lidmaatschap heeft.

4.Heeft het uitzendbureau een VCU-certificaat?Een VCU-certificaat toont aan dat het uitzendbureau voldoet aan de criteria in de VG-checklist Uitzendorganisaties. De VCU-certificering geeft aan dat de veiligheid en gezondheid van uitzendkrachten op de werkvloer gegarandeerd is. Dit is van cruciaal belang voor vakmensen die werken in een risicovolle werkomgeving. Controleer hier of het uitzendbureau VCU-gecertificeerd is.

5. Controleer de achtergrond van het bedrijf

Zorg dat je altijd een goed gevoel hebt bij het uitzendbureau waar je solliciteert. Hoe verloopt de communicatie tussen jou en het uitzendbureau? Krijg je snel reactie of moet je zelf veel actie ondernemen totdat je antwoord krijgt op je vragen? Je doet er verstandig aan om het uitzendbureau te Googlen. Probeer informatie en goede of slechte recensies over het bedrijf te achterhalen. Al deze punten geven je een goede indicatie of het uitzendbureau betrouwbaar is.

6. Werkt het bureau met een fasensysteem?

Bij een fasensysteem bouw je als uitzendkracht bepaalde rechten op. Hoe langer je in dienst bent, hoe meer rechten je hebt. Als arbeidskracht is het belangrijk dat je een uitzendbureau vindt dat bij jou past. Op deze manier kun je werken op een plek waar jij je goed voelt. Het is essentieel om het fasensysteem vooraf te bespreken, zodat eventuele consequenties voor jou als uitzendkracht duidelijk zijn. Voor Unique is het belangrijk dat jij met plezier naar je werk gaat. Om een duurzame samenwerking met onze uitzendkrachten te bewerkstelligen, zoeken wij altijd naar de juiste match.

Ben je toe aan een nieuwe baan? Bekijk dan nu onze nieuwste vacatures

Ook interessant om te lezen

Onboard flexmedewerkers effectief: 6 tips voor succes

De inzet van flexmedewerkers kan een waardevolle toevoeging zijn aan je bedrijf. Ze kunnen je helpen om pieken in de werkdruk op te vangen, je team te voorzien van gespecialiseerde vaardighe...
23-4-2024

Generatiemanagement: een bron van kracht

Door generatiemanagement toe te passen, kunnen je als organisatie de diversiteit binnen je personeelsbestand omarmen en deze omzetten in een bron van kracht en innovatie. Dit omvat het creër...
5-4-2024